Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Eddigi legjobb kenyerem(paleo) recept

Eddigi legjobb kenyerem(paleo) recept

Elkészítési idő 40 perc

Az Eddigi legjobb kenyerem(paleo) hozzávalói:
2-2 púpozott ek. szezámmagmagliszt-tökmagliszt-kókuszliszt
5 púpozott ek. lenmagliszt
3 csapott ek. útifűmaghéj
4 tojás
fél kk. szódabikarbóna
só, bors, őrölt kömény
2 dl langyos víz
1 ek. kacsazsír


Az Eddigi legjobb kenyerem(paleo) elkészítési módja:
Szétválasztom a tojás fehérjét a sárgájától, kemény habbá verem kis sóval.Az összes száraz hozzávalót elkeverem alaposan, beleöntöm a sárgájába, jól összedolgozom, utána bele a víz és a zsír.Mikor egynemű massza, jön, bele a fehérje is. Szilikonos sütőpapíros keskeny kenyérsütőformában 30-35 perci sütöm.fontos, hogy 180 fok felett süljön, akkor nem lesz szódabikarbóna íze.Szépen felemelkedett, habos lett. Fogásra olyan belül, mint a búzalisztből sült kenyér.Legvégén fokpiszkálóval tűpróba, hogy belül is átsült-e.Szerintem evőkanállal kis kupacokat rakva egy lapos tepsibe zsemle is süthető belőle.Legközelebb kipróbálom.

Fotót találtok a kenyeres paleos naplómban.Hűtőben 5 napig eláll, és még mindig szépen szeletelhető.
Nem olcsó az útifűmaghéj, de csak 3 ek.-nyi kell bele egy sütésre.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


Az eddigi legjobb kenyerem(paleo) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook