Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Elégedetlen vásárló! fórum

Elégedetlen vásárló! (beszélgetős fórum)

1 2
2016. ápr. 7. 20:25
Sajna lányom is jártam így :( Dédije temetésére csináltattam koszorút kértem legyen benne kis rózsaszín. Sajna a virágboltos félreértette és megcsinálta full rózsaszín virágból :/ végigzokogta a temetést :( Utána bementem a virágboltba elmondtam a problémám. Bocsánatot kértek De én azóta is odajárok de ha van valami kívánságom csokor/virágtál akkor feliratom velük pontosan vagy viszek képet
48. 5c54c8b1c1 (válaszként erre: 41. - Michelle.r)
2016. ápr. 7. 20:21

És mit tudnak csinálni?? Semmit!

Tehetnek egy szivességet!

47. 3532273647 (válaszként erre: 37. - Channa*)
2016. ápr. 7. 20:20

Én is így gondolom de az emberek nagy része nem.Nagybátyám meghalt,vidéken temették.Már előzőleg telefonáltak a testvérek hogy hány szálas,milyen virágból lesz,csokor v. Koszorú,lesz-e rajta szalag...

A mi temetésünk urnatemetőben lesz,megmondták nem kell nagy koszorú másnap mindent kidobnak...de kell a család"szája" miatt.Én vagyok a smucig dög vagyok


Szerintem ez a gyakoribb sajnos


Szerencsére nem aktuális

46. Channa* (válaszként erre: 45. - Polivinilklorid)
2016. ápr. 7. 20:05

Én is megértem, és természetesen a feldúltságot is.

Írtam is, hogy vagy nem reklamálnék, vagy annyit adnék, amennyit ér szerintem, illetve azt is, hogy ha ilyen fontos, akkor már előtte ellenőriztem volna...

45. polivinilklorid (válaszként erre: 40. - Channa*)
2016. ápr. 7. 19:59
Engem az sem érdekelne, ha a szemétdombra vinnék ki a hullám, és egyetértek azzal amit mondasz, a halottnak már mindegy, de megértem, ha valakit feldúl, ha adott módon akar végső búcsút venni, és így sül el. Ez mégsem egy ballagási csokor.
44. Channa* (válaszként erre: 42. - L.luiselotte)
2016. ápr. 7. 19:57
És még ez is....
43. Channa* (válaszként erre: 41. - Michelle.r)
2016. ápr. 7. 19:56

Köszönöm!

Én is ezt hagytam meg. Semmi flanc, így nem kell kijárkálni hozzám, úgy is fognak gondolni rám azok, akik kedveltek.


Én is értem a vidéki viszonylatot, és épp ezért is mondtam, hogy ezek csak külsőségek, amik tulajdonképpen csak annak a színjátéknak a része, amit bizonyos hagyományok ránk kényszerítenek....

2016. ápr. 7. 19:54

Jázmin, a legközelebbi hozzátartozó temetésével igen sok méltatlan dolog éri az embert, amit abban a rossz lelkiállapotban egy kicsit fel is turbóz.

Mi pld bevittük apukám fekete öltönyét, hogy abban temessék el. Amikor felnyitották a koporsót, hogy megnézzük a halottat, anyukám el is ájult, - az a pizsama volt rajta, amiben a kórházban meghalt. Sokan voltak, el is szörnyedtek, hogy miért nincs normális ruhája.

A temetés után kishiján megtéptük a temetkezési nőt, aki ráadásul el jött a temetésre, mert jól ismerte apukámat. De csak dadogott, az öltönyt nem adta vissza. ( az sem jelentett volna vigaszt )

41. michelle.r (válaszként erre: 40. - Channa*)
2016. ápr. 7. 19:45

Én értem amit mondasz, és bizonyos mértékben egyet is értek vele. A végrendeletemben is benne van, hogy hamvasztás, tengerbe szórás - semmi flanc


De vannak olyan hagyományok, amelyektől nehezen lehet, s talán nem is kell eltérni. Persze én is azt mondom, semmiben ne vállalja magát túl senki, de vidéken szájára vesz a falu és annyi neked, ha nem csinálsz rendes temetést ;)

40. Channa* (válaszként erre: 39. - Gizus58)
2016. ápr. 7. 19:18

Azt hiszem nem értitek, amit mondok, de nem számít.


Aki megteheti, aki úgy érzi, hogy a szeretetét, tiszteletét és sajnálatát ily módon tudja leginkább kifejezni, az tegye. De gondoljunk bele, hogy mennyire feleslegesek ezek. És ezek nélkül is pont annyi szeretet van az emberben, csak nem akarja/nem tudja jó sok pénzzel megvehető virággal, koporsóval, szemfedővel, stb. bizonygatni.


A fórumindító sem teheti meg szerintem, hogy a legdrágább koporsót, stb. vegye meg. Szerintem örül, ha van miből megélnie.

És tényleg, nem mindegy, hogy milyen koporsó korhad el a föld alatt?

Tényleg megtehetjük mind, hogy több száz ezer Ft-ot eltemetünk? Minek?

Én tuti nem kívánnám a gyerekemtől, hogy tönkremenjen a temetésembe, mert enélkül is tudom, hogy szeret, hiányol majd, stb.

39. gizus58 (válaszként erre: 38. - Andi6020)
2016. ápr. 7. 18:24

Ebben egyetértünk.Eszembe nem jutna magamra költeni a virágra szánt pénzt!

Sőt,én elmennék addig is, hogy nem rongyrázásból temetem el a hozzátartozómat méltó körülmények között,hanem azért mert megérdemli, hogy az utolsó útjára megadjam neki azt a tiszteletet,amit életében is megérdemelt méltó képpen búcsúzom tőle.

38. andi6020 (válaszként erre: 37. - Channa*)
2016. ápr. 7. 16:53

Annyira nem másként.

Nyakam tenném rá, hogy a többség virágot vesz, nem magénak valami praktikusat. De arra is nyakamat tenném, hogy a többségnek ilyen eszébe sem jutna.

37. Channa* (válaszként erre: 36. - Andi6020)
2016. ápr. 7. 16:44

Mindenki másképp csinálja....

Szerintem a legtöbb esetben tényleg csak rongyrázás, hogy lássák a temetésen résztvevők, hogy én mennyire szerettem az elhunytat.

Ezt én gondolom így, de lehet, hogy rosszul....


Én személy szerint virágot sem szeretek kapni. Mert minek? Pár nap alatt elhervad, így felesleges pénz kidobás, ahogy a koszorú is, hiszen nagy valószínűséggel vagy ellopkodják azonnal van néhány nap múlva megy az összes a kukába.

Attól, hogy nem veszek hatalmas szív alakú, számos, stb. virágból kötött koszorút, még viszek virágot. Tehát, van virág a síron, ahogy mécses is, stb., csak nem luxus kivitelben és áron.


Legtöbben a temetésre is hitelt vesznek fel, mert olyan drága, hogy máshogy nem tudja kifizetni, minek tetézni még több tízezres koszorúkkal?

36. andi6020 (válaszként erre: 34. - Channa*)
2016. ápr. 7. 16:11
Azért az ember az anyja sírjára csak vigyen már valami csokrot, koszorút, bármit, és nem az elvárások miatt, hanem mert megtiszteli, amellett, hogy így szokás. Ennyi erővel szarhatnánk bele mindenbe ami szokás, és ne költsünk semmire, mert rongyrázás... Furcsa lenne nekem magamnak venni valami hasznosat ahelyett, hogy virág legyen az anyám sírján....
2016. ápr. 7. 16:10

Akkor tudj rá, ha nem érdekelt, milyen lett.

Anyósomat 1 virágboltos községben kellett eltemetni. Ott rendeltük meg, 60 km-ről mentünk, odafelé menet virágboltba bementünk, átvettük.

Azért ha több ezer forintos dolgot megrendelek, csak megnézem. (Én)

2016. ápr. 7. 16:03

Részvétem:(

Én pont ezért gondolom azt, hogy tök felesleges ilyenkor a "rongyrázás".

Elnézést, de én az ilyen koszorúkat annak tartom, sőt! az egész koszorús dolgot, hiszen annak a halottnak már oly mindegy, hogy milyen és mennyi koszorú nyomja a sírt, nekünk meg felesleges pénzkidobás a csicsamicsa megfizetése. Teljesen elég egy csokor, akárki is hal meg.

Megint elnézést!

Nem ezzel kell megmutatni, hogy mennyire szerettük és sajnáljuk az illetőt. Bár mondjuk én a fekete ruhát sem tartom a legjobb módjának az érzelmeink kifejezésére. Meg egyébként is, kinek mi köze van hozzá? A koszorú, csak arra való, hogy a temetésen résztvevőknek mutassunk valamit, ami lehet nem is fedi az igazságot.

Én tuti nem reklamálnék, mert ha már úgy döntöttem, hogy a koszorúra költök több ezer forintot, akkor elfogadom azt amilyen, hacsak nem hoztak a koszorú helyett egy csoffadt mezei csokrot. Bár én nem szoktam megnézni temetéseken a koszorúkat és csokrokat, így lehet észre sem venném.

Nekem mondjuk fura, hogy utólag kell fizetni, én eddig mindig előre fizettem, de ha már így van, akkor simán megteheted, hogy azt mondod: szerintem ennyit ért és adsz x összeget, bár szerintem akkor te sem lennél túl igazságos, hiszen tényleg megtehetted volna, hogy megnézed a temetés előtt.


Egyébként nálunk azt szoktuk mondani, hogy ne költs ilyenekre, inkább vegyél magadnak valamit valami hasznosat, és persze azt sem várjuk el, hogy hónapig gyászba boruljon mindenki, hiszen úgy szeretjük egymást, ahogy vagyunk. Én mindig vigyorgok, és pl. a nagymamám mondta is, hogy csak reménykedik benne, hogy majd akkor is a szokásosan nevetgélek, ha kimegyek a sírjához, mert imádja hallgatni:DDDD

Tehát, a szeretteink szerintem nem várják el, hogy magunkba zuhanjunk és egy temetésbe tönkre menjünk....

2016. ápr. 7. 15:56
Általában az emberek nem szoktak foglalkozni vele, hogy melyik az övék, de a család és a közeli rokonok szokták a nagyobb koszorúkat csináltatni, ami azért kitűnik a többi közül.
32. 937a2a883a (válaszként erre: 30. - Fincsi5)
2016. ápr. 7. 15:55
Ha felétek hasonló lenne a szokás, akkor bemennél. Nálunk a faluban, ahol felnőttem, csak 1 virágbolt van. Így ha bármilyen haláleset van, akkor szinte mindenki nála rendel koszorút, sírcsokrot. Ő meg a temetés előtt 1-2 órával, amikor a temetkezési vállalkozó is odaér, kiviszi az összeset és azt szépen lepakolják a ravatal köré és más helyekre, attól függ mennyi van. Nyilván ha nem helybéli is jön a temetésre, akkor az hozza magával onnan, ahol megvette és leteszi.
31. andi6020 (válaszként erre: 30. - Fincsi5)
2016. ápr. 7. 15:48
Tényleg úgy szokták, hogy kiviszik időre a sírra.
30. fincsi5 (válaszként erre: 7. - Jázmin1975)
2016. ápr. 7. 15:47

Miért nem mentél érte, előtte egy órával? Nem hinném, hogy kötelező a kiszállítás.

Én be sem megyek egy ravatalozóba virág, koszorú nélkül.

29. 5c54c8b1c1 (válaszként erre: 22. - Jázmin1975)
2016. ápr. 7. 15:35
Csak nehogy bepereljenek hitelrontásért.
28. andi6020 (válaszként erre: 22. - Jázmin1975)
2016. ápr. 7. 15:21

Ez így elég primitív dolog.

Egyszerűen mondd meg nekik, hogy nem az, és nem olyan lett, mint ami meg volt beszélve.


Amúgy meg amíg nem voltál bent, és nem tudod mit mondanak, meg hogy állnak hozzád és a problémádhoz, felesleges találgatásokba bonyolódni.

27. Jázmin1975 (válaszként erre: 24. - 5c54c8b1c1)
2016. ápr. 7. 15:21
Nem a képet tettem volna ki róla.Csak le írtam volna mennyire nem voltam megelégedve a munkájukkal.Nem azt kaptam amit meg beszéltünk.
2016. ápr. 7. 15:19

nekem az a véleményem, h sajnos ennél sokkal nagyobb a veszteség, ami téged ért.

hidd el, mindegy az a koszorú.

az ismerőseidnek esetleg mondd el, h abba a virágboltba ne menjenek és kész.

25. Jázmin1975 (válaszként erre: 23. - Zebracsikó)
2016. ápr. 7. 15:18
Nem vagyok virágkötő de én különben meg csináltam volna a biztos csak azt hittem,hogy mivel ők ezt tanulták biztos nagyon szépet tudnak csinálni.
24. 5c54c8b1c1 (válaszként erre: 1. - Jázmin1975)
2016. ápr. 7. 15:16

Ebben a melegben már rég elhervadt.

Már teljesen mindegy.

23. zebracsikó (válaszként erre: 22. - Jázmin1975)
2016. ápr. 7. 15:13

Nem lenne méltó a helyzethez, hogy egy közösségi oldalon acsarkodsz.

Mondd meg nekik személyesen és kész.


Nem hiszem, hogy annyira ronda volt az a koszorú.


Jobb, ha túlteszed magad ezen.

22. Jázmin1975 (válaszként erre: 21. - 937a2a883a)
2016. ápr. 7. 15:10
Meg meg mondom nekik ki teszem a facebookra hogy mennyire meg voltam elégedve velük.
2016. ápr. 7. 15:05
Szerintem beszéld át vele és ha így sem enged az árból, akkor nem tudsz mit csinálni. Te vetted igénybe a szolgáltatást, ki kell fizetned. Maximum írhatsz a panaszkönyvbe, amit személy szerint én szoktam. Annyi, hogy ha van màs lehetőség, nem őket kéred fel legközelebb.
20. 937a2a883a (válaszként erre: 7. - Jázmin1975)
2016. ápr. 7. 15:00
Ez felénk a faluban is így működik.
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook