Engedted volna Imane Khelif bokszolót a nők között indulni? (beszélgetés)
Ne velem vitatkozz, hanem a nálunk okosabbakkal, akik erről az esetről biológusként leírták a véleményüket. Persze, ahogy látom nálad ebben a témában sem lehet okosabb senki.
Megszoktuk. :))
Olvasd el mit jelent az interszex, amit lentebb is írtam, bakizik a természet. Megjelenhet külső jegyekben is, pl hogy valakinek hiányzik az amit te állítasz hogy van a lábad között mégis ott az Y a kromoszómái között, tehát tetszik, nem tetszik férfi. Állítólag volt kromoszóma vizsgálat, állítólag van Y a kromoszómái között. Ez totál független attól ki minek érzi magát, mit hisz magáról, minek nevelték, kihez, mihez vonzódik, hogy néz ki, hogy öltözik, minek anyakönyvezték. Az Y megléte ténykérdés és magával hoz egy csomó olyan biológiai tulajdonságot, ami nagyon is számít a sportban. Kb az a helyzet ha valaki 90 kg-san akar indulni a 60 kg-sak között, mert az ő mérlegén ő max. 60 kg-nak mérte magát mindig is.
Az interszexeket régen hermafroditának hívták őket és régen sem volt könnyű soruk. Valószínűleg sokan élnek köztünk interszexként úgy hogy meggyőződésük, hogy ők melyik nemhez tartoznak, sőt még társadalom is oda sorolja őket, aztán ha lenne egy genetikai vizsgálat akkor menne a csodálkozás, hogy jééé, meg eséllyel mindjárt lenne magyarázat az élete egy-két rejtélyes kérdésére, furcsaságára is.
Én inkább arra hagyatkoznék, amit egy orvos mondott:
"Akinek ugyanis y kromoszómája van, az férfi, és a hírekben azt lehetett olvasni, hogy az érintett versenyző rendelkezik y kromoszómával. Ez egyébként lehetne is egy kritérium a véleményem szerint a sportban. Aki y kromoszómával rendelkezik, az ne indulhasson a nők között, mert jókora előnnyel indul a biológiai nőkkel szemben. Az izomzat és a csontozat felépítésében is akkora előnyük van, mintha a nő doppingolt volna."
Azért ez szerintem nem olyan egyszerű. Nem hiszek az élsport tisztaságában.
Sajnos az élsport nem csak a sportolókról szól, hanem a laborok fejlettségéről is.
Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan sportolók, akik nem voltak ,,tiszták" mikor egy-egy nagy eredményt elértek.
Ugyanakkor ha megbuktatnának olyan versenyzőket, akik milliók példaképei a sportág jövője bajba kerülne. Persze vannak évről, évre, hogy egy nagyobb vagy egy közepes nevet beáldoznak, hogy a világnak azt a látszatot keltse a WADA ( Nemzetközi Doppingellenes Szövetség), hogy dolgoznak. De az igazán nagy halak szabadon úszkálnak. Neveket direkt nem írok, aki egy kicsit is figyelemmel kiséri a sport világát azt hiszem tisztában van azzal kikről írhattam.
Bemásolok ide egy nálam és azt hiszem azoknál is, akikkel vitatkoztam egy sokkal okosabb ember véleményét erről a bokszolóról:
,,Szóval csak azt szerettem volna mondani, hogy az interszex állapotoknak semmi köze nincsen a társadalmi nemhez, a transzgender emberekhez meg a nemváltáshoz. A bokszolót nőként anyakönyvezték, nőként nevelték fel, nőként él, valamennyi versenyén nőként indult. Nem rájött, hogy “nőnek érzi magát”, nem operálták át, nem váltott nemet, semmit nem csinált."
Azt pedig döntse el a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség, hogy jogosan vagy jogosulatlanul indult a hölgyek között.
Nunussal született, de XY kromoszómája van. Emiatt magasabb a tesztoszteronja, tehát valószínűleg az ereje is.
Nem értem, miért ilyen sportot választott, ahol össze kell verni egymást. Ez így még rosszabb helyzet.
Csessze meg az álmait, más is él tovább a nagy álma teljesülése nélkül normálisan. Keressen másikat!
Neki kellene annyi erkölcsi és etikai érzékének lenni, hogy visszalép. A szervezők gondolom a szabályok útvesztőjében elvesztek. Nehéz megindokolni az esetleges kizárást. Neki kellene belátnia, hogy ez kvázi csalás. De van elképzelésem, miért nem teszi.
Szerintem is visszafoghatnák magukat a szervezők, rendezők, mert csak a pénz a feltűnés, a flanc.
Épp a híradóban boncolgatták mit és mennyit ér az 55 milla. Íszonyú pénzekről szól az egész, elterelve a figyelmet arról, ami épp fontosabb és még ennél is bosszantóbb. Az is pénz. Az, hogy itt mire és kinek jutnak a milliárdok és miért. A többiek meg érjék be a morzsákkal.
Minek nekünk a világ legnagyobb és nyilván legdrágább tűzijátéka is . Minden évben egyre nagyobb...de a baj is.
Műtétről nem tudok, igaz sebész körökben sem mozgok.
A szemrevételezésről a diszkoszvető Fazekas Róbert tudna mesélni, akitől 2004-ben vették el az aranyérmet doppingolásért.
Állítólag nagyon nem szégyenlősök az ellenőrök, minden részletre és résre kíváncsiak.
Manapság egy műtét bármit megold...
Ha elég lenne egy toi toi-os szemrevételezés, nem kellett volna hormonálisan kivizsgáltatni...
Gondolom én, de hát ki tudja, ki d.gja, hogy ott lehet :)
További ajánlott fórumok:
- Ma vagy mondjuk harminc éve könnyebb fiatalon semmiből indulni?
- Mikor érdemes indulni Horvátországba?
- El mernétek indulni így pici gyerekkel?
- Futóversenyen szeretnék indulni, a jelenlegi eredményeim elegek-e hozzá?
- Utazás előtt álunk, szerintetek mikor érdemes indulni egy egy évessel, ha kb. 400km-t utazunk?
- Érdre kell mennem, milyenek az útviszonyok el merjek indulni Kőbányáról?