Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Enyhe pajzsmirigyalulműködésre használt már valaki táplálékkiegészítőt? fórum

Enyhe pajzsmirigyalulműködésre használt már valaki táplálékkiegészítőt? (tudásbázis kérdés)


22. jeti (válaszként erre: 21. - Zsanna54)
2014. júl. 25. 00:01
Kedves Zsuzsanna! Az utolsónál 115 alatt a ref. érték, és nálam 14 ha jól emlékszem. Hogy milyen tüneteim vannak? Hát mindenféle....nem érzem jól magam egyáltalán.Én is az algára gondoltam, h talán az segítene vmit rajtam.
2014. júl. 9. 12:37
Szia! Az utolsónál mi a referencia érték? A többinél úgy néz ki, a referencia értékeken belül vagy. Az jó.Szerintem , ha van panaszod egy kevés kék jóddal próbálkozhatsz, de saját tapasztalatom nincs.Én sokáig szárított algát ettem, áztatva, rá.Meg kellene nézni,mi benn van jód./élelemben./ Milyen tüneteid vannak, és hány éves vagy? Üdv.
20. jeti
2014. jún. 5. 21:50

Megvannak az eredmények, és jók.

FT4 16,8 11,50-22,70

FT3 4,20 3,50-6,50

AntiTPO 24,1 0,0-35,00

AntiTG 14 -115

Vélemény?

19. jeti (válaszként erre: 17. - B486c9cf7d)
2014. jún. 1. 21:48
Már régen volt olyan, h TSH 4,8, FT-4 9,6, de akkor sem kellett semmit szedni. most meg TSH 4,09, de a többit még ezután nézetem meg.
18. jeti (válaszként erre: 16. - Zsanna54)
2014. jún. 1. 21:46
Köszi. Csináltatok vizsgálatokat, addig nem szedek semmit.
17. b486c9cf7d (válaszként erre: 15. - Jeti)
2014. máj. 31. 20:57

Persze, javulni fog, ne aggodj, csak ne varj meg eveket, minek szenvedni, ha van ra megoldas?

T3-at neztek? Antitesteket?

Csak tsh-t nem eleg tudni!

16. zsanna54 (válaszként erre: 15. - Jeti)
2014. máj. 31. 15:49
Feltétlenül nézesd meg szakorvossal.Magadtól ne szedj jódot, mert árthat is. A referencia határértékek nem szentírások. Nekem 4-es TSh-val már erős légszomjam van, és más gond is elő jöhet.De nehéz ezt jól kezelni. Nekem ízületi gyulladásom lett, lehet, hogy van összefüggés az alulmüködő pajzsmiriggyel.Szójás ételeket ne egyél, és a fogkrémekben lévő fluorid sem jó rá.Van mentes fogkrém is.
15. jeti (válaszként erre: 14. - B486c9cf7d)
2014. máj. 26. 22:44

Nem volt jó, de azt mondták, h ezt még nem kell gyógyszerrel kezelni..honnan tudhattam volna....?

ÉS akkor ha kapok rá valamit, javulni fog az emlékezetem, vagy már nem segít?

14. b486c9cf7d (válaszként erre: 9. - Jeti)
2014. máj. 26. 22:14

A feledekenyseg alulmukodo pm eseten olyasmi, mint a szellemi hanyatlas. Sokan a kornak tulajdonitjak, holott hormonpotlassal elkerulheto lenne.

Ha mar 10 eve se volt jo, mire varsz?

13. jeti
2014. máj. 26. 11:00
HA magánban megy az ember endokrinológushoz, onnan nem adhat laborbeutalót úgy tudom.
12. Hedi13
2014. máj. 26. 10:38
Ha nem partner a háziorvos, akkor menj el magánban. Nem hiszem, hogy a jódhiányt néznék. T3, T4 értékek, stb. Ezt a doki tudja.
11. jeti (válaszként erre: 10. - Hedi13)
2014. máj. 26. 09:24
Igen, de oda háziorvosi beutaló kell.Az endokrinológián megállapítják, h van-e jódhiányom?
10. Hedi13 (válaszként erre: 9. - Jeti)
2014. máj. 26. 08:23
nem háziorvoshoz kell menni, hanem endokrinológushoz
9. jeti
2014. máj. 26. 07:18
Köszi a válaszokat.A háziorvos azt mondja, az jó, mert csak 0.09-el haladja meg a felső határt.Nem lehet vele vitatkozni.Megnéztem 10 évvel ezelőtti leletem, de akkor meg 4.5 volt.A tüneteim sem tipikusak.De van sok panaszom, és gondoltam, ez is okozhatja, pl. feledékenység,fáradtság, meg gyorsabb öregedés...menstruáció kimaradás(ez lehet a változókortól is)
2014. máj. 25. 21:14
1,5 folott mar nem jo, lusta a pajzsmirigyed.
7. hexxe (válaszként erre: 5. - Jeti)
2014. máj. 25. 19:23
Jó lenne, ha orvossal megbeszélnéd, hogy mit is szedj! Van, amikor a jód árt! Még alulműködés esetén is..
2014. máj. 25. 18:22
Magas a TSH-d! Hiába a határérték!! Nézz utána, ez már alul működés!!!
5. jeti (válaszként erre: 4. - B486c9cf7d)
2014. máj. 25. 17:22
Köszönöm, nekem nem kell még gyógyszer, mert épphogy meghaladja felső határt a TSH-m.4-ig jó, és nekem 4,09.De akkor veszek szelént.Meg valami jódkészítményt.
2014. máj. 25. 16:56
Szelenium es l-tyrosine (jod mellett)
3. jeti (válaszként erre: 2. - 740ccd957e)
2014. máj. 24. 18:08
Köszi...más nincsen?
2014. máj. 24. 17:54
jod
1. jeti
2014. máj. 24. 17:22
Enyhe pajzsmirigyalulműködésre használt már valaki táplálékkiegészítőt?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook