Engedted volna Imane Khelif bokszolót a nők között indulni? (beszélgetés)
Egy világraszóló sporteseménynek minden téren a sportszerűségről kellene szólnia. És ha már tiszta játékról beszélünk, akkor minden kétséget kizáróan olyan sportolók induljanak, akik azonos neműek. Vonatkozik ez nemcsak a bokszra, de minden sportágra. Ez a mostani - nagy port felvert, már botrányba fulladt esemény nagy szégyen a sportvilágra.
Olyan sportoló esetében, ahol a nemi hovatartozását illetően felmerül a gyanú, minden kétséget kizáróan kellene bizonyítani, hogy az illető milyen nemű. Nem lett volna ez a botrány sem, ami ennyire megosztotta nemcsak a sportág rajongóit, a szakmát, hanem a közvéleményt is.
Magam részéről nem vagyok bokszrajongó, sőt. De ez az eset azért elgondolkodtatott. Most is ugyanazt tudom írni: az LMBTQ közösség, az el-fo-ga-dás köntösébe burkolt hitvallás nem keverendő össze a tiszta játékkal sehol. Az elfogadásnak helye van, de nem akkor, amikor megkérdőjelezhető esetről van szó.
Olvasd el újra.
A pénz enyhíti a fájdalmat, ha pl. összedől valaki háza és pénzadományt kap.
"DE NEM ebben az esetben." vagyis Luca esetében, mint írtam.
Igen, Lucát megalázták és ezen semmi pénz nem segít. Elvették a hitét a sport sportszerűségében.
Sz@r aza olimpia ahogy van az elejetől,
Luca is ahogy meccs után nyilatkozott a pódiumról a reklámtábláknál,majdnem letaszitották felboritották (Luca is csak nézegett , hogy mivan) ott a szűk helyen, hely sincs meg semmi szervezés is , mindenrossz! Hányás!
Pontosan így van, azért ìrtam, ezt a szegény lányt is anya szülte van apja, akiknek ez nagyon fájhat.
Nem is értem, emberek, sőt nők hogy írhatnak olyan dolgokat, amit ha ők kapnának,,,,
Értem én, hogy mindenki féltette Lucát, okkal.
De ennek nem ez a módja, hogy ész nélkül folyik a mocskolódás.
És olyan emberek is beleállnak, mint Kokó, vagy Tvrtko.
Mért nem a NOB-nál tiltakoznak.
Az egyszerű ,,,foteltudósokat,,, màr nem is említem.
Ezeket a kommenteket olvassák a sportoló szülei, testvérei, rokonai, mindenki aki szereti az illetőt. Abba bele sem gondol senki, hogy ez nekik mennyire rosszul esik. És most nem csak Khelifre gondolok, hanem minden sportolóra akiket szidnak, vagy valótlant állítanak róluk.
Engem különösen érzékenyen érint, mert a gyerekeim is sportolnak. Volt, hogy bemutatkoztam a pálya szélén annak az embernek, aki egész meccs alatt engem szidott. Vagyis a gyerekemnek üvöltötte torka szakadtából hogy a k. anyádat. Mondtam neki a meccs végén, hogy én vagyok a 6-os gyerek k...@ anyja. Ha gondolja fejtse ki a véleményét velem kapcsolatban. Majd megkértem, hogy gondolja magát a gyerekem, vagy az én helyembe. Olyat állít rólam, ami nem fedi a valóságot. Persze sértődötten, elvörösödő fejjel tovább ment...
Szóval mindenki gondolja át, mielőtt bárkiről véleményt ír.
Hová jutottunk, a facebookon olyan kommentek vannak, hogy az már minden kategóriát kimerít.
Szégyen hogy ennyi gyűlölet van jelen a világban.
Azt tartja a mondás, hogy a pénz nem boldogít. Egyetértek, viszont képes enyhíteni a fájdalmat.
DE NEM ebben az esetben.
Ez vigasznak is nevetséges. Hol van a sportszerűség ?
Ezek a versenyzők évekig készülnek arra, hogy kijussanak az olimpiára és ott megmutathassák a tehetségüket és felállhassanak a dobogóra. Itt esélyük sem volt !
Bár egyetértek Piroskával, mégsem jó ez így !
Egyértelművé kellene tenni az indulás feltételeit és akinél kimutatnak olyan rendellenességet, ami felér egy dopping vétséggel, azt igenis zárják ki, vagy indítsák el őket a paralimpia egy újonnan létrehozott kategóriájában.
Nekem lenne kérdésem az ügy kapcsán, nem is egy.
Amikor éveken keresztül nőkkel bokszolt Imane, akkor miért nem volt ez baj? Az eszembe sem jut, hogy azért, mert akkor még nem állt olyan szinten, hogy nyerésesélye legyen.
Arra az ominózus kromoszóma vizsgálatra, amire most hivatkoznak, miért pont akkor került sor, amikor a vb-n az elődöntőben nyert az orosz bokszolónő ellen? Miért csak egy, azaz egy ember (az IBA orosz elnöke) szavára lehet hivatkozni, hol vannak azok, akik a vizsgálatokat elvégezték, hol van róla a hiteles dokumentum?
Amikor Phelps-ről kiderült, hogy az ő genetikája más, mint egy átlag emberé, az miért nem volt probléma soha? (Ezzel nem őt akarom degradálni, nagyra becsülöm, csak érdekelne a válasz.) Azt a választ nem tudom elfogadni, hogy azért, mert ő úszik, és nem bokszol. A többiekkel szembeni előnye attól még ugyanúgy igazságtalan lehet.
Idáig - még az elején - egyetlen hozzászólásom volt a témával kapcsolatban, a feltett kérdésre válaszolva: "Engedted volna Imane Khelif bokszolót a nők között indulni?" Nem. Most is ugyanezt mondom. Nyilván mindannyian tudjuk, hogy az engedélyezéshez közünk nem volt, szimplán a véleményünket mondtuk.
Az pedig, hogy az emberekből indulatokat váltott ki, hogy engedték boxolni, szerintem nem a személye ellen szólt, hanem az esélyegyenlőség, a fair play megkérdőjelezhetősége miatt alakult. Más kérdés, hogy ki hogyan adott hangot ennek. Személy szerint mocskolódó kommenteket nem olvastam.
Tudjuk mi van a bugyi alatt. Ezt megvizsgálják, enélkül nem versenyezhetnek.
Elolvastam a kommentjeid: én neked többet nem írok.
További ajánlott fórumok:
- Ma vagy mondjuk harminc éve könnyebb fiatalon semmiből indulni?
- Mikor érdemes indulni Horvátországba?
- El mernétek indulni így pici gyerekkel?
- Futóversenyen szeretnék indulni, a jelenlegi eredményeim elegek-e hozzá?
- Utazás előtt álunk, szerintetek mikor érdemes indulni egy egy évessel, ha kb. 400km-t utazunk?
- Érdre kell mennem, milyenek az útviszonyok el merjek indulni Kőbányáról?