Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Egy férj a saját lakásából, kidobhatja a feleségét, és a gyerekét? fórum

Egy férj a saját lakásából, kidobhatja a feleségét, és a gyerekét? (tudásbázis)

1 2 3 4 5 6 7
150. Bun Csilla (válaszként erre: 148. - O.melinda)
2011. febr. 10. 14:57
Na ebben egyetértek!
149. Bun Csilla (válaszként erre: 145. - F758a7200f)
2011. febr. 10. 14:56

Az én páromnak is van egy lánya az előző házasságából de úgy látszik mi kivételek vagyunk! Baráti viszonyban vagyok én is az exel, rendesen fizetjük a gyerektartást, nincs látogatási idő bármikor jöhet és jön is! Ha akar mindennap ha akar itt alszik ha csak hétvégén jön abból sincs gond! Mindenhova viszük magunkkal, nyaralás, baráti találkozó... és minden rendezvényre megyünk évzáró, tánc verseny, viszük külön órára, vagy ha kell fogászatra ...

szóval vannak kivételek és nem biztos hogy rossz a gyereknek mert elváltak a szülei!

2011. febr. 10. 14:54

Mindenképpen megviseli,de általában egy veszekedős,verekedős,feszült hangulatból menekül a gyerek és a fiatal is.Vafy egy házasságba,vagy olyan baráti társaságba,ahonnan nincs kiút.

Én mindenütt ezt látom,sajnos.

A szülők közül egyik sem figyel a gyerekre,az anya is alkoholista lesz,az apa veri a családot,

nem tudom ez miért jobb egy gyereknek,mint egy kiegyensúlyozott,harmonikus élet akár csonka családban is,de lehet hogy csak én vagyok ilyen maradi,hogy nem helyezem minden elé az anyagiakat,mert biztos,hogy kevesebb pénzből kell megélnie,de számomra a lelki béke és nyugalom többet és,mint az anyagi jólét.

147. Bun Csilla (válaszként erre: 146. - F758a7200f)
2011. febr. 10. 14:53
apámmal maradtam egyébként, mert jobban kötődöm hozzá), na ez a mondatod megfogott! Sose értettem hogy lehet két szülő között választani felnőtt fejjel, és miért nem az anyukádat választottad?
2011. febr. 10. 14:33

Szóval oda szeretnék kilyukadni, hogy sokszor, válás után a gyerekek úgy érzik, hogy visszautasították őket. Kevesebbet látják az egyik szülőt, és ez oda vezet, hogy úgy általában azt gondolják, hogy ők a hibásak mindenért, és hogy nem fogadják el őket. Ez mélységesen rányomja a bélyeget a további életükre.

Az én szüleim akkor váltak el mikor én már nagykorú voltam, és azt hiszem, hogy így is megviselt a dolog (apámmal maradtam egyébként, mert jobban kötődöm hozzá), hátmég egy kicsi gyereket...

2011. febr. 10. 14:29

Szerinted azok akik elváltak, sosem veszekszenek a válás után?

szóval apuci mindig pontosan fizeti a gyerektartást, anyuci mindig pontosan odaadja a gyerekeket láthatáskor, amikor is apuci nagyon aranyosan viselkedik a gyerekekkel nem pedig kibúvót keres minden alkalommal? Ezenkívül a mai elvált nők bazira sokat keresnek, így el is tudják minden gond nélkül tartani a gyerekeket, és mivel egyedül csinálják a háztartást, gyerekért elmennek, bevásárolni, mindenhova egyedül, ettől baromi nyugodtak is mindig?

Tisztelet a jó anyáknak, és tisztelet a kivételnek. Én láttam már idegbeteg elvált anyukát is(mint ahogy láttam már idegbeteg NEM elváltat, de ha csak abból indulok ki, hogy körülöttem hányan vannak, én azt vettem észre, hogy a suliban azok mennek rosszabbul ahol elváltak.

Ezzel nem akarok megbélyegezni senkit, mert az én szüleim is elváltak, sőt előtte annyit veszekedtek, hogy kívántam is, hogy bárcsak elválnának, de basszus látom, hogy hogy állnak hozzá az élethez a normális családban felnőttek (akár veszekedős szülőkkel, de akik még együtt vannak), és látom, hogy ezek sokkal sikeresebbek.

Pl a férjem (nagyon családcentrikus, és látom, hogy mi hiányzott az én életemből amikor ránézek)

2011. febr. 10. 14:17

Szerintem,ha nyugodt légkörbe nő fel egy gyermek,az mindenképpen jobb neki,mint,ha veszekedés és verekedés veszi körül.

Szerinted honnan erednek a családban veszélyeztetett gyerekek?

Biztos nem onnan,ha az anya kiegyensúlyozott és egyedül neveli fel....

2011. febr. 10. 13:56
VAgyis nem értem, ezek szerint az elvált szülők gyerekei kevesebbet lesznek depressziósak?
142. f758a7200f (válaszként erre: 141. - O.melinda)
2011. febr. 10. 13:55

Mármint az, ha elválik, vagy az, ha nem?

A gyerekek amúgy titkon mindig azt szeretnék, ha apu-anyu együtt maradna, és a gyerekek mindent megbocsátanak, még a "rossz" anyukához és apukához is ragaszkodnak, mert csak az van nekik...

Ezért nem gondolom, hogy még ha meg is ütötte az anyját, a gyerek utálná az apját. Sőt esetleg az anyjára lesz mérges, ha elválasztja tőle

141. o.melinda (válaszként erre: 132. - Bun Csilla)
2011. febr. 10. 13:39

Gyerek nélkül minden egyszerű,de most a gyerekért is felel.

Ha benne marad a kapcsolatba,lelkileg is tönkreteszi a gyerekét,lesz egy idegroncs anyja,aki semmire sem jó,vagy vállal otthon félállást,amiből van egy kevés pénze,a gyerekre is jut ideje,otthon is önmagát tudja adni és továbblépni is tud.

Gyámhatósággal felveheti a kapcsolatot,írnak egy

papírt,ami szerint megszűntetik a házastársi vagyonközösséget.

Egyedülállóként minden támogatást megkap úgy gyermeknevelésit és lakásvásárlásit is.

Semmiképpen nem éri meg mindent tönkretenni egy rossz kapcsolat miatt.

Egy 3 éves gyerek ezt már nem fogja elfelejteni,ne legyen igazam,de majd meglátod,miket fog kiváltani belőle a későbbiekben:

depresszió,tanulási nehézségek,pánikbetegség,stb.

140. pteri
2011. febr. 10. 13:36
Jó ég, én eddig azt láttam másoknál, hogy aki üti a feleségét, az előbb-utóbb a gyereket is fogja. És hogy első volt? Mindig van egy első pofon, első részegség, első stb, aztán jön a másik. Ha két emberről van szó, intézze mindenki ízlése szerint, de ha a gyerek testi v. lelki sérülést szerezhet, éppen miatta nem szabad ráhagyni. Tényleg nehéz lehet a helyzete és nem szabad első indulatból dönteni, ebben igazatok van, de a verés a gyerek előtt szerintem is nagyon durva. Főleg verekedni. Mit gondolna szegény kicsi?
139. f758a7200f (válaszként erre: 132. - Bun Csilla)
2011. febr. 10. 13:22

Szóval mindezt kisgyerek mellett?!

VAgy gyerek nélkül? Gyerek nélkül az más tészta...

138. f758a7200f (válaszként erre: 127. - Bun Csilla)
2011. febr. 10. 13:20
Azt is nézd, hogy míg te teszel bele ki mit szól, bizonyos társadalmi osztályokban ez nem mindig engedhető meg, és van aki szereti elkerülni a balhét.
137. f758a7200f (válaszként erre: 125. - Bun Csilla)
2011. febr. 10. 13:15

Ez egy nagyon komplikált dolog, mert rendszerint amikor már rendszeres verésre kerül a sor, akkor már évek óta pszichésen is beletunkolták a nőbe, hogy cart sem ér, tehát azért sem megy el, mert attól fél, hogy nem talál senki jobbat. Lelkileg egy csonk, így könnyű dolga van a pasinak, mert előkészítette a terepet.

Szóval ezért van az, hogy nem is tudnak kilépni, mert ők kívülről nem látják magukat.

NA, érted, nem vagyunk mind paris hiltonok, hogy csak úgy azt mondjuk, hogy 1-2-re találok egy másik palit. Manapság már ki az aki felvállal egy elvált, gyerekes nőt?! A pasik csak dugni akarnak ilyen helyzetben.

Mert én tudok olyanról is, aki 3 gyerekkel maradt olyan pasi mellett, aki amellett hogy elitta az összes pénzt, a feleség gyeséből élt. És ennek a lánynak is hiába mondtam, hogy dobja ki, a csaj le volt mellé blokkolva. De nem mondanám soha, hogy megérdemli. Inkább, hogy sajnos belekeveredett egy tunnelbe és nem tud már kiszállni

136. f758a7200f (válaszként erre: 124. - 6924121179)
2011. febr. 10. 13:08

Nézd, ha első alkalommal történik, valószínű hogy a pasi még csak tapogatózik, évek alatt nem tette, úgyhogy nem lehet alapjáraton olyan erőszakos aki mindjárt földbeveri.

Egyszer bepróbálkozott és kész, el kell ijeszteni rögtön az első alkalommal, jól tökön rúgni. Szerintem ha első eset volt, akkor pont nem is vár ilyen reakciót, és a meglepetést ki kell használni, utána nem próbálja meg még egyszer.

Plusz az ilyen nagyon erőszakos palik, akik agyonverik a feleséget, általában már régóta csinálják, mindig egy kicsit erősebbet ütnek, és végén agyonverik, nem úgy van, hogy már elsőre durva.

135. Bun Csilla (válaszként erre: 133. - Kis Cidri)
2011. febr. 10. 12:19
Ebben egyetértek veled, de szerintem itt már nem ez az első nagyobb probléma. Igaz a fórumindító mintha eltűnt volna! Reménykedtem ír róla mi történt este vagy ma délelőtt!
2011. febr. 10. 12:18

bocs

"nem az első" -t akartam írni

133. Kis Cidri (válaszként erre: 131. - Bun Csilla)
2011. febr. 10. 12:10
Nem értettelek félre, csak azt akartam mondani, hogy a kapcsolatokat ápolni kellene, minta az első nagyobb problémánál lelépni, mert amit ápolsz ott nem igazán lesznek ekkora szakadások.
132. Bun Csilla (válaszként erre: 128. - 6924121179)
2011. febr. 10. 12:02
Amúgy nem hiszem hogy más helyzet lenne akkor is volt kaukció, én is 27500ft albérletet fizettem és nézd meg akkor a minimálbér 25500ft volt. Igaz én már akkor is 50-70 körül kerestem műszakban dolgoztam teljesítménybéren és dolgoztam ha lehetett 24 órát sőt még egyszer 36 órát is! Ha lehetett hétvégén is mentem, és vettem fel hitelt és megvettem egy 36 nm lakást ami csak az enyém és büszke vagyok rá.Nem több a törlesztés mint az albérlet! Fele kp fele hitel, hidd el más is megtudja csinálni csak akarni kell! Csak sok nem meri bevállalni inkább meghúzza magát bármilyen rossz sorsban él.
131. Bun Csilla (válaszként erre: 130. - Kis Cidri)
2011. febr. 10. 11:56
Valamit félre értettél! Mert nálam nem történt megütés, se pofon semmi! Nem ezért váltam el! Én azt írtam hogy egy pofon után is fognám magam és költöznék, nem várnám a többit! Természetesen én is egyetértek azzal hogy ott már valami gond van mindkét félnél ha megkapja az első ütést!
130. Kis Cidri (válaszként erre: 125. - Bun Csilla)
2011. febr. 10. 11:41
Az a baj az álláspontoddal, hogy ha már eljutottál odáig, hogy megütött, akkor nem sokkal vagy különb annál mint akit vernek. Mert már jóval a pofon előtt rá kellene jönni, hogy valami nincs rendben és tenni ellene. Mindenki nézzen magába is mert ott is van bibi, csak a másikét könnyebb észrevenni és akkor repülhet és én vagyok az ártatlan bárány.
129. Kis Cidri (válaszként erre: 115. - Eperke9)
2011. febr. 10. 11:36
Ne nyalizzon, hanem más oldalról közelítsen a dolgokhoz. Ne a rossz tulajdonságokon rágódjon, hanem a jókat emelje ki. Márpedig, ha a férj elmegy dolgozni és utána hazajön és a fizetést is hazaadja, akkor az jó. A verés és az egyszer felindulásból ütés bizony nem ugyanaz, az utóbbit meg lehet bocsátani, de mindenképpen intő jelnek kell felfogni és lépni kell, mert ha nem teszünk semmit akkor fog az előbbi színre lépni.
128. 6924121179 (válaszként erre: 127. - Bun Csilla)
2011. febr. 10. 09:53
Hát igen! De nézd már meg mikor volt a Te szitud, és most milyen világ van?!! Akkor könnyű volt semmi nélkül is elmenni bárhova, ma munkanélküliség van, egy albérlet nincs kaució nélkül, és ha nincs félretett pénze, semmit nem tehet egy darabig! Szal az egyik napról a másikra mai helyzetben ismerős, barát, vagy rokon nélkül egy forint nélkül lehetetlen, ezt lásd be!
127. Bun Csilla (válaszként erre: 126. - 6924121179)
2011. febr. 10. 09:36
Hová? Albérletbe! Én is elváltam egyszer , és saját magam intéztem mindent! Szüleim nem nézték jó szemmel hogy válok, mivel a mi családunkban nem jellemző és falun megszólják az embert! Hát én teszek bele ki mit szól, éljen vele ha akar! Egyik napról a másikra költöztem el míg ő dolgozott! Azóta van saját lakásom, van egy tökéletes párom már 8 éve(neki is van saját lakása)és van két gyönyörű gyermekünk! Válás után elkezdtem az érettségit, most csinálom a főiskolát és hidd el nagyon boldog vagyok! Életem legjobb döntése volt amikor elköltöztem!
126. 6924121179 (válaszként erre: 125. - Bun Csilla)
2011. febr. 10. 09:26
Ki kell lépni persze! Akinek nincs pénze, és nincs hova mennie, megmondod hova menjen? Neki pl nincs hova mennie, és olyan állást talált, hogy egyedül nem boldogulna! Ez nem olyan egyszerű! Most tuti nem:(
125. Bun Csilla (válaszként erre: 123. - F758a7200f)
2011. febr. 10. 09:22

Az én álláspontom mindig az egy pofon és mehet! Ha van hova mennem ha nincs! Csodálkozunk hogy sok nőt ver a férje? Miért? Mert engedi ,mert hagyja, mert nem tesz ellene semmit! Ki mondta hogy vele kell élni? Több embert ismerek akit ver a férje és még saját magát okolja érte a férj meg az ártatlan bárány! Na az ilyen megérdemli!

De én csak azt mondom ha idáig fajul, akkor ki kell lépni ebből a kapcsolatból, ami amugy se működik!

124. 6924121179 (válaszként erre: 122. - F758a7200f)
2011. febr. 10. 09:14
Visszaütni sem a legmegfelelőbb! Mert, mi van, ha a pasi ad egyet, a nő meg ott marad?? És a gyerek előtt semmiképp nem kellene verekedni! Mert ugye a gyerek az ölében volt! Szal ez sztem nem megoldás! Egyébként is a helyzetén úgysem javítana.:(
2011. febr. 10. 08:41

JA,és nem értem, de itt mindenki arra a bizonyos pofonra tér ki, de vannak más nagyon fontos részletek:

-férj ki akarja dobni, mit tehet, pénz és minden nélkül

-anyós is ellene van

-most kezdett el dolgozni 2 hete, szóval hova is tenné a gyereket amíg dolgozik, van-e keret bébi szitterre aki elmegy érte stb.

sokkal komplexebb a szitu, nem lehet egy pofonra leegyszerűsíteni, és ha el is megy, nem MOST kéne, hanem előbb gyorsan félretenni valamit

122. f758a7200f (válaszként erre: 119. - Eperke9)
2011. febr. 10. 08:37

Nem, egy szóval sem mondtam, hogy nyelje le.

Védekeznie kell rögtön, vagyis visszaütni. Én ezt tenném. Nem dobnám ki, de visszaütnék, és akkor nem merne még egyszer nekemjönni.

Másik, nem tudjuk, hogy hogyan is zajlott le az a bizonyos vita, és mit vágtak egymás fejéhez már előtte is, vagy nem.

A tanács, hogy dicsérje egy kicsit, arra vonatkozott gondolom, hogy mivel most a szerepek egy kicsit megváltoztak otthon, a férj úgy érzi, hogy el lett hanyagolva, míg előtte mindent készen kapott. És Jéghegy is mondta, hogy ő nagyon az a típus, aki az utolsókig kitart, én egyetértek azzal, hogy ha számít neki ez a kapcsolat, akkor ott kezdődik, hogy kibékülnek.

HA nem ütött vissza rögtön, akkor szerintem bachatja, mivel egy hirtelen felindulás lehetett, hirtelen reakció is kell hozzá. Aztán van aki úgy reagál, hogy kiteszi az illetőt, én inkább visszaütnék-rúgnék rögtön (pedig általában félénk vagyok, de ilyen helyzetben megtenném), és UTÁNA békülés, és kölcsönös bocsánatkérés. ÉS tuti, hogy ezek után nem próbálkozna be még egyszer.

Mindezt azoknak, akiknek számít az a bizonyos kapcsolat, és MÉG szeretik egymást. Szóval inkább összeverekedni, mint hagyni hogy csak a másik adjon:)

2011. febr. 10. 07:35
Én is azt mondom ha megütött nincs bocsánat!
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook