Endometriozissal élni!! (beszélgetés)
igen nagyon reménykedem.mostanában minden utolér.a gyomromra egy ideje gyógyszert kell szednem mert sebes,a stresz miatt 2 hete elájultam azóta nyugtatot szedek.úgyhogy klasz lenne ha legalább a cisztától megszabadultam volna.
Valószínűnek tartom.
Jó lenne ha nem lenne már ott az uh-on..
igen,képzeld el hogy annyira véreztem 3 napig mint még soha.gondoltam a cisztám bekever,de talán az történt hogy kifakadt,és ez okozta a dolgot.
Köszönöm,én jól vagyok!
Bízom benne,hogy a cisztád felszívódott..
Miután ezt a cisztát megtalálták mensiztél?
Mert akkor szokott általában a ciszta kiürülni.
csütörtökön megyek az ultrahangra,már nagyon várom kiváncsi vagyok mi a helyzet.nagyon jó lenne ha igazad lenne és tényleg nem kéne műteni.majd meglátjuk mi lesz.te hogy vagy?
Sziasztok.
Bocsánat,hogy nem voltam egy ideig..
Kenőcs??És a hasadra kened?
Gyöngyi mi volt a dokinál??
A ciszta simán felszívódhat!
hallottatok már olyat hogy ott volt a ciszta a jobb petefészkemen,honapokig azt mondják kiújult az endom örlödöm rajta eleget.erre ma azt mondja nekem a doki hogy nemtudja kitapintani,de azért menjek ultrahangra nézzük meg mi van.most reménykedem hátha nemkell műtétre mennem.de ha az ultrahang kimutatja hogy ott van,az megint nagy pofáraesés lesz.mi a véleményed Annye?kérlek írj nekem idegesseb vagyok mint eddig!!!!!!!
én nemigazán tudok róla semmit de érdekelne a dolog engem is.
Sziasztok. Progeszterontartalmú kenőcsről hallott már valamelyikőtök? Állítólag endometriózis, ciszta gyógyítható vele, külföldön már régóta használják.
igen szedek,de hol jobb hol nem.igen szeretem az ovit,de nagyon huzos egy-egy nap.este mire hazaér az ember nagyon jól esik a csend,de ha egy nap nem kéne mennem dolgozni,hát nagyon hiányozna az egész.tudod nagyon rossz,hogy hol a gyomrommal vagyok jobban oda hol az endom kinoz,tiszta gáz!
Szedsz rá gyógyszer?
Az ovi az jó:)
Legalábbis a gyerekek miatt...
hát biztosan,elég pörgös életet élek.oviban dolgozom,folyton rohanok,stresszelek,és itt a betegségem is a műtét stb.
:(
Gondolom idegeskedéstől van:(
hát kezdődő gyomor fekélyem van.időnként nagyon rosszul vagyok tőle.néhány hete megint pocsékul érzem magam.a legrosszabb az egészben az hogy min.3 óránként ennem kell.és én nem vagyok valami nagy evő,de ha nem eszem akkor még rosszabbul vagyok.
Sajnálom:(
Mi a baja a
gyomrodnak?
szerdán megyek a dokihoz,akkor majd talán eldől minden.hogy mkor lesz stb.de a gyomrommal is vannak problémák és ezzel is most szenvedek.nincs elég bajom,még ez is gyötör.
Ne félj tőle.
Gondolj arra,hogy meg fogsz gyógyulni!!
És ez mindennél fontosabb..
én nagyon félek az egésztől.és persze ott a munkahelyem is,sietnem kell vissza mert ha egy ember kiesik,a többinek sokkal többet kell dolgoznia.nagyon nehezen épültem fel műtét után.
Kaptam szurikat is,volt amikor bogyókat.
Muszáj volt végigcsinálni,elsősorban a baba miatt,aztán már az egészségem miatt..
Persze az hogy nem szülhettem nagyon megviselt!
te is szurikat kaptál?hol volt neked az endod?egyáltalán hogy tudtad ezt végigcsinálni.nagyon erős lehetsz!
Sajnos nagyobb műtétek után ki szokott újulni,ennek ellenére nagyon szerencsés vagy,hogy sikerült teherbe esned,ez lehet a teljes gyógyulásod jele is,annak ellenére,hogy most kiújult.
igen kiujult.akkor a hasfalamon volt.most a jobb petefészkemen van.császárral szültem a fiam és utánna történt a dolog.mikor most a nyáron kiderült hogy kiujult teljesen kiborultam.
Akkor ezek szerint neked kiújult:(
Nekem egy műtét utáni szövettanból derült ki de akkor már rég beteg voltam,csak 98-ban mikor ez kezdődött nálam,még nagyon keveset (talán semmit) nem tudtak erről az orvosok..
Így későn kaptam a kezeléseket.
Ez a betegség a méh nyálkahártyájának a rendellenes termelődése,és lelökődése.
Ez a nyálkahártya minden hónapban a menstruációkor ugyan úgy vérzik,csak befelé a hasüreg felé,ezzel endós szigeteket,csomókat cisztákat alkotva,amik nagyon komoly fájdalmakat,meddőséget,erős vérzést okoznak.
igen a műtét után,én nagyon rosszul voltam tőle. neked hogy kezdődőt a betegséged?
Szia.
Ezért nyitottam ezt a topicot,mert keveset tudnak erről a betegségről,és szerintem minden "tapasztalat" (sajnos) segít másoknak.
Szedtél már hormonokat?
El tudom képzelni. Nagyon sajnálom. Deén rossz helyzetekben mindig azt mondom magamnak,hogy na, most van egy napod/heted/stb. szomorkodni, aztán lehet kitalálni a megoldást. Férjnél vagy? Remélem igen és van, aki vigasztaljon. Mondhatnék okosságokatm, de ilyen helyzetben nemtudom én m6it bírék egyáltalán elviselni. Próbáj meg nem elkeseredni, te még élsz és mindig van holnap. Lehet, az a sorsod, hogy ne saját kisbabád legyn,hanem olyan gy0ereket nevelj fel, aki valakinek nem kellett,és őt szeresd.
Milyen eza betegség irj róla bövebben.
szia!
én most műtét előtt állok valoszinüleg.már volt egy műtétem akkor vágtak.most talán sikerül lapor,én reménykedem.sajnálom ami veled történt.csak az tudja igazán átélni ezeket a dolgokat aki benne van.ezért örülök hogy tudunk erről beszélni.
Még a kérdéssel nem tudok mit kezdeni.
Lelkileg nagyon megviselt ez a műtét.
Én 4.stádiumú endos voltam.
További ajánlott fórumok: