Egészséges ételek (beszélgetős fórum)
Tessék, teljesen témába vág:
A feldolgozott ételek pontos definícióját nehéz megadni, mondta el Kevin Hall, a tanulmány vezető kutatója hozzátéve, hogy "olyan ez, mint a pornográfia, nehéz leírni, de az ember rögtön felismeri, ha meglátja". Ide sorolják azokat az ételeket, amelyek csomagolásán több mint ötféle összetevő szerepel, édes vagy ízesített sós snackek, chipsek, csokoládé és más édesség, édesített üdítőitalok, instant levesek, fagyasztott vagy konzerv készételek, valamint a főként vagy teljesen cukorból, olajokból és zsírokból készült élelmiszerek.
Kiderült, hogy amikor a résztvevők erősen feldolgozott ételeket fogyasztottak, napi 500 kalóriával többet vettek magukhoz ahhoz képest, mint mikor nem feldolgozott ételt ettek - számolt be róla a BBC News.
Olvassátok el, érdekes.
ezzel teljesen egyetertek,de napjainkban mindenben sok szinezek,es tartositoszer,regen is volt persze,de joval kevesebb.
mertekkel mindent lehet enni.en direct a tarjat szeretem,mert van benne zsir es nem olyan szaraz,mint a karaj.
Nem vörös hús hanem fehér, nem finomított liszt hanem teljes kiőrlésű, nem finomított cukor hanem ahelyett valami más kicsi édesítő, nem telített zsír hanem telítetlen, nem készétel hanem frissen főzött.
A hús sokkal kevesebb legyen az étkezésben, mint a növényi alapanyag, a zsiradék is lehetőleg minimális, kb. ez az, ami szerintem egészséges.
Változatosan, rendszeres időközönként, és nem túl nagy adagokban fogyasztva mindezt. :-)
Erősen kerülöm a boltokban kapható kész- és félkész ételeket, amelyek tartósítószereket, u.n. "egyéb adalékanyagokat, szinezékeket és hasonlókat tartalmaznak.
Persze a mélyhűtőben fagyasztott haltörzs, vagy hasonló u.n. színhúsok, amelyek még semmilyen üzemi kezelésen nem estek át, szintén számításba jöhetnek.
Azon túl inkább az alapanyagokat vásárolom és megcsinálom én magam.
Persze a zöldségeknél, gyümölcsöknél nem tudhatjuk, mivel kezelték, és csak bizakodhatunk, hogy az eladó betartotta a vegyszeres kezelésre vonatkozó előírásokat. És csak bizakodhatunk, hogy a friss tőkehús és baromfi is egészséges takarmányt kapott. :))
Én is ezekre gondoltam.
A legjobb a saját termesztett növény és tenyésztett állat. Ha van rá lehetőség persze.
Mindent szuper ételnek tartok, csak mértékkel és változatosan étkezni.
Nagyszüleink soha nem foglalkoztak olyan mélyen a gasztronómiával, mint a mai emberek. Mégis megélték a 80-90 évet.
Szerintem a mértékletes, változatos étkezés és a mozgás a válasz.:)
Ez jó kérdés, kinek mi az egészséges étel? Nekem is azt tanácsolták, étkezzek egészségesen. Kérdezem, mit javasol, már mint az orvostól, hát kaptam egy mosolyt, sétáljak sokat, és egyek egészséges ételeket!
Mindenevő vagyok, de mértékkel minden ételt megeszek, imádom a zöldséget, gyümölcsöket, szóval én úgy gondolom, csak azokat az ételeket esszük, amiket a szervezetünk is kéri!
Mik az egészséges ételek szerintetek?
Biztos azok a legjobbak, legegészségesebbek amiket szuper ételekként "reklámoznak"?
Ki mit eszik rendszeresen és miért?
Van tőle változás az életében, egészségében?
További ajánlott fórumok:
- Egészségesen étkezzünk, de mit? Melyek az egészséges ételek?
- A tűzhelyen főtt ételek egészségesebbek, mint amik a mikrohullámú sütőben készülnek? Ha igen, mi ennek az oka?
- Gyors!!!! és egészséges ételek elfoglalt anyukáknak
- Laktató egészséges ételek
- D vitamin milyen ételekben található, és mennyit kellene fogyasztani naponta hogy egészségesek legyünk?
- Könnyen elkészíthető, egészséges ételek a mindennapokra