Egér a szobában (beszélgetés)
Amióta kiépítették a csatornarendszert azóta meg minden másféle rágcsáló is jobban elszaporodott.
Rendszeresen elviszi valami a pici csibéket:S
:)
az az igazság, hogy már itt élnek köztünk és már nem igazán félnek tőlünk, persze csak úgy megfogni nem engedi magát de azért nagyon elszemtelenedtek.
Ha magától rádmászott az egérke, akkor nem olvasta, hogyan kell viselkednie. A naaaaaaaaagy egérkönyv részletesen ír nekik erről: soha ne másszatok alvó emberre... :)
Nem tudom hogy történhet ilyesmi. Ahogy megharapott, azt megértem.
Felmegy. A múltkor hozzánk is beszökött egy. Feküdtem az ágyon, és simán végigment a lábamon. A frász majd föltört. Szerencsére a férjem, a hős :))) csapdával megfogta.
Egyik ismerősömnek meg az ujját harapta meg álmában. És ez nem vicc. .(
Ezt nem tudhatod, akár honnan bejöhetett.
Vegyél egérragasztót még ma és már lehet, hogy holnap reggelre benne is lesz
Nekünk mindig megfogta ha ilyen volt.
Én már tapasztaltam ilyet és olyat is, hogy megharapott.
Bár az az Én hibám mert megfogtam a kezemmel mert nem akartam agyon......, de megharapott a kis... így sajnos végeztünk vele. Bármilyen vérengzősnek is tűnik. sajnos ha belepisil vagy belekakil az ételbe, betegséget okozhat. És a szüleimnek azért égett le az istálójuk mert szétrágták a vezetékeket és belepisiltek:(
Mi a garázsba tettünk ilyen pasztillát nálunk is elvitték vártunk 1-2 napot s megint szétszórtuk,ha ismét eltűnt akkor még mindig van.
Ragacsot is használtunk már meg egérfogót is,de volt hogy kivette belőle a sajtot vagy a kolbászt.
egérragasztóval kellett volna a kezdetektől fogva, mert így ki tudja hol fog elpusztulni
de még nem késő, tégy pár helyre ki papírra ragasztót, hogy had ragadjon bele.
Macska nem biztos, hogy jó mert ha megeszi a mérgezett egeret akkor Ő is elpusztulhat.
Kölcsönmacska is jó lenne egyetlen éjszaka alatt elintézné, de a mérgezés miatt ezt sem javaslom.
Lehet, lenne az egyenleg nulla egér és egy döglött macska...
Macska az optimális megoldás, a jószággal közös erővel 5 perc alatt meglett az egér, és helyben el is fogyasztotta (hopp a szőnyegnek). De mint írtad, macska nem játszik, így én is a ragacsot javaslom, valami kis étellel a közepén, ami oda is csalja.
Amúgy meg az egér jobban fél Tőled, mint Te tőle...
megnyugtatlak nem fog. :) ez nem pók :D jobban fél az embertől mint hinnéd..
terjeszteni konkrétan betegségeket nem nagyon de a parazitáik esetleg. ez is viszonylag ritka. ezt állatorvos mondta a macskám miatt aggódva kérdeztem hogy mi van ha megeszi. nagyobb veszély a méreg..
viszont a kábelek miatt jó ha mihamarabb fülön csíped.
Én amikor kirakok mérget egerentyű miatt, másnap megsértődik és elmegy. Meg sem szokta kóstolni.
Nekem az egérfogókat elkerüli, de olyan is volt, amelyik kiette belőle a sajtot...
Szerintem rakjál még ki, mert ezek szerint jó étvágya van a kicsikének. Ne csak szenvedjen, hanem akkor már legyen teljes a hatás... :(
Kertes házban, nyitott ajtónál előfordul. Nem nagy ügy. jobban fél az, mint te!
Az is lehet amúgy, hogy kijutott a kis zsivány a szobából. Úgy kislisszolnak ezek a kis dögök, hogy nem is hinnéd.
De amúgy én is a ragacsot ajánlom.
ha azt mondod hogy godzilla rejtőzködik a szobádban megérteném a félelmed.. :) de ez egy egér.. ami persze nem túl jó ha szétrág mindent de mégiscsak egér..
mellesleg én hagyományos csapdával próbálkoznék.
További ajánlott fórumok:
- Hány fok van a szobában, ahol most vagy?
- Abnormális ha egyedülállóként egy szobában alszom gyerekeimmel?
- Altatás külön szobában
- Ducik-kezdésnek tekerés...a szobában
- A fölöttünk lakó szomszéd éjjel-nappal dübög, futtatja a a szobában a kutyáját, és a gyereke is tigrisbukfenceket hány a fejünk fölött.
- Ti egy szobában vagytok a babával?