Eccer volt, hol nem volt... (beszélgetés)
Mártikám! Mivel meseszép helyen jártál, hoztam neked tündérmesét...:)
Tündérmese
Egy 60-as éveinek elején járó házaspár, 35-ik házassági évfordulóját
ünnepelte, egy csendes, meghitt kis étteremben. . .
Egyszer csak egy gyönyörű tündér jelent meg az asztaluk mellett és azt
mondta:
"Mivel ennyire különleges házaspár vagytok, és hűek voltatok
egymáshoz ez alatt a hosszú idő alatt, kívánhattok tőlem egyet-egyet,
én teljesítem kívánságotokat!"
"Ó! Én szeretném körbeutazni a Földet az én nagyszerű férjemmel!" -
kérte a feleség. A tündér meglengette a varázspálcáját és -
abrakadabra - két első osztályú jegy termett az asztalon a Luxus
utazási iroda világkörüli útjára.
Most a férjen volt a sor. Gondolkodott egy percet és így szólt: "Nos, ez
az egész nagyon romantikus, de egy ilyen alkalom csak egyszer
adatik meg az életben, szóval ne haragudj kedvesem, de az én
kívánságom egy nálam 30 évvel fiatalabb feleség!" A tündér és a feleség
nagyon csalódott volt, de hát a kívánság az kívánság. . . Így hát a
tündér körözött egyet a varázspálcájával és - abrakadabra - a férj 92
éves lett!
Mi a mese tanulsága? A férfiak hálátlanok, DE a tündérek nők. . .
Szép estét nektek! :)
Húú de szép,naa mondjuk itt tényleg nem lehetett pihenni! :) De gondolom ezt nem bántad. :)
Sziasztok!
2 új kép az adatlapomon... :-)
További szép napot!
Nálunk tegnap nem volt net,meg is voltam halva kicsit:))))
Jó éjszakát neked is és mindenkinek!
Judithka, kedves, igazad van, Erdély valóban gyönyörű. A mi kirándulásunk egy nagy körutazás volt, Zetelakán és Gyimesbüükkön aludtunk 2-2-t, és az egész kitett vagy 1500 km-t. (Még mindig "szedegetem össze" magam tőle, utána. Reggel viszont nem ezért nem jelentkeztem, hanem azért, mert nem volt internet éppen.)
További szép napot, s - ha nem jönnék ma már - szép estét, jó éjt!
Szervusztok,mese fórumosok!
Látom finomakat étkeztek!
Mártikám,Erdély az nyönyörü,melyik részében voltál?Én Marosvásárhelyig jutottam, szivesen leélném ott az életemet oly szép födrajzikörnyezetben van.
Meg is van:
Az eredeti feta kecsketejből készült, ez a verzió krémesebb és puhább, mint a juh- vagy tehéntejjel kombinált verziók. Manapság a görög feta juh- és kecsketejből készül – a kecsketej maximum 30% részt alkothat.
És az tényleg juhtúró? Mert én csak azt tudom róla, hogy vmi görög túróféleség... De fííííínom, az igaz!
Szép estét, jó éjt! Mindannyiunknak.
:))) A juhtúrót nem szeretem én sem. Viszont azt a fajtát, ami nagyon sós és lében szokták árulni, sajnos a neve nem jut eszembe, azt szeretem. Uborkát szoktak felkockázni és arra reszelik rá ezt a sajtot. Úgy nagyon finom.
Cseréljünk ebédet:) A töltött paprika nagyon finom kaja ám! :)
Né, Zelma, hát Te is itt?!
Hadd irigykedek egy kicsit az ebédedre!!! Finom lehet!
S tudod-e: a "kirándulásunkon, az egyik este puliszkát kaptunk, juhtúróval... Megehettem volna mindkettőnkét, mert a Kedves Uram látni se bírja... :-D (De el ne mondd senkinek, :-D hogy kipletykálom...!)
Szia, Zelma!
Haha! Tudtam én ezt!!! És - nem vasaltam, csak egy kicsit... Ehelyett "rosszalkodtam" egész eddig: rendezgettem az képeket... A vasalás marad, csak marad... (Míg hűvös nem lesz...)
További szép napot!
A vasalást mégis csak elhalasztottam - a locsolás kedvéért. Szedtem valamennyi paradicsomot is (klikkerek), és ez adta az ötletet, hogy töltött paprika legyen az ebéd... Most tettem oda főni... Látom, sehol senki a közelben, hát akkor én is megyek. Vasalni. (De tényleg!)
További szép napot!
Jó reggelt, szép napot!
(Csak hogy fecsegjek is egy kicsit: ma "kreatív" leszek: vasalni fogok, s ezúttal ez azzal is jár, hogy megjavítgatom, amit kell...)