Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Édesanyám savanyú káposztája recept

Édesanyám savanyú káposztája recept


Az Édesanyám savanyú káposztája hozzávalói:
Káposzta

kenyér


Az Édesanyám savanyú káposztája elkészítési módja:
A káposztát legyalulom, majd egy vájdlingban sózom. Kilogrammonként kb. 3 dekát számítok. Egy óra múlva üvegekbe teszem és langyos vízzel felöntöm. A tetejére kenyérszeletet teszek, majd letakarom egy kistányérral. Az üveget ablakpárkányon, vagy erkélyen 6-8 napig érlelem. Ha időközben fogy a leve, azt vízzel öntöm fel. Ezt a káposztát nem kell úgy kimosni, mint a klasszikus (például vecsési) savanyú káposztákat. Ebből a házilag savanyított káposztából készülnek a különféle típusú káposztás ételek


Kategória: Savanyúságok receptjei


Az Édesanyám savanyú káposztája elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook