DUKAN RECEPTKLUB (nyílt klub)
Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!
És végül egy kérés: hogyan kell normális zab-nokadlit csinálni?...mert az enyém a múltkor nagyon trotty lett:))
Előre is köszi a segítséget, üdv : Virág
És még egy kedvencem, amit az egész család nagyon szeret:
ál-vadas csirkemellből:
nagyon kevés pirospaprikával( fél kávéskanál) megszínezem a csíkokra vágott, üvegesre párolt hagymán illatozó husit, sózom, megpárolom babérlevéllel(ettől már kezd vadas illata lenni), majd a végén az alábbi mártással még összefőzöm:
tejföl+ 1 evőkanál liszt(diétában elmaradhat, csak hígabb lesz) + mustár+ édesítő...és kész is a vadas a'la Virág. Párom tésztával ette, mi maradtunk a zabpalacsintánál:)
Sziasztok! Köszönöm a beengedést a klubba, már eddig is szedtem le innen recepteket, de ez az első, hogy én is átadok nektek egyet, hátha ízleni fog. Naplót is vezetek, ezt most abból másoltam ki nektek, jó étvágyat hozzá:)
Paradicsomos, tejszínes hal ( tudom a tejszín nem éppen ajánlatos, de kihagyni sem, mert ettől lesz fincsi:)
Na, szóval végyegyhalat:)valamilyet, sózd, borsozd, tedd tűzálló tálba( alá vaj vagy olaj, de csak jelzésértékű) és reá az alábbi fűszerek: fokhagymanyomón kiküldött anyag (megkenegetve a halat vele) aztán aprított petrezselyemlevél és paradicsomkarika- nagyon szép lesz ám!
Be a sütőbe, és ha félig kész ( ami hal esetében kb. 15-20 perc) öntsd nyakon főzőtejszínnel, reszelj rá sajtot és tedd vissza míg megpirul a sajt...na hát egy olasz étteremben éreztem magam.
Én natúr joghurttal megöntözött paradicsommal, uborkával ettem, a szerencsésebbek párolt rizzsel.
Sziasztok!
Az én palacsinta receptem:
- 2 ek zabkorpa
- 2 ek joghurt
- 2 db tojás
- ízlés szerinti por édesítő, kísérletezni kell vele (Aldiban lehet kapni, nagyon jó áron van, a Canderelhez képest)
- fűszernek kicsi fahéj
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztom. A tojás sárgájába belekeverem a joghurtot (kicsit felverem villával, mintha rántottát készítenék), majd ezután hozzáadom az édesítőport és a zabkorpát. Félreteszem... Amíg áll, a zabkorpa fölszívja kicsit a tojásos keveréket, illetve kicsit megpuhul, megduzzad.
A fehérjét gépi habverővel (vagy kézivel) fölverem picit (nem kell kemény habbá, csak úgy ahogy).
Ezután a fehérjét óvatosan beleforgatom a zabkorpás masszába. Jöhet a sütés.
Én mindig kisméretű palacsintákat sütök, így tutira meg lehet fordítani könnyedén egy lapos fakanállal.
A serpenyőt felforrósítom (FONTOS a jó minőségű serpenyő!!!), majd, lejebb veszem alatta a gázt. A masszából merőkanállal 3 kis kupacot formázok (normál méretű a serpenyőm). Lassú tűzön szépen át fog sülni. Ezt az oldalát inkább tovább hagyom a tűzön, mert így biztosan nem törik meg, amikor átfordítom. A másik oldala utána már pikk-pakk megsül.
A vastagság szabályozható úgy, hogy a serpenyőbe öntött masszát mennyire terítjük szét.
A serpenyőt a könyvben megadott módon szoktam kikenni: pöttynyi olaj a közepére, szilikon ecsettel szétkenem, majd papírtörlővel felitatom. Így csalásra nincs szükség, soha nem ragadt még le nekem.
Mégegyszer hangsúlyozom, egyetlen titka van a leragadásmentes palacsintának:
a JÓ MINŐSÉGŰ, TAPADÁSMNETES SERPENYŐ!!!
...ennyi. :)
Jó sütkérezést!
Petne-házyas pulyka zöldséggel római-tálban
Hozzávalók:
80dkg pulyka combfilé
1 nagy zeller
3 répa
1 petrezselyem gy.
olíva
fűszerek
A húst kockára vágtam, és fűszereztem, két napig hűtőben pácoltam.
A tálat beáztattam.
A zöldségeket megpucoltam, felszeleteltem 1cm vastag szeletekre, mindent betettem a tálba, pici olívával és fűszerekkel megszórtam, egy és egynegyed órára sütőbe tettem kis közepes lángra.
A családnak is ízlett.
Hozzávalók:
250 gr. zsírszegény tehéntúró
-100 gr.joghúrt
-reszelt citromhéj
-vanillia aroma
-2 kanál goji gyümölcs
-1 sütőpor
-4 tojás
-6 evőkanál zabkorpa
Nem kell bele édesítő
Krém:
-4 evőkanál zsírszegény tehéntúró
-citrom héj
-édesítő
-vanília aroma
sziruphoz
-1 csésze kávé
-édesítő
-vanília aroma
Glazúr:
-5 evőkanál sovány tejpor
-vanília aroma
-édesítő
- rum aroma
-2 evőkanál sovány kakaó
- egy kis sovány tej
Elkészítés:
Az alap lapokhoz összekeverjük a hozzávalókat és 180 fokon megsütjük. majd ha kicsit kihűlt kettőbe vágjuk.
Elkészítjük a szirupot, a kávéból, vízből és édesítőből, sok édesítőt teszünk bele, mert ez fogja megédesíteni az lapokat.
Ráöntjük a szirupot a két lapra, és 10 percig várunk, hogy a lapok beigyák a szirupot.
Utána elkészítjük a krémet, melyet az egyik lapra tesszük, majd a másik lapot ráhelyezzük. Elkészítjük a glazúrt és már kész is a dukán zserbó pöttyökkel vagy anélkül. :)
Royal Sales Termékek ehhez mit szólsz?? Hozzávalók: 250 gr. zsírszegény tehéntúró -100 gr.joghúrt -reszelt citromhéj -vanillia aroma -2 kanál goji gyümölcs -1 sütőpor -4 tojás -6 evőkanál zabkorpa Nem kell bele édesítő Krém: -4 evőkanál zsírszegény tehéntúró -citrom héj -édesítő -vanília aroma sziruphoz -1 csésze kávé -édesítő -vanília aroma Glazúr: -5 evőkanál sovány tejpor -vanília aroma -édesítő - rum aroma -2 evőkanál sovány kakaó - egy kis sovány tej Elkészítés: Az alap lapokhoz összekeverjük a hozzávalókat és 180 fokon megsütjük. majd ha kicsit kihűlt kettőbe vágjuk. Elkészítjük a szirupot, a kávéból, vízből és édesítőből, sok édesítőt teszünk bele, mert ez fogja megédesíteni az lapokat. Ráöntjük a szirupot a két lapra, és 10 percig várunk, hogy a lapok beigyák a szirupot. Utána elkészítjük a krémet, melyet az egyik lapra tesszük, majd a másik lapot ráhelyezzük. Elkészítjük a glazúrt és már kész is a dukán zserbó pöttyökkel vagy anélkül. :)
Olaszos csirkemáj
15-20 dkg máj
1 hagyma
gomba
só, bors
oregánó
tej
A májat 1 órára hagymás tejbe áztatjuk. Tepsibe tesszük, megszórjuk gombával, sóval, borssal, oregánóval, leöntjük a máj áztatólevével, lefedjük és 20 percig sütjük. Végül a fedőt levéve megpirítjuk kicsit.
Bakony csirkeszelet zabkorpás nokedlivel
4-5 kisebb csirkemell szelet
5 dkg gomba
1/2 fej hagyma
0,5-1 dl joghurt
1-2 ek zabkorpa /finomra darálva/
1/2 ek pirospaprika
A húst klopfoljuk, sózzuk és zabkorpába forgatjuk, és kevés olajon halványra sütjük, majd kiszedjük. Kis vizet öntünk az edénybe és a hagymát megfonnyasztjuk, rádobjuk a felszeletelt gombát kicsit pároljuk. Beledobjuk a húst, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük kevés vízzel. Puhára pároljuk. Végül belekeverjük a joghurtot és össze rottyantjuk. Zabkorpás nokedlivel tálaljuk.
Alj nélküli túrós I-II-III-IV szakaszban
Hozzávalók:
75 dkg túró
15 dkg lágy margarin (helyett 1-2 dl joghurt)
2 evőkanál zabkorpa (én megőröltem)
10 evőkanál édesítő
3 egész tojás
csipet só
reszelt citromhéj
1-2 csomag vaníliás cukor (inkább aroma)
fél csomag sütőpor
Tetejére:
1 nagy pohár tejföl (helyett joghurt)
1 evőkanál liszt (helyett zabkorpa)
1 tojás
A hozzávalókat alaposan összekeverjük kézi mixerrel. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát a tepsibe öntjük. A tetejére való tejfölt, lisztet és tojást összekeverjük, és a masszára öntjük, majd elsimítjuk a tetején. Kb. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük 40-45 perc alatt. Ha nagyon pirulna, tehetünk rá egy alufóliát.
A kreativ konyháról másoltam be, itt az eredeti:
A hozzávalóknál odaírtam én mit mivel helyettesítettem. Mivel 3 ek zabkorpa az egész így 1,5 napi adag. Nagyon finom.
Mikor beletettem a formába folyékony volt, meg a tetejére való is, de ráöntöttem. Nekem 1 óra sütés kellett 180 fokon.
Tegnap próbaként dukánosan megcsináltam a család egyik kedvenc levesét a sajtkrémlevest.
Felforraltam 3 dl vizet, dobtam bele 1/4 leveskockát és belenyomtam 4-5 dkg sonkás krémsajtot. Addig forraltam kis lángon amíg teljesen szétfőtt a krémsajt. 1 tk zabkorpát kevertem bele + beledobtam kevés sonkás felvágottat felkockázva /ezt a pirított zsemlekocka helyett/ és összeforraltam.
Ugyanolyan finom lett, mint a hagyományos sajtkrémleves.
Igaz én nem zsírszegény krémsajtból csináltam, mert a környéken sehol sincs olyan krémsajt.
Köszi a megtiszteltetést ;)
Remélem sikerülni fog ;)
Ma ismét csináltam egy pizzát, de már másképpen :)
Recept:
6ek zabkorpa
3ek teljes kiőrlésű rozsliszt
4 ek joghurt
1 cs sütőpor
4 tojás
só
pizza fűszerkeverék
Mielőtt a tésztát beleöntöttem egy zsírpapírral kibélelt tepsibe, magát a papírt még kikentem egy kevés olajjal. Így nem tapadt rá a tészta.... teljesen :D
De nekem anno nem sikerült(mikróban) ezért eddig nem is vacakoltam vele.
Amúgy sziasztok!
Bevallom őszintén ma megvolt az első (és remélem az utolsó is) teljesen nem Dukanos napom...(48nap után)De holnaptól újult erővel fogom folytatni és decemberre meglesz az a 3.szakasz! :)
Tegnap Réka a face-en írt egy nagyon jó mondatot ami teljesen magával ragadott és azóta is az lebeg a szemem elött,ez az új naplócímem is :)
Zabkása de nem mikrós,tüzhelyen készitettem:
2ek. zabkorpa,2dl zsirszegény tej,édesítöszer izlés szerint.Tejbegríz sürüségüre föztem. Tetejét megszórtam fahéjjal.
Fini lett,azt mondta a párom finomabb mint a mikrós.
Próbáljátok ki és jó étvágyat hozzá.:)
Narancsos Dukan muffin... végre sikerült :D
20 dkg zabkorpa
10 teljes kiőrlésű rozsliszt (elhagyható)
4 db tojás
3 dl tej
1 cs sütőpor
édesítő
vanília aroma
A hozzávalókat összekevertem, belereszeltem 1 nagy narancs héját, majd sütés előtt kisebb darabokat a közepébe nyomkodtam a narancsból, úgy hogy a tészta ellepje.
Jó étvágyat kívánok!
CSajok, légyszi írjátok ki,hogy melyik szakaszban ajánlott a recept!! (csak az új lányok miatt kérem!)
köszi-puszi nektek
Meggyes muffin (12db)
Gondolom ki lehet belőle hagyni a meggyet mivel a második szakaszban nem lehet gyümölcsöt fogyasztani és variálni valami mással,kakaóval,fahéjjal stb...
Hozzávalók:
-3dl 1,5%-os tej
-20dkg zabkorpa
-1üveg cukormentes meggybefőtt
-3db közepes tojás
-3evőkanál porédesítő
-fél csomag sütőpor
Elkészítés:
a tojássárgáját az édesítővel kikeverjük,hozzáadjuk a tejet,a sütőport,beleszórjuk a zabkorpát és könnyedén hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét végül a meggyet. Formákba öntve előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük(180fok).
Még nem próbáltam,de jónak tünik,hogy tervbe van véve. :)
Tojáskrém:
Hozzávalók:
-4-5 db tojás
-1 kk dijoni mustár
-2 ek natúr joghurt
-kevés só
Elkészítés:
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és megpucoljuk.
Amikor a tojások langyosra (de nem hidegre!) hűlnek, a sárgájukat villával összetörjük és a
hozzáadjuk a mustárt és a joghurtot,sóval ízesítjük.Végül a tojásfehérjét apró kockákra vágva belekeverjük.
Találtam egy teljesen Dukan-barát tojáslevest liszt nélkül. Mára meg is csináltam, nagyon finom.