Főoldal » Klubok » DUKAN RECEPTKLUB klub

DUKAN RECEPTKLUB (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

1 2 3 4 5 6 7 8
59. Mona6908 (válaszként erre: 58. - 9c8432d068)
2012. jan. 26. 10:58

Na de segíts Évi, nekem az nem mond semmit, hogy steak...

Azt nem a grillen sült, kicsit nyersen hagyott húsra mondják?

58. 9c8432d068 (válaszként erre: 57. - Mona6908)
2012. jan. 26. 09:06

Idézek:

"A steak az egyik legsoványabb marhahús fajta. Akik alacsony szénhidrátos diétát folytatnak, azoknál nagyszerű és egyedülálló energiaforrás."

2012. jan. 25. 19:54
Lányok, a marhának melyik része a 10 % zsírtartalom alatti? Mai persze nem is annyira drága. Az én drágáim ennének hamburgert, vannak gyönyörű nagy buciaim, és sok zöldség, ehetnénk mi Nikivel hamburger husi, meg zöldséget joghurt öntettel, meg mustárra, a többiek meg buciban.
2012. jan. 25. 15:48

II-IV szakaszban fogyasztható /de az elsőben is kevesebb korpával/


ZABKORPA KÁSA


2 evőkanál zabkorpa, tej, víz, édesítőszer



Hőálló tálkában a zabkorpát és a kis mennyiségű csapvizet elkeverjük, majd mikrohullámú sütőben egy percig főzzük. Ha a korpa nem vette fel az összes vizet, kis időre visszarakjuk. Egészen kicsi tejjel – hogy ne legyen folyós – összekeverjük, s további fél percig melegítjük. Ha folyós, még fél percig melegíthető. Édesítőszerrel és csipetnyi fahéjjal tálaljuk.

2012. jan. 25. 15:03

II-IV szakaszban fogyasztható


Csőben sült zeller /2 főre/


40 dkg zeller

csöpp olaj/elhagyható/

bors

szerecsendió

sovány tejföl/joghurt

1 tojás



A tisztított zellert káposztareszelőn lereszelem,csöppnyi olajon átpirítom.

/Ha nem használok olajat,akkor csak beleöntöm egy serpenyőbe,vizet teszek alá/

Miután átpirítottam,kevés vizet öntök alá,fűszerezem,és puhára párolom.

Egy sütőtálba öntöm.

A tejfölt/joghurtot összekeverem a tojással,sózom,borsozom,és a zellerre öntöm.

180 fokon pirulásig sütöm.


Ha más sajtot is lehet enni,akkor reszelt sajttal megszórom.


Mindenféle húshoz,halhoz finom.

54. puro54
2012. jan. 25. 14:23

II-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Vadas marhaszelet


marhacomb szeletek /kb 1 cm vastag/

répa

zöldség

hagyma

babérlevél

bors

mustár

édesítő /a karamellizált cukor helyett/

sovány tejföl

kevés őrölt zabkorpa


A hússzeleteket, babérlevéllel, sóval,borssal hagymával felteszem főni. /én előtte picit teflonban elősütöttem a húst, csak annyira, hogy a rostokat összefogja. Elhagyható!/

Ha félpuha a hús, hozzárakom a vastag karikára szelt zöldségeket. Jó puhára, kevés vízre főzöm.

A hús és babérlevél nélkül turmixolom, ízesítem mustárral, édesítővel és tejfölös habarással összefőzöm. Esetleg lehet kevés citromlével ízesíteni. Visszarakom a hússzeleteket.

Dukanos galuskával tálalom a zsemlegombóc helyett.

2012. jan. 25. 13:32

Lányok,megkóstoltuk loca piskótáját,és állítom,nagyon finom,érdemes megsütni.

Köszi a receptet.:)

52. loca34 (válaszként erre: 49. - Invisible)
2012. jan. 25. 13:23

Természetesen örömmel fogadunk téged. :-)

Na persze mindenki mást is aki csatlakozik.

Ez lett volna a cél, hogy közösen alakítsunk ki egy recept kánaán-t.

2012. jan. 25. 12:23
Nekem megint alszik a túrómnak való:)
50. 9c8432d068 (válaszként erre: 47. - Loca34)
2012. jan. 25. 11:30

Szia! Készítek fényképet,de csak holnap tudom feltenni,mert lemerült a gépben az elem,és tölteni kell.

Addig túlesünk a kóstoláson is,bár ahogy szeletelésnél bekaptam 1-2 morzsát,nagyon finomnak éreztem.Én is tettem bele fahéjat.

Most készítek hozzá fahéjas öntetet.:)


A 6 tojásból egy 20x40-es tepsivel lett,16 szelet.

2012. jan. 25. 10:15
Sziasztok köszönöm hogy itt lehetek és főzőcskézhetek innen :))
48. Mona6908 (válaszként erre: 44. - Loca34)
2012. jan. 25. 08:14

Az szuper lenne, ha már nem tudnánk választani:D

Még van valahol tojással töltött gombafejek receptem, csak meg kell keresnem:)


Még szerencse, hogy bejön minden második nap a zöldség, és majd csak jön a tavasz is, és ehetünk változatosan.

47. loca34 (válaszként erre: 45. - 9c8432d068)
2012. jan. 24. 20:33
Szia! Ha van lehetőséged fényképet készíteni róla, akkor össze tudnánk hasonlítani az enyémmel, okulásul, hogy ki, melyiket akarja megcsinálni. Mit szólsz?
2012. jan. 24. 17:36

I-IV. szakszban



Zabkorpa lepény


A lepényke: 3 ek zabkorpa, 1 tojás, 2 ek túró. Ezt lehet ízlés szerint ízesíteni. Én egy gondolatnyi sót, fél mokkáskanálnyi fahéjat és egy kávéskanálnyi xilitet (nyírfacukor)vagy édesítőt teszek bele, ha nagyon rámjön az édesség utáni vágy. Olajspray-vel ráfújok egy tefloserpenyőre, és pici adagokban megsütöm. Fincsi.


Mindenki maga tudja,mennyit ehet meg belőle.

45. 9c8432d068 (válaszként erre: 44. - Loca34)
2012. jan. 24. 17:26

Szia!

Megsütöttem a piskótádat,nagyon jó lett.

6 tojásból készítettem,mivel ketten esszük. Ez 3-4 napi adagunk lesz.

Annyit módosítottam,hogy a tojásfehérjét felvertem habnak,úgy kevertem a többi anyaghoz.

44. loca34
2012. jan. 24. 12:42
Gyűlnek a receptek, nagyon jó!! Lassan nem fogunk tudni választani, hogy melyiket is együk! :-)
2012. jan. 23. 20:42

II szakasz


Túróval töltött gomba fejek


Dukanosítottam


Grill gombát használunk, adagokat itt sem tudok


Túrót elkeverjük egy kis sóval, joghurttal, 1db tojással, apróra vágott kaporral.

A gombákat megtisztítjuk, kitörjük a közepét.

Megtöltjük a túróval, jénaiba rakjuk, esetleg pici olívaolajjal kikenjük előtte. A tetejére daraboljuk a törzseket, sütőben közepes lángon sütjük, kb.40-45 percig, hogy a tojás ne maradjon nyers.


III. szakasztól lehet szórni a tetejére egy kis reszelt sajtot.

2012. jan. 23. 20:29
Bocs, még eggyel lejjebb, a túrógombócra gondoltam.
41. Mona6908 (válaszként erre: 40. - Mona6908)
2012. jan. 23. 20:28

Hú, Lányok, találtam ugyanezt sós változatban, a gombócba rakunk zöld fűszereket, természetesen akkor több só kell bele, és nem kell az édesítő.

A joghurtba pedig rakunk póréhagymát, vagy zöldhagymát, vékony karikára vágva. Az eredeti recept persze úgy van, hogy a pórét megfuttatjuk olajon, esetleg pici vizes párolással meg lehet puhítani.

2012. jan. 23. 19:59

II-IV szakaszra


Rakott káposzta

Adagokat nem írok, mert nem mértem.

csirkefelsőcomb filét apró kockákra vágunk. Egy nagy fej v.hagymát megpucolunk, apró kockákra vágjuk, egy edényben pici vizet öntünk rá, sózzuk, és fedő alatt pároljuk, amíg puha nem lesz. A húst ráöntjük, és fehéredésig pirítjuk. szórunk rá fűszerpaprikát( anélkül is jó, én legutóbb elfelejtettem), borsot, felengedjük vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük

egy jénaiba lerakunk egy sor savanyú káposztát( ízlés szerint kimossuk, ha piacon vesszük), egy sor pöri, bőven meglocsoljuk zsírszegény joghurttal. Majd folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Káposztával fejezzük be, és locsoljuk meg joghurttal.

Sütőben süssük 35-40 percig


Isteni fonom, téli időben jól esik a savanyú káposzta:)

2012. jan. 23. 19:52

I-IV. szakaszban fogyasztható


Túrógombóc


1/2 kg zsírszegény túró (lásd készítését lentebb)

3 db tojás

2 dl zabkorpa

csipet só

édesítő ízlés szerint


A hozzávalókat összekeverjük egy tálban reggel

Sós, forrásban lévő vízben kfőzzük. Miután feljött a tetejére kb 7-8 percig még főzzük nem túl lobogó vízben, majd egyet próbaként kettévágunk. Ha nem folyik a közepe, akkor jó.

Xilites zabkorpában óvatosan megforgatjuk.


Öntet

Zsírmentes joghurtot vanilia aromával, édesítővel, fahéjjal összekeverjük, és a túrógombócra tesszük.

2012. jan. 23. 17:32

I-IV. szakaszban fogyasztható


Fokhagymás-joghurtos öntet


Erről az ételről még nincs kép :(

Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!


Hozzávalók


4 dl natúr joghurt

3 gerezd fokhagyma

fél db citrom leve

1 tk. só

fél kk bors

kapor vagy petrezselyemzöld



Elkészítési idő


20 perc


Elkészítés módja


A hozzávalókat összekeverjük, és hűtés után tálaljuk.


Natúr húsokhoz nagyon finom

2012. jan. 23. 16:11

II-IV. szakaszban fogyasztható


Mentás-joghurtos hal


HOZZÁVALÓK (4-6 fôre)


40 dkg vöröshagyma

5 dkg vaj /jelen esetben csipetnyi olaj/

40 dkg tengerihal-filé

1 csapott kiskanál só

2 dl natúr joghurt

6-8 szál menta


A hagymát meghámozzuk, mossuk, majd vastag karikára vágjuk. Tűzálló edény vagy tepsi aljára szórjuk, rámorzsoljuk a vajdarabkákat, és a tetejére fektetjük az enyhén besózott halszeleteket. A joghurtba belekeverjük az apróra vágott mentát, és vékonyan rákenjük a hal tetejére. Fedő alatt 200 °C-on 15-20 perc alatt puhára pároljuk.


Elkészítési idő: 40 perc


ÖTLET: Bármilyen más halból is elkészíthetjük.

2012. jan. 23. 16:07

I-IV. szakaszban fogyasztható


Zöldfűszeres hal



Hozzávalók


4 szelet halfilé

1 csipet só

1 csipet bors

1 csokor rozmaring

1 csokor snidling

1 csokor petrezselyem

1 csokor kakukfű

1 dl citromlé

1 dl joghurt


Elkészítési idő


30 perc

Elkészítés módja


A halat meglocsoljuk a citromlével, sózzuk, borsozzuk, tepsibe tesszük, rátesszük a friss fűszernövényeket, majd a joghurtot. Majd a sütőben készre sütjük.


Én holnap szárított fűszernövényekkel fogom ezt elkészíteni,pontosabban friss rozmaringgal,és friss mentát is teszek rá.


Az is lehet,hogy csak fűszereket,és mentát fogok keverni a joghurtba,és azt kenem rá a halra.

2012. jan. 23. 10:46

I-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Madártej


0.75 l zsírszegény tej

4 tojás

leheletnyi só

Folyékony édesítőszer

Vanillia aroma


Válaszd szét a tojássárgáját és a fehérjét. A fehérjét leheletnyi sóval verd fel kemény habbá.

A sárgáját keverd össze az édesítőszerrel és a vanillia aromával (sajnos nem tudom mennyivel, szóval kóstold meg. Próbáltam por édesitővel (candarel) az nem oldodott fel.) Egy 3-4 l-es lábasban melegítsd fel a tejet, amikor gyöngyözni kezd vedd lejjebb a hőfokot és egy vizes evőkanállal szaggasd bele a fehérjét. Ne tegyél túl sokat, megnőnek!!! 1-2 percig hagyd főni a fehérjéket, majd fordíts meg a gombócokat. Szedd ki egy tálba. Miután az összes fehérje kész, folyamatos kevergetes mellett öntsd bele a tojássárgája mixet. (kóstold meg, hogy elég édes-e, ha nem tegyél meg édesítőt.)

Húzd le a tűzről, öntsd át egy üvegtálba es tedd vissza a fehérjéket.

2012. jan. 23. 10:44

II-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Töltött gomba


Két nagy gombafej,

5 dkg csirke vagy pulyka hús,

fokhagyma vagy hagyma, só bors, pirospaprika,

natúr joghurt


A fejeket meghámozom, a tönkjüket kicsavarom és megtisztítom azt is, alaposan megmosom. A húst összeaprítom gyors aprítóval és a tönköket is beledolgozom, majd a fűszereket belekeverem. Kis edényben lerakom, és a tetejükre egy-egy szelet sonkát teszek. 2-3 dl sós vízben sütőben letakarva, 15-20 perc alatt elkészül. Majd kiveszem és a lepárolgott lébe joghurtot keverek.

2012. jan. 23. 10:32

II-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Töltött tök


darált sovány hús

gomba

hagyma, fokhagyma

mustár, só, bors

natúr joghurt

4 evőkanál zabkorpa

1 karikákra vágott paradicsom


A tököt félbevágom, kiszedem a magját és megpucolom, kicsit sózom, és félrerakom.

A hagymát és fokhagymát kevés joghurton megpárolom, ráöntöm a darált húst, megfűszerezem, kicsit kevergetem, majd ráöntöm a gombát, és tovább párolom. Addig kevergetem, amíg a gomba leve el nem párolog, illetve lehet bele tenni zabkorpát is, ami felszívja a nedvességet.

A tökből kiöntöm a levet, megtöltöm a husival, és a tetejére teszem a felszeletelt paradicsomot. Beteszem az előmelegített sütőbe kb. fél órára.

2012. jan. 23. 10:24

II-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Töltött padlizsán


4 paradicsomot meghámoztam, és apró kockákra vágtam. Egy kis fej hagymát és négy gerezd fokhagymát apróra vágtam, ugyanígy 20 deka gombát. A paradicsomot teflon lábosba tettem, megsóztam, amitől rögtön levet eresztett, ezután tettem bele a hagymát, fokhagymát, gombát és egy doboz 10% zsírtartalom alatti darált marhahúst. Adtam hozzá sót, borsot és friss oreganót. Közben sütőben megsütöttem három padlizsánt. Amikor megpuhult félbevágtam, kidobtam a magos részt, a belsejét pedig villával összetörtem. A húsos ragúról leönöttem a fölösleges levet és összekevertem a padlizsánnal, majd visszatöltöttem a padlizsán héjába és vissza a sütőbe. A férjemnek és a kicsinek sajtot is olvasztottam rá. Nagyon finom és egy csepp olajat sem kell hozzá használni!

2012. jan. 23. 10:20

II-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Tökfőzelék


A gyalult tököt besóztam, megvártam, amíg egy kis levet ereszt. Egy fél hagymát nagyon apróra vágtam és egy teflon fazékba tettem. Rá a kifacsart tököt, egy kis pirospaprikát és annyi vizet, hogy ellepje. Puhára főztem (természetesen rántást nem szabad). Amikor kész lett beletettem egy pici ecetet, 3 evőkanál zsírmentes joghurtot és finomra vágott kaprot. Tálaláskor még egy evőkanál joghurtot a tetejére.

2012. jan. 23. 10:18

II-IV SZAKASZBAN FOGYASZTHATÓ


Csirkemell nyárs, zöldséggel


kockára vágott csirkemell,

lilahagyma, vagy vöröshagyma

kaliforninai paprika, vagy grillpaprika

gomba


A befűzerezett csirkemellet nyársra felszúrjuk a zöldségekkel felváltva.(Én be szoktam áztatni a kis fanyásakat vízbe előtte fél órára.)

Lehetőleg a csirkemell zöldség közé kerüljön. Az előmelegített sütőbe téve, 20 percenként forgatva megpárolódnak a zöldségek, amik amúgy vizet eresztenek, úgyhogy a husi is puha lesz.

1 2 3 4 5 6 7 8

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook