Egy ember Magyarországon kb hány évet él? (tudásbázis)
vicces ez: "Hogy mégis öt-hat évvel kevesebbet élünk, mint a régi uniós államok polgárai, ahhoz alkoholfogyasztásunk, dohányzásunk, rohanó életmódunk, a mozgáshiány és az egészségtelen táplálkozás is hozzájárul. "
Azt mért nem említi, hogy a többi uniós országokban mennyivel jobbak az életkörülmények??? hogy nem napról-napra élnek s éltek az emberek??? hogy nekik még van nyugdíj, s nem 2 munkahelyen kell a férfiaknak dolgozni azért, mert van egy gyesen lévő felesége. na ez a ksh is egy ...
A KSH adataiból kiderül: növekszik a születéskor várható átlagéletkor Magyarországon.
A férfiak tavaly átlagosan 68,29 évig éltek. A nők még tovább: 76,53 évig. Negyedszázada (1980-ban) a férfiaknál 65,45, a nőknél pedig 72,7 év volt az átlagéletkor. A rendszerváltozás idején ez a férfiak esetében csekély mértékben csökkent (65,13 év), a nők viszont már ekkor is tovább - átlagosan 73,71 esztendeig - éltek. Az ezredfordulón a férfiak átlagéletkora 67,11, a nőké 75,59 évre nőtt. A szakemberek ennek fő okaként említik a csecsemőhalálozás megakadályozásában végzett sikeres kutatásokat, illetve az egészséges életmódot egyre inkább népszerűsítő kampányokat. Hogy mégis öt-hat évvel kevesebbet élünk, mint a régi uniós államok polgárai, ahhoz alkoholfogyasztásunk, dohányzásunk, rohanó életmódunk, a mozgáshiány és az egészségtelen táplálkozás is hozzájárul.
A "tizenötök" adataiból: Franciaországban 1999-ben a férfiak 75, a nők átlagosan 82,5 éves kort értek meg. A görögök is szép átlagéletkorral büszkélkedhettek 1999-ben: a férfiak 75,5 évig, a nők 80,6 évig éltek. Ausztriában 2001-ben a férfiak átlagéletkora 75,9 év, a nőké 81,7 év volt, Hollandiában 75,8, illetve 80,7 év. Itt él az az idős hölgy is, aki a Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legidősebb embere 114 éves. A prímet mégis Japán viszi, férfilakói 2000-ben átlagosan 77,7, a nők pedig 87,6 esztendeig éltek. Valami titka csak lehet a rizsnek és a zöld teának.
2006-os adat:
férfiak 69
nők 77
Ha népesedési információk érdekelnek Magyarországon ajánlom a nepinfo.hu oldalt.
Itt találasz hivatalos adatsorokat, becsléseket területi és országos statisztikákat is.
jó böngészést
A stressznek koszonheto hogy rovid ideig elunk itt magyarban.Kint meg a 80eves az hölgy,itt mar a korhazi agyon,vagy mar az eltemetett nenirol beszelunk.fejkendoben oregszunk meg ,bottal a kezunkben,es a kezunk arunkodik a munkarol,ha megerjuk...nekem nincs egy fillerem sem,de kint megtanultam valamit....egy testben eljuk le az eletunket,es alakitsuk ugy hogy azt kenyelmesen eljuk meg benne.Sportoljatok emberek,es szeressetek egymast.Ehez nem kell penz.80 ezer bol is meglehet elni .Ne hajtsatok mert folosleges
Eljetek szep hosszu eletet,meg ha alberlet is az.Setaljatok a parotokkal,es mellozetek a penz szot.Szeressetek,szeretkezzetek,es eljetek.
Tudjátok mi a fucsa? Itt kinnt az USA-ban az emnberek sokkal tovább élnek mint otthon...nem tudom, talán más életvitelt folytatnak, vagy nincs akkora hajtás, stressz mint nálunk.
Itt 70-80 évesek kocsit vezetnek, futni járnak, sportosan öltözködnek, én otthon nem igazán látok 70 éves Mamát NIKE cuccban az után rohangálni:))Jókat szoktam magamban mosolyogni néha..aranyosak.:D
MC-be,pizzázni járnak...hihetelen, hogy itt mennyivel másképpen élnek az emberek.
itt az átlak életkor 80-90 az biztos:)
ez azért elég rémisztő adat, nem ???
:((((
ajnálatos módon igen keveset. De szerintem ezt mindenki csak magának köszönheti, mert mindig lehet jobb.
Bár személyszerint n nem szeretnék sokáig élni, olyan 50-60nal megelégednék és aztán békés pihenés.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jól megfizetik a munkaerőt itt Magyarországon? Hol és milyen munka az, amiért elfogadható fizetést kap az ember?
- Mondanátok olyan magyarországi híreket, amelyek sokáig szerepeltek a médiában és sokáig beszédtéma volt az emberek közt?
- Mennyit kap (Ft-ban) ma egy 80%-ra leszázalékolt ember Magyarországon?
- Milyen egészségügyi ellátás van ma Magyarországon az idős emberek számára?
- Az ember a 28 fokot hol érzi melegebbnek? A trópusokon vagy itt, Magyarországon?
- Sok a közömbös ember Magyarországon