Eccer volt, hol nem volt... (beszélgetés)
Szevasztok! Jó reggelt, aki már ébren van!
Nálunk most oszlanak az éjjeli-hajnali esőfelhők, a Pocska is készülődik! Remélem egész nap fent lesz úgy mint tegnap!!!
Szia-szia!
Ittvótam - csak nem akartam zajongani... Aztán aludtam még egy sort, most ébredtem, éppen időben, hogy keltsem a Pocskát is. Maj' úgy "intézem", hogy a Te álmodat ne zavarja... Pihenjél csak, ha már ilyen ügyes voltál tegnap! (Vagy az éjjel? Végül is: mindegy, az a fontos, hogy készen lettél.)
Jó reggelt!
Hol vagy, Csemárka? A Napocskát keresed?
Nálunk nem talál ki szegény az esőfelhők mögül!
Én belehúztam a munkába, mert elmaradtam csúfosan, de sikerült elküldenem az első cikket, és elkezdtem a másodikat.
Most megyek aludni! :-D
Jó éjszakát! :-D
Jót aludtam ma, az ebédem még most készül, utána dolgozom, mert már körmömre ég lassan a határidő.
Majd figyelek hogy ne egészen billenjek vissza azért az éjszakázásba.
Bion jó, ahogy Nagymama mondaná.
Próbáld ki ezt a hagymafejed tűzdelést is. (A hagymát kidobjuk, ha kész a leves.) Mármint, ha egymagadnak fűzöl húslevest...
Jó reggelt! :-)
Bevallom törefelmesen, Guruljka eddig csak süteményekbe használtam a szegfűszeget. Alig hittem, hogy a lencse is jó vele. Pedig az!
Szép napot mindannyiunknak!
Jaj, a babérlevél volt az, ami nem jutott az eszembe!
De finom lett kakukkfűvel, fokhagymával, mustárral is. A rántást előbb tejföllel kavartam el, utána csak a leves levével. (Ezúttal Zsombor kérte, hogy sűrű leves legyen.)
Te szoktál a húslevesbe úgy főzni egész hagymafejet, hogy szegfűszegekkel van megtűzdelve?
Szép estét!
Annyira azért nem lehetek elégedett, mint Te, mert se kenyeret, se kalácsot nem sütöttem a hétvégén, csak a szokásos hetedhét-határban-híres húslevesem készült és a pecsenyének való darabokból a pipisült. Ja, igaz is, volt azért valami szokatlan is, a lencsefőzelék. Találtam egy receptem, amely szerint jár bele babérlevél és szegfűszeg. Egészen jó lett.
Jó éjt! :-)
Jó estét kívánok!
Miután visszautazott a fiam a kollégiumba, újra itt tudok lenni a gép előtt.
Remélem, jól telt a hétvégétek!
Én kitettem magamért, és elég sok étel maradt úgy is, hogy a gyereknek is csomagoltam.
Kenyeret sütöttem, azt nagyrészt el is vitte. Magamnak majd magvas kenyeret sütök.
Elviszi ilyenkor a kis doboz margarint és a felvágottat is, mert vasárnap este még nincs vacsora a koliban.
Sajtos kiflit is sütöttem, és egy érdekes, de finom ételt: száraz tésztát tejfölös öntettel leöntve, a sütőben kell megsütni. Hasonlít kicsit a stíriai metélthez, de kevésbé nehéz.
Ebből is vitt dobozban, a kifliből is csomagoltam.
Ezután már merek majd kiflit sütni, nem mindig sajttal, mint most. Szeretnék enni olyan régi féle sós stanglit, de sehol nem kapni. Hát majd kikísérletezem!
:))))
Hát, ilyen jót már nagyon régen nem nevettem!
Köszi!
Is-is. :-)
Tudod, Guruljka írta a napokban: én szokom kelteni a Napot... Na, ma egy kicsit korábban lesbe álltam... :-DDD
Szia-szia!
Igen, jól aludtam, igaz, hogy elég sokáig fent voltam, éjfélig néztem a lányok tenisz-meccsét. Nem lehetett abbahagyni!!!!
De reggel a szokott időben ébredtem. Majd bepótolom ebéd után.
Te miért keltél már hajnalok-hajnalán??? Nem tudtál aludni, vagy csak a megszokás?
Rendben! Köszönöm szépen a "kukorékolást" előre is, utólag is! :-D
Aludj jól, szép álmokat!
Máskor pontosabban írjad meg, mi az a "korán". :-D
Szép estét, jó éjt! :-)
Sikerült, köszönöm! :-D
El is intéztem, amit akartam, és a lildiben vásároltam is.
Pedig köd van, és csepegős idő.
Miután hazaértem nagy nehezen, mert az itteni boltban is voltam...kiderült, hogy mégis vissza kell mennem a faluba, mert nem vettem kenyérlisztet, és egy könyvet is félretettek nekem a Postán. (Ott is árulnak olcsó könyveket, és ez éppen egy németes, fontos..és mégis olcsó.)
Nosza felnyergeltem Ottót, mert gyalogoltam eleget már, és gyorsabb...
Képzeljétek el, már majdnem a háznál voltam, amikor Bodza ugatását ismertem fel, ami igen meglepő, mert ő aztán nem ugat csak úgy.
És megláttam a szaladgáló komondoromat kint az utcán!
Majd a frászt kaptam, hogyan szabadult ki!!!
Örömében ugrabugrálva üdvözölt, majd még egyszer szemügyre vette az egyik háznál az apró fehér kiskutyát, azaz végre meg is szagolhatta, miután a hangját már jól ismeri. Végig csóválta a farkát, ő nagyon kedves volt ezúttal is, de én reszkettem, nehogy valaki éppen most lépjen ki a kapun...
Két, biciklit toló férfi jött szembe az úton, őket kicsit távolabbról megszagolta, és szaladt vissza hozzám. Tagadhatatlan volt hogy nem tanúsít támadó szándékot.
Azonnal hazajött velem, ahogy hívtam, most nem engedem ki az ajtón szabadon. Ugyanis a kapun át ugrott ki az útra, és nem tudom egyedül megmagasítani. (Egy szőrpamacs megakadt a kapu tetejét szegő vas tüskéken.)
Jó reggelt!!!
No erre kíváncsi leszek, vajon sikerült-e Guruljkának időben felébrednie??? Bízzunk benne!
Jó reggelt!
Guruljka!!! Ébresztőőőő! Kellemes, eredményes ügyintézést, kedves!
Mindannyiunknak: szép napot! :-)
Jó éjt!
Hatalmasan jóllaktam, pirított csirkemájat ettem hajdinával.
Holnap korán kelek...vagy mégsem...
Talán jó lenne, a vásárlás miatt is. Kétszer buszozni azért nem szeretnék...