Egy férj a saját lakásából, kidobhatja a feleségét, és a gyerekét? (tudásbázis)
Az én páromnak is van egy lánya az előző házasságából de úgy látszik mi kivételek vagyunk! Baráti viszonyban vagyok én is az exel, rendesen fizetjük a gyerektartást, nincs látogatási idő bármikor jöhet és jön is! Ha akar mindennap ha akar itt alszik ha csak hétvégén jön abból sincs gond! Mindenhova viszük magunkkal, nyaralás, baráti találkozó... és minden rendezvényre megyünk évzáró, tánc verseny, viszük külön órára, vagy ha kell fogászatra ...
szóval vannak kivételek és nem biztos hogy rossz a gyereknek mert elváltak a szülei!
Mindenképpen megviseli,de általában egy veszekedős,verekedős,feszült hangulatból menekül a gyerek és a fiatal is.Vafy egy házasságba,vagy olyan baráti társaságba,ahonnan nincs kiút.
Én mindenütt ezt látom,sajnos.
A szülők közül egyik sem figyel a gyerekre,az anya is alkoholista lesz,az apa veri a családot,
nem tudom ez miért jobb egy gyereknek,mint egy kiegyensúlyozott,harmonikus élet akár csonka családban is,de lehet hogy csak én vagyok ilyen maradi,hogy nem helyezem minden elé az anyagiakat,mert biztos,hogy kevesebb pénzből kell megélnie,de számomra a lelki béke és nyugalom többet és,mint az anyagi jólét.
Szóval oda szeretnék kilyukadni, hogy sokszor, válás után a gyerekek úgy érzik, hogy visszautasították őket. Kevesebbet látják az egyik szülőt, és ez oda vezet, hogy úgy általában azt gondolják, hogy ők a hibásak mindenért, és hogy nem fogadják el őket. Ez mélységesen rányomja a bélyeget a további életükre.
Az én szüleim akkor váltak el mikor én már nagykorú voltam, és azt hiszem, hogy így is megviselt a dolog (apámmal maradtam egyébként, mert jobban kötődöm hozzá), hátmég egy kicsi gyereket...
Szerinted azok akik elváltak, sosem veszekszenek a válás után?
szóval apuci mindig pontosan fizeti a gyerektartást, anyuci mindig pontosan odaadja a gyerekeket láthatáskor, amikor is apuci nagyon aranyosan viselkedik a gyerekekkel nem pedig kibúvót keres minden alkalommal? Ezenkívül a mai elvált nők bazira sokat keresnek, így el is tudják minden gond nélkül tartani a gyerekeket, és mivel egyedül csinálják a háztartást, gyerekért elmennek, bevásárolni, mindenhova egyedül, ettől baromi nyugodtak is mindig?
Tisztelet a jó anyáknak, és tisztelet a kivételnek. Én láttam már idegbeteg elvált anyukát is(mint ahogy láttam már idegbeteg NEM elváltat, de ha csak abból indulok ki, hogy körülöttem hányan vannak, én azt vettem észre, hogy a suliban azok mennek rosszabbul ahol elváltak.
Ezzel nem akarok megbélyegezni senkit, mert az én szüleim is elváltak, sőt előtte annyit veszekedtek, hogy kívántam is, hogy bárcsak elválnának, de basszus látom, hogy hogy állnak hozzá az élethez a normális családban felnőttek (akár veszekedős szülőkkel, de akik még együtt vannak), és látom, hogy ezek sokkal sikeresebbek.
Pl a férjem (nagyon családcentrikus, és látom, hogy mi hiányzott az én életemből amikor ránézek)
Szerintem,ha nyugodt légkörbe nő fel egy gyermek,az mindenképpen jobb neki,mint,ha veszekedés és verekedés veszi körül.
Szerinted honnan erednek a családban veszélyeztetett gyerekek?
Biztos nem onnan,ha az anya kiegyensúlyozott és egyedül neveli fel....
Mármint az, ha elválik, vagy az, ha nem?
A gyerekek amúgy titkon mindig azt szeretnék, ha apu-anyu együtt maradna, és a gyerekek mindent megbocsátanak, még a "rossz" anyukához és apukához is ragaszkodnak, mert csak az van nekik...
Ezért nem gondolom, hogy még ha meg is ütötte az anyját, a gyerek utálná az apját. Sőt esetleg az anyjára lesz mérges, ha elválasztja tőle
Gyerek nélkül minden egyszerű,de most a gyerekért is felel.
Ha benne marad a kapcsolatba,lelkileg is tönkreteszi a gyerekét,lesz egy idegroncs anyja,aki semmire sem jó,vagy vállal otthon félállást,amiből van egy kevés pénze,a gyerekre is jut ideje,otthon is önmagát tudja adni és továbblépni is tud.
Gyámhatósággal felveheti a kapcsolatot,írnak egy
papírt,ami szerint megszűntetik a házastársi vagyonközösséget.
Egyedülállóként minden támogatást megkap úgy gyermeknevelésit és lakásvásárlásit is.
Semmiképpen nem éri meg mindent tönkretenni egy rossz kapcsolat miatt.
Egy 3 éves gyerek ezt már nem fogja elfelejteni,ne legyen igazam,de majd meglátod,miket fog kiváltani belőle a későbbiekben:
depresszió,tanulási nehézségek,pánikbetegség,stb.
Szóval mindezt kisgyerek mellett?!
VAgy gyerek nélkül? Gyerek nélkül az más tészta...
Ez egy nagyon komplikált dolog, mert rendszerint amikor már rendszeres verésre kerül a sor, akkor már évek óta pszichésen is beletunkolták a nőbe, hogy cart sem ér, tehát azért sem megy el, mert attól fél, hogy nem talál senki jobbat. Lelkileg egy csonk, így könnyű dolga van a pasinak, mert előkészítette a terepet.
Szóval ezért van az, hogy nem is tudnak kilépni, mert ők kívülről nem látják magukat.
NA, érted, nem vagyunk mind paris hiltonok, hogy csak úgy azt mondjuk, hogy 1-2-re találok egy másik palit. Manapság már ki az aki felvállal egy elvált, gyerekes nőt?! A pasik csak dugni akarnak ilyen helyzetben.
Mert én tudok olyanról is, aki 3 gyerekkel maradt olyan pasi mellett, aki amellett hogy elitta az összes pénzt, a feleség gyeséből élt. És ennek a lánynak is hiába mondtam, hogy dobja ki, a csaj le volt mellé blokkolva. De nem mondanám soha, hogy megérdemli. Inkább, hogy sajnos belekeveredett egy tunnelbe és nem tud már kiszállni
Nézd, ha első alkalommal történik, valószínű hogy a pasi még csak tapogatózik, évek alatt nem tette, úgyhogy nem lehet alapjáraton olyan erőszakos aki mindjárt földbeveri.
Egyszer bepróbálkozott és kész, el kell ijeszteni rögtön az első alkalommal, jól tökön rúgni. Szerintem ha első eset volt, akkor pont nem is vár ilyen reakciót, és a meglepetést ki kell használni, utána nem próbálja meg még egyszer.
Plusz az ilyen nagyon erőszakos palik, akik agyonverik a feleséget, általában már régóta csinálják, mindig egy kicsit erősebbet ütnek, és végén agyonverik, nem úgy van, hogy már elsőre durva.
bocs
"nem az első" -t akartam írni
Az én álláspontom mindig az egy pofon és mehet! Ha van hova mennem ha nincs! Csodálkozunk hogy sok nőt ver a férje? Miért? Mert engedi ,mert hagyja, mert nem tesz ellene semmit! Ki mondta hogy vele kell élni? Több embert ismerek akit ver a férje és még saját magát okolja érte a férj meg az ártatlan bárány! Na az ilyen megérdemli!
De én csak azt mondom ha idáig fajul, akkor ki kell lépni ebből a kapcsolatból, ami amugy se működik!
JA,és nem értem, de itt mindenki arra a bizonyos pofonra tér ki, de vannak más nagyon fontos részletek:
-férj ki akarja dobni, mit tehet, pénz és minden nélkül
-anyós is ellene van
-most kezdett el dolgozni 2 hete, szóval hova is tenné a gyereket amíg dolgozik, van-e keret bébi szitterre aki elmegy érte stb.
sokkal komplexebb a szitu, nem lehet egy pofonra leegyszerűsíteni, és ha el is megy, nem MOST kéne, hanem előbb gyorsan félretenni valamit
Nem, egy szóval sem mondtam, hogy nyelje le.
Védekeznie kell rögtön, vagyis visszaütni. Én ezt tenném. Nem dobnám ki, de visszaütnék, és akkor nem merne még egyszer nekemjönni.
Másik, nem tudjuk, hogy hogyan is zajlott le az a bizonyos vita, és mit vágtak egymás fejéhez már előtte is, vagy nem.
A tanács, hogy dicsérje egy kicsit, arra vonatkozott gondolom, hogy mivel most a szerepek egy kicsit megváltoztak otthon, a férj úgy érzi, hogy el lett hanyagolva, míg előtte mindent készen kapott. És Jéghegy is mondta, hogy ő nagyon az a típus, aki az utolsókig kitart, én egyetértek azzal, hogy ha számít neki ez a kapcsolat, akkor ott kezdődik, hogy kibékülnek.
HA nem ütött vissza rögtön, akkor szerintem bachatja, mivel egy hirtelen felindulás lehetett, hirtelen reakció is kell hozzá. Aztán van aki úgy reagál, hogy kiteszi az illetőt, én inkább visszaütnék-rúgnék rögtön (pedig általában félénk vagyok, de ilyen helyzetben megtenném), és UTÁNA békülés, és kölcsönös bocsánatkérés. ÉS tuti, hogy ezek után nem próbálkozna be még egyszer.
Mindezt azoknak, akiknek számít az a bizonyos kapcsolat, és MÉG szeretik egymást. Szóval inkább összeverekedni, mint hagyni hogy csak a másik adjon:)