Egymás közt (beszélgetés)
Sziasztok!
Bár csak Hópihe ismeri az előzményeimet, ettől függetlenül írom itt tovább, hátha kicsíp belőle valami ötletmorzsát az aki fogyni vágyik és tenni hajlandó érte. :))
No csak annyi, hogy megjöttek az étrend kiegészítőim amit a pajzsmirigy működés, a fogyás, és a jobb látásom megsegítésére rendeltem.
A bogyók szedése mellett méginkább ügyelek a táplálkozásra. Mint kiderült számomra azért nem voltam képes fogyni, mert pajzsmirigy alul működésem van. Mivel nem vagyok híve a besugárzásokkal járó vizsgálatoknak és irtózok a szintetikus tabletták szedésétől, magam végeztem el a tesztet a pajzsmirigyemre, és hosszas keresgélés után találtam meg a szerintem megfelelő segítséget.
Trambulint is mostanában vettem, az egyik "Ossteoporosis" témában jelenlévő egyik fórumtárs ajánlásával.
A trambulinon való edzéseket most kezdem komolyabban az ismerkedés után 62 évesen, és a 160 centimhez tatozó 73 kilómmal. Intervall edzéseket végzek, bár még rövid ideig bírom, de egyre jobb leszek. Jó zenére, vidáman, és buli az élet!
Az intervall edzéshez fiam készített egy pittyegőt, ami 10 és 20 mp-enként felváltva jelez. Szuper!
Ugye tavaszra mire eljön a szülinapom, egészségesebb leszek?
Egy jó kis könnyű palacsinta.hm...
Az finom.
A hortobágyi húsos pacsinta a specialitásom.De rég csináltam.Mondjuk nem is fogyóhoz való, de szupi jó
Köszi
Ettem egy kis húslevest,mert igazad van.
Ragyogó sétálnivaló idő van. Fáj a szivem érte, de ma nem megyek sehová, sajnos.
A bolti lakvár tömény cukor.Tavaly csináltam 5% cukorral sárgabaracklekvárt.Jó sokat még van belőle.
Jó reggelt!
Sikerült jól megfáznom.Teán kívül mást nem kívánok.Ezek lesznek a böjti napok.Majd beszámolok az eredményről mínuszban.
Úgyis az időszakos böjtölésről beszélnek, hogy az a jó. Kiderül most, hogy nekem jó-e.
Figyeltem este, de semmi bejelentkezés.
Ma húsos káposztát főzök (szója kockával!). Majd ha nem leszek lusta, akkor vacsorára sütök pár palacsintát.
A hét elején főztem egy adag vegyes lekvárt: sütőtök + sárgarépa, egy kis citromlével és ici-pici édesítővel. Egészen jó lett. Leginkább a lekváros palacsinta kedvéért, egyébként nem szokott eszembe se jutni. A bolti lekvárok pedig nekem nagyon édesek, és nagyon drágák.
Ti főztök, mit főztök??
Szia Judit! Most néztem vissza, ha Kékvyrág is visszajön hozzánk (tegnap nem került elő??) akkor már veled együtt 4-en vagyunk itt.
A fórum indítói még 2009-ben elköltöztek innét, 3-4 napja foglaltam el önkényesen! Igaz, hogy a régi gárdából még találtam egy fő aktív hoxást, írtam neki privit, hogy jöjjön vissza ide közénk, de még csak nem is válaszolt.
Tegnap még jelzett vissza "Pallasathéne", hogy jön ő is, de ahogy nézem, még nem ért ide! Egy másik (fogyókúrás) fórumról jöttünk át ide. Ott új hozzászólók nyomán valahogy eltérült a beszélgetés fonala, nem igazán tudtuk már az eredetit tartani...
Szia Pihe! :)
Köszönöm a meghívást.
Csak bekukkantottam, később megnézem kb. hányan társalogtok és mi az aktuális téma.
Én ma várom a YiYa cuccomat, majd beszámolok ennek kapcsán ha lesz valami. :)
Derűs napot!
Sziasztok!
Olyan nagyobb súlyfelesleggel rendelkező emberekkel szeretnék beszélgetni, akik mostanában kezdik el az életmódváltást, van egy céljuk, amit szeretnének elérni. A diplomamunkámat erről a témáról szeretném készíteni és ehhez keresek egy vagy több személyt, aki megosztaná tapasztalatait és még a fogyókúra elején jár vagy még nem is vette rá magát. Aki szívesen beszélgetne erről és érdekli a dolog, kérem, írjon privátot:)
Köszi! Én pedig pacsirta! :)))
Néztem, az előbb indított valaki egy új fórumot, "Fogyókúrás plató" néven, érdekes dolgokat írkáltak ott.
Rákérdeztem dr. Goog Lee-nél, mit is takar ez a kifejezés. Ime a válasz:
Mondjuk régebben valami hasonlóra én is gyanakodtam, de hogy előfordulhat, hogy a stagnálás akár fél évig is tarthat, azt el sem hittem volna. Érdemes elolvasni. Egyébként a fórumot is bejelöltem magamnak, majd figyelem, hogy ott miket lehet még tanulni! :))
VETTEM
Üdvözölni fogom a nevedben is , én bagoly tipus vagyok, sokáig ébren.
Szakika!
Rajtad kívül akkor még Pallasathene-nek küldtem privit, hogy ha akartok jönni, szeretettel várunk ide titeket.
Most kaptam privit Pallasathene-től, hogy este ő is jön, ...
Igaz, hogy én kb. 17,30-kor szoktam kikapcs, de ha találkozol vele, légyszi üdvözölni, pár szóval köszönteni.
Megnézem.Teljeskiörlésű kenyret szoktam venni, de pár napig egyáltalán nem eszek belőle.Berakom a fagyasztóba és amikor rám jön, hogy még is kellene kiveszek néhány szeletet.Kiolvad vagy piritósként olyan, mintha akkor vettem volna.De a frissen sütött azért sokkal jobb lenne.
Ki fogom próbálni.
Jó ötlet! Lepényt még a vaslapon nem próbáltam, csak palacsinta sütőben. De igazad van, azt is meg kellene próbálni, meglehet hogy jobb lesz, mint sok bolti kenyér.
Őrizgetek egy receptet, ami szerintem megér egy próbát.
Ír szódás lepény. De van ugyanott az Ír szódás kenyér receptje is. Ha gondolod, keress rá.
Mennyi minden van, ami túl lett bonyolítva, gépesítve, aztán visszatérünk, mint vadiúj megoldás a régi módszerekhez.
Kenyér sütésnél mindenféle gépet árultak, de mostanában látom, olvasom otthon sitty-sutty összegyúrják otthon be a sütőbe vagy lepénynek vaslapra és kész is.Ki fogom próbálni.
Valamikor réges-régen kaptam valakitől, a múltkoriban rátaláltam a szekrényben, és megvilágosodtam, hogy mire való. Kipróbáltam, de az olaj a rácson levő zöldségről belefolyt a tepsibe, füstölt, égett az egész!
Megoldás: vagy fóliába csomagolva rakom a cuccot a rácsra, vagy az egész tepsi felesleges, ha csak 1-2 db-ot akarok grillezni, ami elfér önmagában a vaslapon is!!
Mennyi ész... és mind a másé! Azért örültem meg, a talált fórumon a 10. hozzászólásnak!
Így van.Amíg valaki úton van nem vagyok nyugodt.Már sokszor megtettem egyedül is ezt az utat.Végig autópályán kell menni és már sok mindent láttunk útközben.
Családi házban lakunk.Ilyen hidegben már nem vágjuk a füvet.A dióleveleket összeszedtük kiraktam az utcára zsákokban.Az Önkormi évente 2* elviszi, bár volt már, hogy egész télen itt dekkoltak a zsákok.Most, hogy ez is "nemzeti" lett, nem tudom mi lesz.
Pdlizsánkrémet egysze próbáltam csinálni....
Inķább veszek, ha megkívánom, egy kis dobozzal.
Nagymamámnak volt vaslapja.sokat használta, jó az.Most ez a grill, nem? Ugyanaz az eredmény, csak drágábban.
Amúgy ma ügyintéztem eddig, most meg már sötét van.
Hogy mindig tanul az ember. Azt írja, hogy nem feltétlen kell a sütőt bekapcsolni, elég ha van egy lángra rakható vaslap. Hát az bizony van!
Mit szóltok hozzá?
Itt is szépen kisütött a nap, de egyre erősödik az északi szél. Most még elviselhető, nem tudom, tartja-e majd ezt a szinte, vagy majd bele erősít.
Megjártam, tolnát-baranyát, ahogy itt mondjuk. Mindent kaptam, csak citromlét nem hoztam. Nekem a fél liter is elég kb. 6 hónapra, az 1 literest nem veszem meg azért, hogy majd kiöntsem.
Annyi még van itthon, ami ma kell a sütőtök-répa-lekvárba.
Szevasztok! Jó reggelt mindenkinek! Hűvös, borult idő van.
Szakika! Örülök, hogy a kis család szerencsésen hazaért. Bizony nem kis távolság, és ilyen novemberi ködös-párás-korán sötétedő időben!
Gondolom most már te is megnyugodtál! :))
Ezek nem normálisak! Itt az erkélyem alatt nyírják a füvet! :)) Kotorják össze a kb. 20 cm vastag sárga faleveleket. Aki eddig nem ébredt fel, most majd sikerül neki.
Megvárom, míg az "úri-boltok" 9-kor kinyitnak, és lemegyek még egy-egy apróságért.
Sajnos szeretem a csokit.Főleg a marcipánost.MOZART GOLYO STB.Ilyet nem veszek. Nem,De, ha nem is sűrűn, de szoktam kapni. És
akkor nekem annyi....
100%-ban semmit nem zártam ki,de pl
Fehér cukrot nem használok, de van itthon és van minden féle más Xillit, eritrit, stívia, méz.
Teljeskiörlésű lisztet is egyre több mindenhez használok.
Szeretem a barnarizst, a gerslit, kuszkuszt.A hajdinát kipróbáltam, de nem lett jó.A bulgurt még nam próbáltam Már van itthon zabpehely, natúr joghurthoz használom.
Zabkását is eszem egyszer-egyszer.Több zöldséget eszem, főzök.Próbálok változtatni,de teljesen semmit nem zárok ki.
A fiamék haza értek!!!
(540 km.)Szupwr!
Anno nekem az tűnt fel, hogy a ruháim kezdtek nem feszülni !!! rajtam, a mérleg pedig hónapokon keresztül ugyanazt az értéket mutatta. Fél év múlva vettem egy másikat, az kb. 4-5 kg-mal eltérő súlyt mutatott, viszont naponta kb. ugyanennyivel eltérő értéket az előző naphoz képest... a centi nem nyúlik...
Ha a KB-n nem találok olyat, vagy hasonlót, akkor azt választom, amelyikben több tészta, zsír, cukor, stb. van, mint amit én beleraktam az enyémbe! Ez esetben az általam elfogyasztott kcal értékéhez többet vések fel, mint amit valójában megettem, tehát ilyen értelemben nem fogok csalni. Azért mondom, én is inkább csak önmagam tájékoztatásának, egy mankónak használom.
Amit én változtattam: lecseréltem a fehér kenyeret, fehér lisztet, a fehér cukrot és a fehér rizst, a zsír helyett olajat. Szerencsére nem vagyok rabja az édes-habos sütiknek, 2-3 havonta 1-2 szelet nekem elég.
Te miket változtattál?
Hát én sem szaggatom meg a ruhámaimat, ha többet eszem, mint ami jólenne.
Sok kajának nem találom az össztevőit.pl marhahúsleves gazdagon.Ahogy csináljuk- sok húsos marhacsont, dok-sok zöldség, ma májgombóccal ez lehet a gazdagon.Szerintem.A biztonság kedvéért a májgombócot külön is írtam.
Egyébként azt látom, hogy sokan a számtalan diéta kúra miatt tönkre teszik az életüket.Soha nem elégedettek magukkal és ez nem tesz jót senkinek.
Úgy vagyok vele, hogy 10 kiló - szuper lenne, de -5kg is jót tenne,de nem gyötröm ezzel túlságosan magam.
Bár próbálkozom, hiszen valtoztatok néhány dolgon és itt is vagyok, hogy ötleteket kapjak.hm???
A centiket is mérem, de azt ritkán.És csak egy digitális mérleget használok egy állandó helyen.Bízom benne,ha egyáltalán meg lehet bízni egy mérlegben.
További ajánlott fórumok:
- Szeretők egymás közt, beszéljük meg problémáinkat! (csak olyanoknak, akik nem ítélik el a szeretőket!)
- Lányok egymás közt..
- Orvosok - ápolók egymás közti viszonya (Vajon lenézi az orvos a nővér munkáját?)
- A nők kibeszélik az aktuális partnerük méretét egymás közt?
- Párok egymás közt, hogyan vélekedtek erről?
- A barátom és köztem 10 év korkülönbség van! Imádjuk egymást már 7 hónapja, de nem merjük elmondani anyunak...Mit tegyünk?