Edzés! Karról izomcsökkentés (beszélgetés)
Igen, a harcművészetekben általában hátrány a nagy izomtömeg, lassúvá teszi a mozgást.
Fogyókúrázni miért szeretnél, ha nem titok? Mindenféle energiamegvonás csökkentheti a teljesítményt.
Nem, éppen ez nem jó, a teljesítményedet (is) jelentősen csökkentené!
A fekvőtámaszban a tricepsz használatát sajnos nem lehet kiküszöbölni teljesen, de a karok helyzetének megfelelő megválasztásával (leengedett helyzetben a könyék nem hátrafelé, hanem oldalra néz) a használata csökkenthető (természetesen ilyenkor a szükséges munkát főképp a nagy mellizom végzi).
Nekem arra lenne szükségem, hogy az agyam sorvadjon el, kicsit legalábbis, hogy ne érezze mindenki rosszul magát a környezetemben.
Most már értheted, miért olyan nehéz nekem.
:-)
A lokális hatások specifikusak, vagyis az edzett izmot érintik. Ha arra gondolsz, hogy helyi zsírégetés nincs, akkor bólogatok:-)
De, kisebb lesz, ha egy magasabb terhelés után az edzés elmarad (inaktivitási hipertrófia). Persze ha alapból olyan, akkor az inaktivitás nem segít. Ez természetesen az izomszövetre igaz, a zsírszövetről nem is írtam.)
Jó is lenne, ha a zsírszövet elsorvadna:-)
Almus!
Az izomtömeg növelése illeve csökkentése ,te is tudod,nem specifikusan megy végbe az edzés hatására/Pl.ha hasazok nem lesz erős sovi a hasam/
ugyanígy nem lesz kis átmérőjű a karom ha nem "mozgatom".A felrakódott zsírbázis nem épül le nem mozgással.Csak ha a meló karos/pl.dagasztok egész nap pl./akkor szarabbul néz ki ha még felső táji túlsúlyom is van.
Leépítés globálisan,mindenhonnan ./De csak szerintem,sport szempontból/.
A szálkásítás elsősorban a zsírszövetet érinti, persze az izomnzatot is kisebb-nagyobb mértékben (lásd: hozzászólásom második megoldása). A magas ismétlésszám kevésbé hatékony eszköz, a kulcs a tápanyag- és energiabevitelben van.
(A magas ismétlésszám elsősorban az izom aerob kapacitását - növeli, az izomtömeg persze csökkenhet így, hiszen a terhelés kisebb.)
Amúgy én sem igazán értem, miért edz rá, ha egyszer csökkenteni szeretné.
Az ún. "szálkásítás" a megoldás esetleg, bár ha genetikailag olyan az izomzatod, csodát ne várj.
Viszonylag nagy szériában, magas ismétlésszámmal végezz biceps gyakorlatokat.
De nem értem, hogy miért csinálsz olyan' edzésformát?+?????
Szia, Narumi!
Az izomtömeget leginkább az izom inaktivitásása, ill. az elégtelen szénhidrát- és fehérjebevitel csökkenti leginkább.
Az első lehetőség - mivel használod az izmot - kivitelezhetetlen (amennyiben az adott izom, izomcsoport feltétlenül szükséges),
a másodikat pedig nem ajánlom, és nem is lenne megfelelő a te esetedben.
Meg kell barátkozni a gondolattal, jobbat sajnos nem tudok mondani.
Hajrá!
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a karom nagyon erős. ÉS a baj, hogy olyan munkát is végzek, amihez kell kar, és olyan edzésformát is csinálok, ami csak növeli az izomtömeget. Ezt hogy tudnám lekarcsűsítani?
Előre is köszönöm:)
További ajánlott fórumok:
- Insanity, 60 napos edzésprogram!
- Péntek Enikő (Zóna edzés) rajongók ide!! :-)
- Májusi edzésprogram Rubint Rékával avagy hozd magad formába a nyárra!
- Hogyan fussunk le 5 km-t?! Hathetes edzésterv kezdőknek. Fogyjatok velem május 2-től!!
- Rendszeres edzés otthon! Velem tartasz?
- PTE Pécs Művészet-terápia Karról van itt valaki? FONTOS, kérlek írjatok!!