Egy házasságban ahol már évek óta nincs szeretet. (beszélgetés)
Igen végig olvastam, csak lehet, hogy nem jól fejeztem ki magam.
Szerelmes voltál Te a férjedbe valamikor? Azt írod, igazán nem tudott boldoggá tenni soha.
Vagy csak szeretted?
Kívánod még a férjedet?
ez rég volt,csak emlékszem,hogy mindig mentünk a gyerekkel valahová...igen mi is különböző játszóterekre.sőt strandtól kb.10percre laktunk,de képes voltam hajóval elmenni Leányfalura strandra,mert az is nagy élmény volt a gyereknek.vagy Margitszigetre is hajóval.azért tényleg Pesten nagyobb a mozgási lehetőség minden képen,de azért mindig mentünk,és én mindig inkább cipekedtem vittem a kaját,üditőt arra se kelljen költeni...
mi lett velünk?10,5évig tudtam húzni és elváltunk.sok volt már az ital a durvaság részéről,túl magányos voltam,de a mindenem a fiam volt az biztos!ki menekültem végül a házasságból egy még rosszabba,ott hála nem lett gyerek így utólag nagyon örülök neki.itt még durvább volt az ital,szerencsém volt,hogy sok személyes "tragédia"
árán,de 14,5év után megszabadultam tőle.úgy látszik vonzottam az agresszív alkoholistákat!
Én nem úgy értettem, hogy nem vagy szerethető!
Hanem,hogy lehet, hogy elbeszéltek egymás mellett.Lehet, hogy Ő is jelez neked valahogy, hogy mi lenne a jó csak nem veszed észre.
Én is vidéken lakom, nekem ugyan van jogosítványom, de autóm nincs. Mi busszal szoktunk bemenni a közeli városba. Nem mintha ott is hű de sok minden lenne. És a közlekedés is rossz.De azért mégis csak élmény, főleg míg otthon voltam vele gyesen /6 évig, mert voltak problémái, szerencsére már helyrejött/ Be mentünk pl. azért, hogy a játszótéren játszon.Ott másfajta játékok vannak.Bementünk csak azért, hogy cukrászdában együnk egy sütit. Elnyaljunk egy fagyit.Igaz, hogy hátizsákkal kellett mennem, hogy minden kéznél legyen, ha kell./váltóruha,törlőkendő,viz,ennivaló,mesekönyv, kisautó stb/Próbáld meg.
Az is lehet, hogy nem csak a férjeddel van a gond, hanem Veled is. Igaz írtad is a pánikbetegségedet.Akkor Te nem is nagyon vágysz arra, hogy kimozdulj ugye? Tömegközlekedésen is rosszul vagy?
hát igen sokat jelent,hogy hol laktok,merre...
nekem a fiammal ezrt könnyebb volt mikor kicsi volt,mert Bp.-en laktunk és mindig volt valami amit kitaláltam,hogy ne érezze,hogy soha nincs velünk az apja.mindig mentünk ketten valahova.volt mikor a társasházban ahol laktunk megkérdezték,hogy van-e férjem mert mindig ketten a gyerekkel látnak.állatkert,strand,mozi,kirándulás stb.minden volt a programunkba évekig.csak mikor boldog párokat láttam kettesével vagy éppen a gyerekeikkel együtt lenni valahol sokszor nekem is összeszorult a szívem,hogy nekem hol is a párom?volt papiron!
Szia!Utánad jöttem ide,elolvastam ezeket a dolgokat, hogy megtudjam mihez kell Neked az erő.Remélem nem baj.
Több lehetőséged van.Úgy értelmeztem nem agresszív a férjed, nem kell menekülni és a pénzt sem cseszi el a háztól.Egyszerűen csak meguntátok egymást nem?
1. Tarthatsz szeretőt, ez rengeteg energiát fog Neked adni,jó kedvű leszel, érzed, hogy valakinek tetszem, kellek stb. Ezt a férjed és észreveszi és újra tűzbe jön.Persze nem olyan egyszerű szeretőt tartani. Tudom.Lehet, hogy erre semmiféle lehetőséged nincs
2. Kisfiaddal csináljatok sok programot, ahol csak ketten vagytok. Mozi, bábszínház, vidámpark stb.Ez is rengeteg erőt ad a mindennapok elviseléséhez.És még meg is ismerkedhetsz valakivel.
3.Tervezd el, mi lenne ha otthagynád. Hova mennél, miből élnél stb.Nem tudom van-e munkád, ha nincs nézelődj. Szóval dolgozz ki egy tervet arra, hogyan élnétek a férjed nélkül, ha ez megvan. Be jelentheted neki, hogy elhagyod.És ne csak fenyegetőzz tégy is úgy.Persze indokold,hogy miért.Ha nem megy utánatok, akkor kár a gőzért.
4. Ha tényleg válásra kerülne a sor, akkor se aggódj. Ha jó apa, már pedig jó azt mondod, nem fogja magára hagyni a gyereket. Támogatja ahol tudja, nem csak a kötelező gyer.tart.fizeti,- az én volt férjem pl.cipőket, ruhákat,is vesz neki, ez a gép amin írok is igazából a fiamé.
Akkor láthatja amikor csak akarja.A gyerekem pedig külön örül, hogy két szülinapja van két tortával, két karácsony stb.
A kapcsolatunk pedig barátibb lett a férjemmel.
Ha valamerre lépsz mindenképp addíg tedd, míg nem iskolás a kicsi.
2
sajna semmit nem tudsz,ha valaki ilyen be állítottságú...
irjam,hogy ha nem változik ő,nem te akkor lépjél,hogy neked is jó legyen,ha boldogtalan vagy?!de ezt mind neked kell eldöntened,hogy mi mit ér meg,és mi a jobb neked és a gyereknek.élni egy boldogtalan házasságban és "enni"magad nap mint nap,közben arról gyözködöd magad,hogy van akinek még rosszabb...vagy el határozod magad és mérlegeled,hogy ennyi idősen is tudod folytatni egy darabig egyedül,ha nincs más,és egy idő múlva boldog leszel...de ehhez mind elhatározás,anyagi háttér stb.kell,meg hát ott a másik fél akinek,ha ki lépnél a házasságból mi lenne a reagálása?!...szóval nehéz minden féleképpen tudom!
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha rossz házasságban élsz, és megjelenik a láthatáron egy harmadik?Szív, vagy ész?
- Nő, férfi, mennyire egyenlő egy házasságban?
- 17 év magány házasságban
- Én azt vallom, ahol az ego győz ott nincs szeretet.
- Ti hogyan mutatjátok ki a mindennapokban, egy tartós kapcsolatban, házasságban a párotok iránti szeretet?
- Pécsett melyik óvoda az, ahol szeretettel fogadják az epilepsziás gyermekeket is?