DUKAN RECEPTKLUB (nyílt klub)
Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!
Balzsamecetes sült cékla (sülthúsok mellé PV napra)
Hozzávalók:
cékla
vöröshagyma
fokhagyma
balzsamecet
olívaolaj
só
kakukkfű
bors
A céklát megámozom, kisebb darabokra vágom, hozzárakom a karikára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Sózom A balzsamecetet összekeverem pár csepp olívaolajjal és a fűszerekkel. A céklát hőálló tálba teszem, meglocsolom a balzsamecetes löttyel, és lefedve fél órát párolom a sütőben. Ha elfővi a levét még öntök alá kis vizet. A végén meg lehet pirítani a tetejét.
HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA
1 palacsintához:
1 evőkanál zabkorpa, 1 tojás, 21 evőkanál tej, csipet só, pici olívaolaj. Ezt összekeverjük, 3 percig állni hagyjuk, majd palacsintasütőben kisütjük. II. szakaszban 2 db ilyen palacsinta ehető.
4 adag töltelékhez:
1 egész csirkemell filé (500g)
2 teáskanál őrölt pirospaprika
pici olívaolaj
egy kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál bors
A hagymát üvegespe pároljuk, a csirkemellet apró kockákra vágjuk (fél cm x fél cm)
a húst megpirítjuk a hagymán, majd megszórjuk a paprikával, borssal, felöntjük 2,5 dl vízzel.
Fedő alatt ragu állagúvá főzzük.
Alóla a paprikás levet összeönjük egy nagy pohár natúr joghurttal.
a palacsinták közepére helyezem az elkészült paprikás csirkemell ragut (egy egész csirkemellből nekem 8 db palacsinta lett)
a kör alakú palacsintának a 4 "szélét" felhajtom úgy, hogy egy nagy négyzet-boríték szerűt kapjak, majd újból félbe hajtom (olyasmi kinézete lesz mint a töltött káposzta) majd a teteját öntöm le a joghurtos szósszal.
Zöldséges napon a ragunkat friss paradicsommal és paprikával is lehet gazdagítani.
Csak mert kevés hal-receptet találtam:
forrás: mindmegette.hu
Dukan-osítottam, egyszer már régebben kipróbáltam és finom ;)
CUKKINIROLÁD TENGERI HALFILÉVEL
Hozzávalók 4 személyre:
* 4 zsenge, arasznyi cukkini (olyan sztem nincs de jó a nagy is)
* 2-3 gerezd fokhagyma
* 80 dkg tengeri halfilé
* 4 tojás
* 2 dl tej
* 1 csokor friss kapor, aprítva
* 2 kisebb paradicsom
* 10 dkg reszelt anikó sajt (sovány)
Elkészítés:
A cukkiniket megmossuk, végeit levágjuk, húsát hosszában 2-3 mm vastag, 4 arasz hosszú szeletekre vágjuk. Két kisebb tűzálló tálba sütőpapírt helyezünk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk.
A cukkiniket forrásban lévő, sós vízben 2 perc alatt előfőzzük, lecsepegtetjük. A tengeri halfiléket óvatosan kicsit megsózzuk, a vastagabb darabokat lapjában félbevágjuk. Minden egyes cukkinicsíkra egy-egy halszeletet fektetünk, szorosan felgöngyöljük, és a kis roládokat egymás mellé a tálba állítgatjuk. A tojásokat felverjük, a tejjel simára keverjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a vágott kaprot. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A paradicsomot meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk. A sajttal együtt beleforgatjuk a mártásba, és a roládokra öntjük. Villával kicsit elegyengetjük, és a sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Forrón kínáljuk előételnek vagy könnyű vacsorának, de párolt rizzsel főétkezésként is tálalhatjuk.
Mindenkinek másképp ;)
Én a neten is sok receptes helyen találtam meg ezt a joghurtos receptet, de senkinek sem sikerült "egybe kisütni"
A könyvben így írja: egy tojás fehérje+ egy egész tojás, ha a koleszterinszintje engedi
(nálam ez a másfél tojás, tehát - egy fehérje+egy egész- ez lehet félreérthető volt, bocsi)
Gombamártás
Hozzávalók:
-gomba
-1 kis fej vöröshagyma
-só,bors
-natúr joghurt
-kevés petrezselyemzöld
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom,majd teflonos edényben kevés vízzel megpárolom,ha elfőtt a víz hozzáteszem a felszeletelt gombát,picit sózom,egy picike vizet öntök még alá és puhára párolom.Ha elfőtte a levét,hozzákeverem a joghurtot,újra ízesítem sóval(ha szükséges),borsozom,majd hozzákeverem a felapírott petrezselyemzöldet és rottyantok rajta egyet.
Rostonsült,sült húsokhoz kíváló köret PV napokon.
Sziasztok! ma megalkottam a tökéletes Dukan-palacsintát, és gondoltam, megosztom veletek, hogyan! (eddig 10 alkalommal sütöttem, és egyszer sem sikerült,-szétesett, darabod lett stb.- mert eddig nem így készítettem, hanem ugy ahogyan azt a könyvben leírja, és ahogyan ezt ti is megosztottátok már itt is)
Nekem ez vált be:
-1 egész ek. és egy picit több, mint fél ek. zabkorpa
-annyi zsírszegény tej, hogy éppen ellepje a korpát
-csak egy db, egész tojás
-csipet só
-néhány csepp folyékony édesítő
-és a csalás: kb. 1-2 cl (de lehet hogy annyise kell, épp leheletnyi) olívaolaj a tésztába bele
Pici habverővel felverem, és palacsintasütőben a palacsintánál megszokott módon, mindkét oldalát jól átsütöm (akár feldobni is fel lehet, aki tud ilyet)
- sok helyen olvastam hogy nem sikerül, hát nálam ez a titok: nem joghurt hanem tej, és nem 1,5 tojás, hanem csak 1, és nagyon pici olívaolaj hogy ne tapadjon le (sajnos enélkül nekem eddig tefalban is letapadt) :)
Stafánia vagdalt
fél kg marha darált hús, 2 tojás, 2 ek. zabkorpa, 2 ek. natúr joghurt. bors, só, pici fokhagyma (granulátum), ízlés szerint mustár.
A töltelékhez 4 db főtt tojás is kelleni fog!
A natúr joghurtot össze kell keverni a zabkorpával, majd a többi összetevővel(főtt tojás kivéve), mindent összegyúrni, csakúgy, mintha fasírtot készítenél.
Sütőpapíron egy őzgerinc formában, vagy gyümölcskenyér-formában 180 fokon hőlégkeveréssel kb 30 percig kell sültni, majd 15 percic pirítani a tetejét.
elkészítés : a forma aljára zabkorpát kell szórni, a darált húsból gyúrt massza felét úgy kell alakítani, hogy a 4db főtt tojás az egész közepén legyen, a másik felét a tojások tetején kell elegyengetni, hogy befedje. így 30 percig sütöttem a sütőpapíron, majd megfordítva 20 percig pirítottam 180 fokon
Mustáros csirkecomb
Hozzávalók:
-csirkecomb
-mustár
-kakukkfű
-picike só és bors
-natúr joghurt
Elkészítés: A mustárt összekeverjük kakukkfűvel majd megkenjünk vele a combot és alufóliázott tepsibe tesszük,majd a tetejére szintén fóliát és a két szélén összegöngyöljük a fóliákat tokot képezve,előmelegített sütőben 50-60perc alatt készre sütjük.
A joghurtba belekeverünk picike sót és borsot majd ha kész a comb ráöntve tálaljuk.
Dukanosoknak természetesen a bőre nélkül fogyasztandó! :)
Csirkehússal töltött cukkini
Hozzávalók:
-kis darab csirkemell
-cukkini
-natúr joghurt
-1db tojás
-pici,só bors és vegeta
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb kockákra vágtam sóztam,borsoztam,majd pici vízen megpároltam.A cukkinit megmostam, kettévágtam majd a közepét kiskanállal kikapartam.A joghurtot összekevertem egy tojással,pici vegetával (Én tettem bele egy kiskanál zabkorpát,de legközelebb elhagyom).
A cukkiniket egy tepsibe vagy tűzálló tálba teszem beletöltöm a csirkemellet majd ráöntöm a joghurtos cuccot(csak a cukkini belsejébe),pici vizet öntök a cukkini alá,majd előmelegített sütőben készre sütöm.
Curry-s joghurtban pácolt és sült csirkemell
Hozzávalók:
-csirkemellfilé
-natúr joghurt
-fokhagyma
-curry por(nagyon intenzív íze van ezért nem kell bele sok)
-kevés só és bors
Elkészítés:
A joghurtba belekeverem a fűszereket,nyomok bele fokhagymát majd beleforgatom a csirkemellfiléket és egy éjszakára állni hagyom a hűtőben.
Másnap egy jénaiba teszem és készre sütöm.
Fűszeres joghurtban sült halfilé
Hozzávalók:
-halfilé
-joghurt
-csipet só és bors
-citromlé
-petrezselyemzöld
-kakukkfű
-rozmaring
Elkészítési:
A joghurtba belekeverjük a rozmaringot,kakukkfüvet,petrezselymet.
A halat meglocsoljuk a citromlével, sózzuk, borsozzuk, tepsibe fektetjük,majd készre sütjük.
Joghurtos tojássaláta
Hozzávalók:
-zsírszegény túró
-natúr joghurt
-főtt tojás
-kevéske só és bors
-metélőhagyma(Én szárítottat tettem bele)
Elkészítés:
A túrót a joghurttal,sóval,borssal,metélőhagymával összekeverjük,majd belekeverjük a felkockázott kihűlt tojást.
Kiváló köretként vagy sonkatekercsbe,de úgy magában is nagyon finom és laktató! :)
Most pedig hozok egy Pipsann féle töltöttpaprikát!
Hozzávalók:
- 500g alacsony zsírtartalmú darált hús
- 2 púpozott ek zabkorpa
- 1 tojás
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 kk fokhagymakrém (vagy 1-2 g. fokhagyma)
- só
- bors
- fűszerpaprika
- kb 10 db kisebb tölteni való paprika
- 500g paradicsomszósz
- édesítőszer
A fél liter paradicsomszószt 1 liter vízzel, kevés édesítőszerrel lassú tűzön melegítem. Közben összekeverem a darált húst a tojással, zabkorpával, apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával. Sózom, borsozom, paprikával ízesítem, majd a paprikák tetejét levágom és beletöltöm a tölteléket. A közben forró paradicsomszószba helyezem a töltött paprikákat és kb 50 percig lassú tűzön főzöm. A paradicsomszósz időközben bársonyosra sűrűsödik, nem kell hozzá semmi sűrítőanyag.(Nekem-dzsuli-nem sűrűsödött be eléggé, így kivettem a paprikákat és a szószt külön főztem még, amíg besűrűsödött)
Nagyon finom lett! A zabkorpa kitűnően helyettesíti a rizst, sőt!
Intelligens krémes Monától
- 4 tojás;
- 4 evőkanál zabkorpa (őrölve);
- 1 evőkanál étkezési keményítő;
- 150 gr. sovány tehéntúró;
- 4 ek. Cologran por
- 500 ml sovány tej;
- vanília vagy vanília aroma.
Tehéntúrót összekavarjuk az édesítővel, majd egyenként hozzáadjuk a szétválasztott tojásból a sárgáját. Majd hozzáadjuk a zabkorpát és a keményítőt, majd a tejet is és csomó mentesre kavarjuk.
Egy csipet sóval a fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a többi összetevőhöz. Az egész inkább híg mint szilárd halmazállapotú lesz. Sütőpapíros tepsibe töltjük (én sütőpapír nélkül készítettem egy kis jénai tálba) és 120 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük.
Begre megjegyzés: Isteni finom, sok lett és csak 2 napi a zabkorpa adag benne. Végre bűntudat nélkül ehettem édességet.
A hozzávalókat a fele tejjel (tojáshab nélkül) 9sszeráztam maxi-mixbe és így csomó mentes lett. Ha van valakinek még ezzel is könnyíthet:D
Az én túrógombócom :)
Hozzávalók:
50 dkg túró
4 egész tojás
2 dl zabkorpa /a gríz helyett/
csipet só
Elkészítés:
Turmixgéppel a túrót kikeverem a tojások sárgájával, hozzákeverem a zabkorpát. A tojásfehérjét habbá verem, majd fakanállal lazán beleforgatom a túróba (kicsit nehezebb így, de azért menni fog).
Vizet forralok egy nagy fazékban, teszek bele egy kis sót és olajat, majd kiskanállal galuskákat szaggatok a vízbe. A kiskanalat először belemártom a vízbe, így nem ragad rá a túró. Egyszerre a fele adagot szoktam beleszaggatni a fazékba, mert megnőnek. Miután beleszaggattam a felét, 5 percig főzöm. Ezután szűrőkanállal kiszedem
Otthon
>
Receptek
>
Répatorta-Zabpelyhes cookie-k
Répatorta-Zabpelyhes cookie-k
Répatorta-Zabpelyhes cookie-k
Dicséretet - Recept Contest 2009! Mmm! Harapj bele, hogy emlékeztessem önöket a cookie-k evés répatorta átsütve krémsajt fagyosan. Ők készült könnyen cookie-mix.
( 131 Minősítések )
Felhasználói értékelés (18)
A Pin
PREP IDŐ 1 óra
Teljes idő 1 óra 30 perc
ADAG 36
Cookie-k
1
tok (1 lb 1,5 oz) Betty Crocker ® zabpehely cookie-mix
1/2
vaj vagy margarin, lágyított
1/2
csésze reszelt sárgarépa
1
evőkanál víz
1
teáskanál őrölt fahéj
1
tojás
Sárgabarack fagyi
50 dkg sárgabarack
3,5 dl tej
1 tejszínhabpor
édesítő
1-2 csepp mandula aroma
A tejszínhabport 1,5 dl tejjel felverem.
A meghámozott,feldarabolt barackot 2 dl tejjel,édesítővel,aromával összeturmixolom.
Összekeverem a tejszínhabot a gyümölcspürével,és fagyi gépben készre fagyasztom.
Ha nincs fagyi gép, akkor a Mona féle fagyasztási eljárást ajánlom.