Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ellen Walker: Teljes élet gyermek nélkül - tegnap hallottam egy riportot a rádióban fórum

Ellen Walker: Teljes élet gyermek nélkül - tegnap hallottam egy riportot a rádióban (beszélgetős fórum)


1 2
22. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 18. - 40163fd81d)
2011. ápr. 14. 09:23
Nagyon jól látod.és nem csak önmagunkra nem jut elég idő és azt hiszem energia sem hanem a párkapcsolatunkra sem!
21. Shila
2011. ápr. 14. 09:21

Sziasztok!


Nem hallgattam meg a riportot,de szerintem nem helyes,ahogy elitelitek ot! Hiszen szive joga,hogy eldontse,akar e gyereket szulni erre a vilagra,vagy sem!

En most pont ebbe a dilemmaba szenvedek!

Be kell valljam,szeretem az eletem! Szeretem azzt,hogy onzo lehetek,magamra gondolhatok elso sorban es nem arra,hogy masnak (jelen esetben a gyereknek,ha lenne)mi a jo! Eleg szabad eletet eltem mostanaig es ha kotottsegem lett volna,nem lett volna lehetsoegem erre a sok tapasztalatra,elmenyre,amiben reszem volt eddig es remelem meg lesz!


Tudjatok az az erdekes,hogy 25 eves korom korul elegge mukodtek bennem az anyai osztonok! Meg akartam halni az erzesert,hogy anya lehessek. Minden ejjel errol almodtam es sirva ebredtem,mert az alom olyan valosagos volt es az erzes olyan intenziv... Szultem,szoptattam es pelenkaztam almomban.. Emlekeztem a baba arcara mikor felebredtem ,de meg az illatara is!

Es egesz nap sirtam,mert olyan erzesem volt,ez megtortent es elvettek tolem a babamat. Es ebben az idoszakban nem is volt komoly kapcsoaltom,igy meg veletlenul sem vetohetett fel az anyasag gondolata... Szultem volna a semmibe,alberletbe? A kilatastalanba?


Aztan teltek multak az evek es egyre kevesebbet gondoltam arra,hogy anya legyek!

Van par unokaaocsem es unokahugom. amikor veluk vagyok,munkalnak bennem az anyai erzesek,feltem oket,vigyazok rajuk,gondoskodok roluk. Az 5 eves keresztlanyommal oda es vissza vagyunk egymasert.. Mikor egyutt vagyunk,viszem valahova,mindenki azt hiszi hogy az enyem es en meg ugy is viselkedem es olyan aggodalom,szeretet van bennem,minhta az enyem lenne!


Tudom,ha lenne gyerekem,nagyon jo anya lennek! De vajon akarok anya lenni?

Ugy erzem a ferfit mar megtalaltam hozza. De nincs kesz meg a lelkem es az eletem erre.


Szoval szerintem Lanyok,nem kell valakit elitelni azert,mert nem akar anya lenni! Ez egy olyan dontes,ami szerintem jobb,ha atgondol es meghoz egy no,mert igen,lehet olyan anya lenne es csak azert vallalna gyereket,mert a tarsadalom megkivanja! Nem rendszeru az,hogy minden nonek kell,hogy gyereke legyen! Miert kene? Ha te jo anya vagy es tudsz csak a gyerekeidert elni,tedd azt. Van akinek meg a szabadsaga nyujt oromot!


Es igen,figyeltem a termeszetben en is,hogy az allatok hogy viszonyulnak a kicsinyeikhez. Az istalloban a tehenek: figyeltem az egyik tehen,amikor a kisborju latotavolsagon kivul kerult tole,iszonyu bogesbe kezdett,hivta vissza magahoz! Lathato volt az aggodasa..szemembe konny szokott es azon toprengtem,szegeny hogy aggodik! Visszatereltem az anyjahoz! Az meg boldogan nyalta kis fejet a bocinak... A masik bocimama pedig,amikor a kisborju szopni akart,az nagyokat rugott bele es nem engedte a togyehez.. Szegeny kis boci szmoruan fekudt aztan a falnal,osszekuporodva..a gazda jott cumisuveggel etetni a kis arvat...

Ez a termeszet,van aki alkalmas a gyereknevelesre vagy akar csak annak szuletett es van aki nem!


En meg mindig nem tudom melyik csoportba tartozom,szenvedek! Felek! 30 eves leszek iden... Lassan el kell komolyan gondolkoznom,mert kifutok az idobol. De nem fogok gyereket szulni csak azert,mert a norma megkivanja! Ha nem vagyok ra keszen,akkor milyen anya lennek?

Olyan,aki nem torodik a kolykevel? Sok rossz peldat lattam mar,a turelmetlen anyakat,mert a geyrekekuk idegesiti oket. Nincs turelmuk,energiajuk! Vagy azok teszik jol,akik csak penzert szulnek,azert h tamogatast kapjanak az allamtol? Azokat nem itelitek el?


Tedd a szivedre a kezed es mondd meg! Elitelsz,csak azert mert bennem meg nincs meg az erzes?


Szep napot!

20. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 14. - Loch ness)
2011. ápr. 14. 09:19
Természetesen nem.....
19. türkizszemű (válaszként erre: 10. - 4fbd4b2862)
2011. ápr. 14. 09:18

Abban igazad van, hogy sajnos sokszor történik ilyen katasztrófa

mivel

FELELŐSSÉG KELL A GYERMEKVÁLLALSHOZ

NEM SZABAD "BELEUGRANI"

KELL 2 EMBER KAPCSOLATÁBAN EGY BIZONYOS PONT, MIRE MEGÉRIK ARRA, HOGY BEJÖJJÖN EGY 3. :)


OLYAN PÁR KELL VÁLASZTANI, AKI HOZZÁD HASONLÓAN GONDOLKODIK

HA GYEREKET AKARTOK, AKOR GYEREKCENTRIKUS, SEGÍTŐ, TÁMOGATÓ,


HA MEG ELDÖNTITEK, HOGY NEM AKARTOK, AKKOR MEG TARTANI KELL MAGATOKAT AHHOZ


A LEGJOBB EGYETEMI BARTNŐM VÁLLALTAN NEM AKAR GYEREKET

NINCS ÁLLANDÓ PÁRJA

DE MÁR KERÜLETI ÜGYÉSZ

MAX MARA KISKOSZTÜM

55 KILÓ

SZÉP AUTÓ,

TIP-TOP LAKÁS

AZT MONDJA, ÍGY BOLDOG


NINCS JOGOM MEGKÉRDŐJELEZNI

DE VAN JOGOM MÁSKÉNT GONDOLKODNI (A SAJÁT ÉLETEMRŐL)

18. 40163fd81d (válaszként erre: 1. - Türkizszemű)
2011. ápr. 14. 09:14

Én úgy gondolom,hogy ha Ő így érzi,akkor szíve joga elmondani. Valószínűleg a gyerekesek,soha nem érezték ,vagy gondolták ezeket.

Én megértem őt is,sőt egyet is értek vele abban ,hogy "BOLDOGSÁG SZINTJE CSÖKKEN!!! "...csak én máshogy fogalmaznék.

Nem a boldogság szint csökken,hanem az energia szint,minden egyes gyerekkel egyre több energi adódik át,és marad jóval kevesebb önmagunkra.

Szerintem ő erre gondolt,és ez így is van.

A gyerekekkel eltűnik belőlünk a gyermeki ,virgonc,olykor felelőtlen,felhőtlen ,szabad énünk,mert átáramlik beléjük,és valljuk be ,életünk végéig gúzsba kötnek a gyerekek.

:))


Szerintem lehet ez ellen hepciáskodni,idegeskedni,de nem érdemes.:))

17. 0e1de0a449 (válaszként erre: 12. - 4fbd4b2862)
2011. ápr. 14. 09:13
Kerül is. S kisemmizve.
16. 0e1de0a449 (válaszként erre: 11. - Loch ness)
2011. ápr. 14. 09:12

Lelkileg nagyon megviselne, ha nem lenének a gyermekeim. Úgy volt, hogy nem lehet.Iszonyat, min megy az keresztül, s aki nem talál alkalmas párt.

Anyának pedig senki nem születik.A nők mondják:jaj,de édes, de az anyaságot a gyermekkel együtt szüljük meg vagy sem.

Ha ma, ebben a politikai és társadalmi elvárásos kapitalizmusban kellene döntenem, ugyanúgy vállalnám.Magamért nem sok mindenre vagyok képes, de mert ők vannak, hegyeket mozgatok el.S itt kezdődik a szeretet.Másokért élni:)A családomért, s mindenkiért:)

2011. ápr. 14. 09:08

HADD TEGYEM HOZZÁ, HOGY SZEMÉLYES MEGGYŐZŐDÉSEM, HOGY AZ EMBER "DOLGA" A FÖLDÖN A SAJÁT ÉLETÉT ÉLNI, SAJÁT LELKÉT, SZELLEMÉT "AZ EGYSÉG /ISTEN/TELJESSÉG" FELÉ KÖZELÍTENI. HOGY MÁS LELKEKET "BEFOGAD" ÉS SEGÍT (= GYEREKET NEVEL) AZ CSAK PLUSZ.


TEHÁT TELJES LEHET AZ ÉLET GYEREK NÉLKÜL


ENGEM A NŐ ÖNZŐSÉGE, ÖNTELTSÉGE DÖBBENTETT MEG


PERSZE, HOGY NEHÉZ 2-3-5-7 GYEREKET NEVELNI

DE AZOK ÚJ, KÜLÖN KIS ÉLETEK, LELKEK...


NEKEM CSAK EGY KIS "GYŰRŐDÉS, NEMALVÁS" DE NEKIK ESÉLY, HOGY MEGTAPASZTALJÁK A FÖLDI ÉLETET...


EGYÉBKÉNT A FÉRJEM RITKÁN SZÓL, DE AKKOR IS TÖMÖREN FOGALMAZ, EZT MONDTA A RIPORT UTÁN A NŐNEK CÍMEZVE:


"HA APÁD-ANYÁD ÍGY GONDOLKODOTT VOLNA, TE MOST HOL LENNÉL...? SZERENCSÉTLEN "

14. loch ness (válaszként erre: 12. - 4fbd4b2862)
2011. ápr. 14. 09:08
Ugye nem csak ennyit olvastál el az egész hozzászólásomból? Egészen másról szól!
13. loch ness (válaszként erre: 9. - Vigyorex6)
2011. ápr. 14. 09:07

Nem a norma követeli meg, hanem az egészséges női ösztön, ami mindenkiben benne kell, hogy legyen. A norma inkább arrafelé próbál szorítani mostanában, hogy hülyeség szülni.


Szerintem nagyon kevés az olyan, aki tényleg nem lenne jó anya. És az egyáltalán nem természetes, ha valakiben nincs meg az anyaság utáni természetes vágy, ott valami gond van szerintem.

12. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 11. - Loch ness)
2011. ápr. 14. 09:07
Az is kerülhet elfekvőbe,akinek 3gyereke van!
2011. ápr. 14. 09:04

Juj, de kiborító az ilyen! Valami difi lehet a lelkében, az biztos.


Viszont az, hogy gyermek nélkül is teljes LEHET az élet, az igaz. De nem ezért, amit ő mond! Vannak olyan emberek, akiknek a hivatásukkal összeegyeztethetetlen a gyermekvállalás. Van, akinek nem születhet gyermeke, és van, aki nem talál párt, azért nincs neki. Ezt az állapotot el kell fogadni és vállalni, és akkor így is lehet teljes életet élni. Én is ezt próbálom, mint egyedülálló. De: nagyon igaz, amit erre hallottam egyszer: minden nőnek valami módon anyává kell válnia, különben nem teljesedik ki az élete. És ismerek boldog, teljes életet élő szerzetesnővért, nem is egyet, akin csak úgy csüngenek a kis tanítványai, meg a cigánygyerekek, akikhez eljár, és meghallgatja a reményüket vesztett embereket - ő erre szánta az életét, ő ezeknek az anyja. És boldog ember, akiből mindenki erőt merít. De: ezt csak anyai lelkülettel lehet tenni, csak anyai lelkülettel lehet teljes életet élni. Én úgy érzem.


A nők nagy része viszont igenis akkor teljesedik ki, ha átéli az anyává válás csodáját, ha magához ölelheti a gyermekét,nevelheti, láthatja a huncut fényt a szemében, látja, ahogy okosodik... azt hiszem, nem kell taglalnom. Ennek a megvalósulásához persze nem szabad mindenáron ragaszkodni, nade hogy értelmes ok nélkül csak úgy eldobni... Na ne!


Bocs, hogy hosszú voltam, de ezen most én is felhúztam magam. Sokba kerül a gyerek... aztán majd csodálkozik, ha öreg korára ott fekszik egy elfekvőben, nyakig a saját piszkában, és nem néz rá senki, mert nincs senkije.

2011. ápr. 14. 08:55
Sziasztok!Valamennyire igazat kell adnom a hölgynek,már csak azért is mert itt különböző fórumokon irnak a kismamaák,hogy mióta megvan a gyerek.nincs azex,apa félrejár,már semmi nem olyen,anya meg csak a gyerekkel törődik,stb sorolhatnám!És a gyerek születése után 3 évvel már szinte menthetetlen a házasság(ezt múlt héten olvastam!Ezzel nem bántani akartam senkit!Remélem ezt Ti sem teszitek!Temészetesen vannak szerencsére kivételek!!Sziasztok!
9. Vigyorex6 (válaszként erre: 1. - Türkizszemű)
2011. ápr. 14. 08:55
Vannak a riportban jó dolgok, de valóban vannak vérlázító dolgok is! Lényeg, hogy én a magam részéről büszke vagyok azokra, akik felmerik vállalni, h ők NEM akarnak gyereket, csak mert a norma megköveteli. Képzeljük csak el, hogy ezek az emberek milyen szülők lennének??? (Persze akad, akinek csak becsúszik baba, soha nem akart, aztán jó szülő lesz, de valljuk be, h ez a kevesebb.)
2011. ápr. 14. 08:53

Nem is hallgatom meg.Csak felhúznám magam.Egy olyan nő ne beszéljen ilyenről,aki még nem foglalkozott gyerekekkel.Ő az a tipus,aki csak a síros babákat látja meg az utcán,meg a hisztiző kicsiket a boltban.Azt elfelejti,h milyen jó lehet,amikor odabújik a kicsi,rád nevet,stb.

És talán nem is a nő a hibás ebben,hanem a rádió,h ilyen hülyeségeket lead...

7. 0e1de0a449 (válaszként erre: 1. - Türkizszemű)
2011. ápr. 14. 08:53

A gyermek nem vállalás is megélhetési üzem. Mint egzisztenciális,testi és szabadságérzet kérdése.A kormány diktálja a gazdasági,politikai lépéseket, s abba nem fér bele a gyermek.A törtetés miatt vagy az anyagiak totális hiánya miatt.Na, persze, azzal nem gondolnak, mi lett volna, ha az anyukájuk is így gondolkodik:D

Szerintem jobb is, ha az ilyen lelkinullának nincs is, mert nem lenne jó anya./Mert az anya és a szülő az más/Nem csoda,hogy fogyunk.

2011. ápr. 14. 08:52
Szerintem is jobb, hogy belátja neki nem való gyerek, mint hogy a társadalmi elvárások miatt szüljön és aztán az a gyerek depressziós legyen felnőtt korában. Ezzel a dologgal nincs egyedül sokan vannak így mégis szültek/szülnek. Állatvilágban is van olyan, hogy az anya eltaszítja a kölykét. Én ezen nem háborodok fel, hanem tisztelem,mert meghozta ezt a döntést, persze itt ahogy tálalja ezt az egészet nem szimpatikus, nem maga a döntés.
2011. ápr. 14. 08:52

Az ilyen nő szánalomra méltó érzelmi sivársága miatt.


Valóban jobb,hogy nincs gyereke,borzasztó élete lenne,meg kár is szaporítani az ilyen fajtákat.

2011. ápr. 14. 08:51
való igaz hogy a gyerekek sok időbe és pénzbe kerülnek. de ahogy nőnek egyre több örömöt adnak. nem igaz hogy csökken a boldogság, inkább nő szerintem
2011. ápr. 14. 08:47
az ilyennek jobb is hogy nincs, képzeld milyen lenne a gyerekének???
2011. ápr. 14. 08:46
Egyszerűen nem is hallgatom meg, mert felhúznám magam. Persze joga van a szabad vélemény nyilvánításhoz, és ha ő úgy érzi, az ő élete ezáltal teljes, hogy nincs gyermeke, lelke rajta. :)
2011. ápr. 14. 08:44

Tehát tegnap a Kossuth rádióban hallottam egy riportot ezzel a nővel, NEM ARRÓL VAN SZÓ, hogy nem lehet gyereke, vagy nincs rá anyagi háttere, hanem...várjatok, idézem:


"egyre többen jönnek rá, hogy más dolgot is kezdhetnek az életükkel, mint hogy gyereket szüljenek" aztán: " a gyerek nagyon sok időt vesz el, nagyon sokba kerül" és

"a gyermektelen párok boldogabb házasságban élnek, s miután megszületik a gyermek "the happiness level fall" - BOLDOGSÁG SZINTJE CSÖKKEN!!!


Mondja ezt 50 évesen úgy, hogy nincs gyereke :(


Először nem kaptam levegőt, azt hittem, rosszul hallok...


Kíváncsi vagyok, Ti mit gondoltok, lehet, csak én gondolkodom végletesen?


Belinkelem az interjút:


[link]


15.15-kor-kor a "Kihívás" - az időpontra kell kattintani.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook