Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Egy fontos kérdés állásinterjún fórum

Egy fontos kérdés állásinterjún (beszélgetős fórum)


2019. nov. 27. 08:18
Köszönöm szépen, nagyon jó tanácsokat adtatok. Puszi érte
2019. nov. 26. 18:32

Én nem szoktam ezzel kapcsolatban sokat beszélni.

Annyit szoktam mondani, hogy van férjem, egy felnőtt gyerekem, együtt élünk, szeretek olvasni, bicajozni, kreatívkodni.


Jellemzően már a gyereknél kérdezgetnek, olvasásnál megkérdezik, hogy milyen témájú könyveket szeretek olvasni, a bicajozásnál azt, hogy szoktunk e túrázni, érdeklődnek más sportokról, ekkor szoktam kitérni a gyerek és fiatal kori versenysportra, illetve arra, hogy járok tornázni rendszeresen, a kretívkodásnál pedig, hogy mit, ekkor elmesélem, hogy szeretem a karácsonyt, így sok fenyőfadíszt készítek, hogy szoktam varrni, festeni, rajzolni. Azt is szokták kérdezni, hogy a férjemmel mit szoktunk közösen csinálni a szabadidőnkben, erre mindig a bicajt mondom, a nyaralásokat, strandolásokat, sétákat a havazásba, koncerteket, színházat, mozit, azaz azokat, amiket tényleg együtt csinálunk.


Aztán meg szokták kérdezni, hogy miért keresek melót, amire ugye nincs egyforma válasz, mert attól függ. Az utolsó helyemen nem olyan munkát végeztem, mint amire számítottam, ezt el is mondtam, hogy szakmai visszalépésnek éltem meg.


Ezután szokott jönni a munkahely. Nekem van egy kedvenc munkahelyem, erről napokig tudnék mesélni, de igyekszek 3-4 mondatba elmesélni, és azt is, hogy mit szerettem benne.


Ja, el szoktam mondani azt is, hogy én túl pörgős vagyok, így szeretem a változatos munkát, szeretek emberekkel foglalkozni, de nem ügyfelekkel, szeretek szervezkedni. Volt olyan, hogy pont ezért nem vettek fel valahová:DDDDD


Na, engem ez sosem zavar, mármint az ilyen kérdések/beszélgetések, de amikor megkérdezik, hogy milyen állat szeretnél lenni és társai, az igen. Volt, hogy ennél a kérdésnél elköszöntem...

4. Enissa (válaszként erre: 1. - Beebanya)
2019. nov. 26. 17:46

Beszélj előszür magadról.

Mond el, hogy mit sportolsz, ha nem , akkor is. Tudod szeretik az egészséges embereket. Arra vigyázz , hogy konkrét helyet ne mondj, hátha ő is éppen odajár. Ha rákérdez, mond a barátnődnek van otthon kondi szobája odajársz. Esetleg futni, bringázni, esetleg, ha tényleg sportolsz azt említsd meg nekik.

Szeretik a segítő embereket, ezért elmesélheted, hogy itt-ott segítesz ebben-abban. Mikulásgyár, kutyamenhely stb. Ha gyereked, gyerekeid vannak, azok bevonásával. Elmondhatod, milyen jó csapatépítő programokat szervezel, ebből lejön , tudsz bánni az emberekkel.

A családba ne menj bele, mert inkább a teherbírásodra kíváncsiak, mint a gyerekeidre, férjedre. Ha kérdeznek, persze mond el, de inkább tőmondatokban.

A hobbidból kiderülhet, mennyire vagy fizikailag, szellemileg toppon.

Aztán mesélj nekik, hogy álmaid munkája amire jelentkeztél, ha dolgoztl már benne, milyen ötleteid voltak.

A volt munkahelyedről ne beszélj negatívan.

Lehetne több ötletet írni, de a korod, munkahely ismerete nélkül nem egyszerű.

3. Amaunet (válaszként erre: 1. - Beebanya)
2019. nov. 26. 17:30

Ha kapsz ilyen kérdést, akkor (szerintem) nem arra kíváncsiak, ami az önéletrajzodban már szerepel. Persze, annak az idővonalán fel lehet építeni a szóbeli bemutatkozást. Itt az érdekli őket, hogy mennyire vagy szóbeli előadásban jó, közlékeny. Mennyire tudsz összeszedetten beszélni egy témáról?

Itt elmondhatod, hogy miért azt a pályát választottad, mit szeretsz benne? Mi a hobbid, mennyi időt szánsz rá?

Mivel szereted tölteni a szabadidődet? Mik a távoli céljaid?

2. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Beebanya)
2019. nov. 26. 15:32
Szerintem amit egyébként is beleírnál egy önéletrajzba, csak élőszóban rövidebben, inkább tőmondatokban: életkor, családi állapot, esetleg gyerekek száma, életkora, milyen iskolában tanulták, hol dolgoztál korábban hosszabb ideig. Passz! Majd kérdeznek még tovább is, ha érdekli őket. Ha pedig ennyi elég nekik, akkor úgyis mondják, hogy: köszönöm. Gondolom én.
2019. nov. 26. 15:17

Sziasztok.


Sokszor elhangzik ez a kérdés egy állasinterjún

"Kérem mondjon pár szót magáról"


(én még nem találkoztam ilyennel de bármikor lehet)


Mit lehet ilyenkor "mesélni"?

Mire kíváncsiak?


Koszonom a tippeket, a tapasztalatokat.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook