Eccer volt, hol nem volt... (beszélgetés)
Jó reggelt, szép napot!
Guruljka!
"Elvégeztetett?" :-)
(A dolgozatodra gondolok, és bocs a kíváncsiskodásért!)
Szép napot kívánok!
A mai napon beejezni tervezem a szakdolgozatom, holnap még igazgatom (jábjegyzetek, irodalomjegyzék), csütörtökön még vinném a konzulens elébe... és marad idő még faragni rajta az ünnep alatt.
Jó reggelt!
Egy ilyen mozgóárus nekem is jól jönne most, Guruljka! :-) Amúgy pedig: igazán szégyellem, de még mindig nem néztem meg azt a múltkori linket...! Most teljesen oda vagyok Krúdyért ("Az utolsó várkisasszony"-t olvasom...)
Szép napot Mindenkinek, aki ma erre jár!
Szép napot kívánok én is!
A mozgóárusnál bevásároltam, tegnapról is maradt csirkesült, nem sok tennivalóm lesz. Ma nagyot kell haladnom a dolgozatommal.
Szép napot kívánok!
Nagyon fáradtan értem haza, de kialudtam magam. :D
Úgy legyen!
Ma is egyetemi nap... később indulok, viszont este 7-ig leszünk.
Most sem sokat aludtam, remélem, bírom majd!
Köszönöm!
Én is, mára is, mindannyiunknak! :-)
Van bizony anyanyelvük, sőt...
Olvastál a puliról Móricznál, amelyik egy birkanyáj láttán, gazdája öléből kiugorva, esze nélkül futott a birkákhoz?
Jó reggelt!
Megnevettettetek ezekkel a macskás sztorikkal! :-D
(Jó, ha így kezdődik egy nap!)
Én meg már azt hittem, hogy csak az embergyereknek van anyanyelve!!!
Szép napot kívánok mindenkinek, aki ma erre jár!
Lotti! Gyere máskor is, ha már ilyen jókat tudsz! :-)
Jópofa történetek. :D
Francia anyanyelvű ismerősünk amolyan torokból csettintgetéssel (vagy hogy nevezzem, az a k-jellegű hang) hívogatta volna a macskáimat, persze azok csak távolabbról bámulták... :D
előző hsz-t kiegésziteném azzal, hogy 1:O a szerbiai macskák javára. Jártunkban keltünkben külföldön is minden jobb küllemű macskát meg akartunk fogni, simogatni. Jugóban, Vajdaságtól délre is értik, ha szegediesen elkurjantom magam, Cicc, cica, cicc.
De a kényes németajkú macskák - ezt Guruljka biztosan jobban tudja - a " mitzézést " várták.
Utána persze hogy ők is behódoltak, muzsikáltak.
mi a szerb határ mellett lakunk, a fé-jem szerb ( volt ) , de nem délvidéki menekült, hanem originális szerb. Jugó Tv-t néztünk, beszéltük a nyelvet m i is és elkezdtem egész picibaba korában a fiamat is szerbül tanitani ( bár nekem nem anyanyelvem, csak ami a határmellett rám ragadt )
Olvastam szerb meséket mondókákat, azok is rimeltek, de valahogy megérezte hogy nem hiteles az én olvasatomban, minden szerb szóra torkaszakadtából nevetett. Hogy egy kicsit dicsekedjek, nagyon jó a nyelvérzéke, 5-6 nyelven beszél, de az "apanyelvénél" sokkal jobban megy a német, az angol vagy a spanyol.
Szép napot kívánok!
Tegnap nem sokat haladtam, megint összeomlott a gépem,csak hajnal felé sikerült rendbe szednem. Most rászánok egy kis pénzt egy letölthető tisztítóprogramra. Hátha...
Jó reggelt, Bolysza!
Ahogy Guruljka mondta!
Gyere máskor is!
Jó reggelt!
Olvastam valahol, hogy már az újszülöttek is az anyanyelvükön sírnak. (Ez talán így kicsit furcsán hangzik, de ha már kutatók állítják, nincs más, mint elhinni nekik, hogy tényleg így van.)
Nos hát... Ez jutott eszembe, amikor tegnap-tegnapelőtt a kisunokám pöntyögött itt nekem. Egy éves, s természetesen még nem beszél, viszont ahogy a hangokat képzi és rkosgatja egymás mellé!!! Hát az félreismerhetetlenül magyarul van megmondva! A hangsúly, az intonáció...! Nemcsak mulatságos, de roppant izgalmas is hallgatni, és válaszolgatni neki, kérdezgetni őt!
Sajnos már visszautaztak... :-(
Legyen szép napunk!