Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Tuti jó kenyér recept

Tuti jó kenyér recept

Elkészítési idő 180 perc

A Tuti jó kenyér hozzávalói:
510 ml víz (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
7 kávéskanál só (csapósan)
1 evőkanál porcukor
1000 gr BL55 liszt
2 evőkanál olaj, vagy: ( olvasztott vaj, vagy margarin)
40 gr élesztő + a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
250 ml víz
250 gr BL 55 liszt
15 g élesztő
1 evőkanál olaj


A Tuti jó kenyér elkészítési módja:
Beteszek minden hozzávalót a gépbe. Dagasztási idő legalább 10 perc. Fényes nem ragadós tészta, könnyen formázható, inkább kemény rugalmas tésztának kell lennieA dagasztás után liszt nem érheti. (ez nagyon lényeges) Kiteszem deszkára (nem lisztezett) és átgyúrom párszor, majd szakajtóba teszem és kele sztem 30 percig. Ismét kiborítom a szakajtóból (nem lisztezett), átgyúrom, és visszateszem a szakajtóba. Duplájára kel, ez 40-45 perc, attól függ milyen meleg helyen van. Kiborítom a deszkára és megkerekítem cipónak és teszem az edénybe. Az edénybe alól felül sütőpapír van. A sütőpapír alá vizet spriccelekés még kelnie kell 30 percig. Mintázom és pengével bevágom. Beborítom és 230 fokos forró sütőbe mehet .Sütöm 40 percig, majd tető nélkül a szép piros szín eléréséig tovább sütöm.

Erős arany barnára kell sütni, mert különben nem fog cserepesedni!


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A tuti jó kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook