Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Dunaújvárosi kórház szülészete - tapasztalatok? fórum

Dunaújvárosi kórház szülészete - tapasztalatok? (beszélgetés)

❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯
539. Noj84 (válaszként erre: 538. - 39ff6fe670)
2009. ápr. 4. 11:50
ebben igazad van. de én meg vákummal szültem, és szívesebben szültem volna inkább császárral. nem magam miatt természetesen.-
2009. ápr. 3. 16:22
Hű csajok, engem császároztak és nagyon szertnék ezúttal természetesen szűlni!
537. Noj84 (válaszként erre: 533. - Naildi81)
2009. ápr. 2. 18:18

köszönjük szépen :)

annyit még hozzátennék, hogy rámkötötték az OTT-t vajúdás alatt, úgyhogy nemhogy mászkálni, de még felülni sem tudtam, ott kellett feküdnöm, mint egy darab fának.

Amúgy igazad van, sok doki "okoskodik", főleg a Medve, de a Baráth betegei sem panaszkodtak semmiért se. De akkor sem tartom normális dolognak a hajnali ötös hipószagú nedves higanyos lázmérőt ahelyett, hogy apával összebújni otthon, és várni a kisbabát. Márpedig mindenkit befektetnek, aki túlhord, így vagy úgy, de megtörténik.

A következő babát már csak azért is nem itt vállalom, mert egész végig azon paráznék, hogy úristen, mi történik, ha megint túlhordom. :(

536. hssz
2009. ápr. 2. 18:12

A szülésre egyenlőre megpróbálok nem gondolni, de valahogy túl kell rajta esni.

Múltkor montam is a férjemnek, hogy gondolkoztam, Te szülöd meg inkább helyettem. Azt mondta oké, de akkor Ő is lesz itthon 2-3 évig.

Na azt már nem!

Vagy elájulok az első pár másodpercben és akkor kénytelenek lesznek megcsászározni.:-)))

535. hssz
2009. ápr. 2. 18:07

Hát úgy látom itt csak nádszál karcsú kismamák vannak.:-)

Azt nem mondhatnám, hogy túl sokat eszem, de azért szeretem az édességet. Rajtam már 2 hónaposan látszott, hogy babát várok. /Ebben talán a hormonok is közrejátszottak./

A terhes tornára azért becsületesen eljárok, meg most már itt a jó idő; lehet sétálni.:-)

534. naildi81 (válaszként erre: 531. - Otis)
2009. ápr. 2. 15:37

Szerintem itt amiket felsoroltál annyira lényegtelen dolgok vajúdás közben. Örül az ember ha nem fáj és tud egy kicsit pihenni, nem hogy még azzal legyen elfoglalva, hogy megy-e a légkondi vagy szól e a zene.

Labda, bordásfal itt is van, és zuhanyozni is lehet.

Az én orvosom is mesterien varrt össze mindkét alkalommal, úgyhogy szinte nem is látszik, pedig már a 2. vágás a hasamon, ugyanott, és ezért nem kellett Pestre mennem. Ja és egyik császáromnál sem merült fel az altatás, hanem mindkétszer temészetes volt, hogy spinális anaesthesiaban csinálják.

2009. ápr. 2. 15:32

Sziasztok!

Először is Noj nagyon sajnálom ami veletek ötrtént a szülés alatt.

Én Viki-n keresztül ovastam Noj születéstörténetét. Én abból azt szűrtem le, hogy a Kapus volt balf...sz (már bocs a kifejezésért).

Hiába a főorvos az "atyaúristen" a szülészeten, attól még lehet okoskodni, ha van a dokinak elég esze.

Én is túlhordtam mindkét gyermekemet, de én nem csalódtam egyáltalán a Medve dokiban. Nagyon kézséges volt, és meg lehetett vele beszélni a dolgokat. Nálam is szórakoztak az OTT-vel a Bazsa miatt.

Én bárkinek nagyon tudom ajánlani a Medve doktort, és én semmi pénzért nem mennék el addig ebből a kórházból, míg ő itt van. Pesten se istenek dolgoznak, hanem emberek, akik ott is tudnak hibázni. És nem mellékesen az ember családja is közelebb van, és nem érzi magát egyedül az ember.

Noj!

Jó egészséget Kívánik neked is és a babának is.

532. otis (válaszként erre: 530. - Noj84)
2009. ápr. 2. 12:38
No, akkor vissza kell mennem feltétlenül. Bár még mindig semmi pocak, és mínusz 2 kiló. Medve szerint a gyerkőc nő mint a gomba, én meg fogyok, hogy hely legyen bennem neki! :))) Pedig eszem rendesen.
531. otis
2009. ápr. 2. 12:36

Azt szűrtem le- és nem kizárólag Noj szavai alapján döntöttem - hogy a dunaújvárosi kórház nem rossz, ha a gyermek a kiírt időpontban, komplikációk nélkül születik. De mi van, ha nem? Engem megnyugtat az a tudat, hogy egy olyan orvost találtam a SOTE II-n, akinél úgy szülök majd, ahogyan szeretném, és nem pedig úgy, ahogyan azt a főorvos úr, vagy az intézmény szabályzata előírja. A SOTE II-n van a szülőszobákban (vajúdókban) labda, bordásfal, kád, légkondi, ágy, fotel, cd-hallgatási lehetőség... és annyiszor zuhanyzom le vajúdás közben ahányszor jól esik majd. Alapvetően szülésznő van csak jelen, de a fogadott orvosom sebész, és ha bármilyen probléma adódna, és császár lenne a vége, akkor (a nővérem 3 példájából) ő azonnal beavatkozik, és biztos lehetek benne, hogy nem altat el, ha nem kérem, és olyan mesterien varr, hogy 3-4 cm-es heg lesz a bugyim takarásában. És kérhetek EDA-t, ha szeretnék, és nem "kötelező", ha mégsem.

Megnyugodtam ezügyben. Noj a végső lökést adta. Köszönöm neki :)

Ennek ellenére: imádom a Medvét, sajnálom, hogy nem hurcolhatom magammal Pestre. :)))

530. Noj84 (válaszként erre: 527. - Otis)
2009. ápr. 2. 12:20
biztos, hogy van nadrág is. :) sőt, még farmerszoknyát is láttam, úgyis itt a tavasz:)
529. Noj84
2009. ápr. 2. 12:15
ja, meg az is nagyon tiszta dolog, hogy a túlhordós csajok aktájában az szerepel befektetési indokként, hogy szüléstől való félelem. mindenkinek. na ezt vajon milyen orvosi indokkal lehet megmagyarázni? és mi szükség van rá? és ha az OTT egyáltalán nem nagy cucc, csak egy vizsgálat (ami amúgy tényleg az, egy másfél órás vizsgálat), akkor miért is kell bent feküdni a kórházban? főleg hogy kétnaponta végzik? nem támadni szeretnélek, ne értsd félre, de amíg nem feküdtél bent teljesen egészségesen, addig fogalmad sincs róla, hogy milyen ez az egész. Szerintem jól döntött otis, én sem szülök itt soha többé.-
528. szecsilla (válaszként erre: 527. - Otis)
2009. ápr. 2. 09:07

mért mész át a SOTEra? én olvastam NOJOnak a történetét. nem tudom, komplikáciok mindenhol vannak. én nem mennék.

Nekem a véleményem erről az egész OTTről: ez azért van, hogy lássák hogy reagál a magzat meg a méh az összehuzodásokkor. mivel már túl vagy az időponton nem biztos hogy mikor jönnek a méhösszehúzodások akkor a magzat kap elegendő oxigént. Nekem a doki világosan megmondta, hogy ez nem inditja be a szülést. és ő sem indithatja be, mivel még magasan volt a gyerek és ez orvosi hiba lenne, mert ugy is akkor császár lesz a vége. végül is a kicsi meggondolta magát és elindult magától. de ha Medve doki a dokid benne megbizhatsz, én semmivel sem hallottam jobb véleményt a Pesti korházakról. sőt, most már nem tudom hogy az 1esen vagy a 2esen de a csajnak nem voltak jok a szivhangok és azt mondták a magzatvizzel is van valami de nem adtak időpontot uhra merthogy már nincs időpont. és ott rengetegen vannak. nem tudom, mindenkinek saját véleménye. tudjátok nagyon jól, hogy engem rá 2hétre ki kellett megint kaparjanak és mégse hibáztatom az orvost. mert bármikor történhetnek komplikációk.

527. otis (válaszként erre: 526. - Noj84)
2009. ápr. 2. 08:29

Voltam szombaton a C&A -ban és vettem egy csomó pocakra való felsőt! :) A férjem szerint dögösek :))) Még nincs pocim, de remélem, hamarosan beindul a dolog. Nadrágokat nem találtam... (vagy rosszul kerestem?!)

Közben (Noj-nak már írtam) úgy döntöttem, hogy átnyergelek a SOTE-ra júniustól. Nem merek itt szülni. Tudom, hogy jól döntöttem, mert elmúlt minden kételyem és feszültségem. Már ezért megérte. :) De addig maradok a Medve dokinál, mert vele egyáltalán nincs bajom, és így nem kell rohangálnom messzire a terhesgondozás miatt.

526. Noj84
2009. ápr. 1. 19:40
C und A-ban vannak kismamanacik, én 6ezerért vettem anno egy kordbársonyt, és rongyosra hordtam :)
525. Noj84
2009. ápr. 1. 19:39
Ja, a 4D-rol annyit, hogy amikor én legutoljara voltam 41 hetesen akkor még ott volt a tesztgép a sima uh-n (korhaz 3. emelet), es egy csomo csajszinak adtak 4D képet, meg meg is mutatták nekik a babót, természetesen ingyen. nekem azért nem mutatták meg már akkor a Pannit, mert nem fért be a képbe:D
524. juci30 (válaszként erre: 522. - Hssz)
2009. ápr. 1. 17:11

Jelentem én az "S" méretet vittem el!!! :-))

Mikor én voltam akkor még volt minden méretben!!

De egész jókat lehet kifogni a KISVAKONDBAN is! Használt ruhák, de én amit vettem azon egyáltalán nem látszik, és ha már nem leszek kismami, átalakítottam rendes nadrággá. Igaz az M-es is nagy rám, de majd belenövök! :-))

523. hssz
2009. ápr. 1. 16:27
A 4d-s vizsgálattal már nyomon vagyok, de nem teljesen világos, hogy a zöld rendelőbe ez, hogy fog zajlani. A 220-asba csinálják, kell időpontot kérni, de nekem azt mondta a nő a telefonba, hogy csak akkor kerül 10000ft-ba, ha kérünk róla felvételt. A Baráth doki betegeinek tudom, hogy ingyen csinálják, de kétlem, hogy én csak magamtól odamegyek és nem kerül pénzbe. Majd meglátjuk. A 28 hetest úgyis Pesten csináltatjuk, arról lesz dvd.
522. hssz
2009. ápr. 1. 16:21

Voltam a Skálába kismama farmer nézőbe. Vallja be őszintén ki volt az a bátor aki megvette előlem az xl-es méretet!? :-))) Már csak L-es volt, de az épphogy rámjött, úgyhogy azt nem vettem meg.

Eredetileg nem akartam kismama nadrágot venni, de ez egész jónak tűnt, remélem kapnak még.

521. MRobi (válaszként erre: 519. - Noj84)
2009. márc. 31. 14:54

Persze, küldöm!

Csillus, küldöm! :o)))

520. szecsilla (válaszként erre: 518. - MRobi)
2009. márc. 31. 14:30
szia, igen köszi, tudom megigértem hogy megirom én is, de nem volt még időm, ne hari. már neked is itt az idő? hihetetlen. kitartást, bizti minden rendben lesz
519. Noj84
2009. márc. 31. 14:08
MRobi, átdobod szecsillának, amit írtam? :) köszi, rohanok. -
518. MRobi (válaszként erre: 517. - Szecsilla)
2009. márc. 31. 10:25

Szia Csillus!!!

Olyan gyönyörűséges Krisztid!!! Jól vagytok?

Puszi

517. szecsilla (válaszként erre: 513. - Noj84)
2009. márc. 31. 10:22
engem is érdekelne
516. MRobi
2009. márc. 31. 10:16

Sziasztok!

Noj! Írtam neked privit! Mivel jövő keddre vagyok kiírva, és semmi jele a kibújásnak, nekem is be kell feküdnöm... :o(

Várom a tapasztalatokat Csajok, hogy mire kell majd figyelnem, és miért kell kinyitnom a számat!

Köszi

515. viki021 (válaszként erre: 513. - Noj84)
2009. márc. 31. 08:44

Szia!

Aranyos Panni:)))

Osztom a véleményedet.Teljes mértékben igazad van.De tudod én már leírtam az én nézőpontomat.

514. Noj84
2009. márc. 31. 08:34
főorvosom=főorvos. Elírtam.
513. Noj84
2009. márc. 31. 08:31

aki szeretné, elküldöm priviben a sztorit, de senkit nem akarok ijesztgetni. mai napig nem tudom, hogy a szülésem volt extrém, vagy ők rontottak el valamit valahol. de ami publikus, és bárhol kinyilvánítom, az az, hogy az OTT az a világ legnagyob baromsága, és biztos vagyok benne, hogy nagy lóvéakasztgatások mennek miatta a háttérben.

a túlhordós kismamák szétstresszelik az agyukat, hogy hátha beindul a szülés az ott-től, ha meg nem, akkor szomorúak. holott egy 3 napos túlhordás még nem is para, valaki akkor már a második ott-t kapja, és nem értik az orvosok, hogy miért nem tágul, és hogy ez nem normális, olyanrol is hallottam, hogy kézzel tágítottak ki emiatt egy kismamát. ami a vicc, hogy budapesten ha mondjuk 5 napos túlhordással bemész c:3000-rel szülni, mindenki természetesnek fogja venni, itt meg kb. betegnek nyilvánítanak miatta.

az meg, hogy a szülés közben a főorvosom vajúdáskor bejön a szülőszobámba, és mézesmázos hangon közli, hogy kell magának az az epidurális, kell magának az, higgye csak el, ezt meg egyenesen gusztustalannak tartom. itt 10 szülésből kb 8 epis, az ország bármely más pontján ez az arány is jóval alacsonyabb. egyszerűen nem tudom csukva tartani a szemem olyan dolgok felett sem, ahogy a nődokik nem mernek szembeszállni a főorvossal, hanem inkább megy a keverés a háta mögött, mindenkinek van egy saját sztorija, és mindenki abban bízik, hogy a saját orvosa majd mindent elintéz a hülye főorvos háta mögött. gusztustalan rendszer. tudnék még mesélni, de sirdogál a Panni, úgyhogy most enter. :D

512. otis
2009. márc. 31. 07:43
Azért, ha van egy perced Noj84, leírhatnád a kalamajkádat, elvégre még szülés előtt lévők válthatnak, változtathatnak a kórházon, és az orvoson is.
511. otis
2009. márc. 31. 07:42
Gratulálok! Nagyon helyes kis babód lett! :))))
510. Noj84
2009. márc. 30. 19:55

köszi lányok :)

és annyira jó baba, hogy valami hihetetlen. :)

❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook