Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hideg málnakrém leves recept

Hideg málnakrém leves recept

A Hideg málnakrém leves hozzávalói:
Leves alaphoz:
Mirelit málna 15dkg.
Leves alapba 10dkg (tetszőlegesre aprítva)
Főző víz 5dl
Ízesítésre: cukor 2ek
redukció 1 dl (víz 1dl, vörösbor 1dl,, szegfűszeg 4db, fahéj 1/6 ek)
Sűrítés:
Tejföl 1dl, víz fél dl, liszt 1ek
Dúsításra:
Tejszín fél dl, Készre ízesítésre - amennyiben szükséges- cukor
Tejszínhabhoz:
Habtejszín 1dl (habhoz a tejszínt, és az edényt amiben fel akarjuk verni, hűtőbe tesszük)


A Hideg málnakrém leves elkészítési módja:
Redukciót felére beforraljuk. Leves alap málnáját vízbe téve felfőzzük, sózzuk, cukrozzuk, beleszűrjük a redukciót. Negyed órát főzzük. Levest sűrítjük: tejfölt, vizet és a lisztet kikeverjük, majd hőkiegyenlítés után szűrőn keresztül a leveshez öntjük, állandó keverés mellett 2-3percig forraljuk, majd még forrón áttörjük. Tűzre visszatéve főzőtejszínnel(szintén hő kiegyenlítés után)dúsítjuk, csak összeforraljuk, majd hideg vízfürdőben hőmérsékletét annyira csökkentjük, hogy hűtőbe tudjuk tenni. Behűtött tejszínt kemény habbá verjük

Tálalása: Leveses csészébe merjük a habverővel felkevert levest, tetejére tejszínhabot ültetünk.

Ez a recept 2adag/fő!
Íze harmónikus legyen, se savanyú, se szirup édes!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hideg málnakrém leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook