Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Dr. Varga Kornél kismamái fórum

Dr. Varga Kornél kismamái (beszélgetés)

❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
1282. d501d9a1f8 (válaszként erre: 1280. - Journalist)
2014. máj. 19. 17:07

Szia!

Nagyon köszönöm a válaszodat, most már mindent tudok. :) Akkor igyekszem nem izgulni. Köszönöm a segítséged. :)

Remélem sikerrel jártok a lombiknál. Várjuk a további fejleményeket is, és megy a drukk ezerrel! :)

2014. máj. 17. 21:42
Lajra, ha lombik miatt mennétek Győrbe, úgy hallottam, ott elég húzósak a vizsgálati árak, viszont ha Tapolcára mész, ott szinte minden ingyenes, csak a gyógyszereket kell kiváltani.
2014. máj. 17. 17:18

Sziasztok!

Itt vagyok ám, csak festettük a házat, és most üzemeltem csak vissza a számítógépet!

Monyóka, igen, a három nap igaz, de csak papíron. Nálam úgy volt, hogy fél egyre kellett mennem, felvettek, elvitték a férjem mintáját, aztán át kellett öltözni, hálóingbe, és úgy kísértek fel az osztályra. Az inszemináció kb. 2 perc alatt megvan, egyáltalán nem fáj, kb. úgy képzeld el, mint egy kenetvételt. Utánna visszatolnak a szobába, két órát kell feküdni, aztán haza engednek, és a harmadik napon be kell menni a zárójelentésért. Papucs, hálóing, köntös, ami szükséges, esetleg innivaló. Én mást nem vittem. Nálam tudnak róla a munkahelyemen, mert sokszor kell műszakot cserélnem ilyen-olyan vizsgálatok miatt, és ezt indokolnom kell valamivel.

Tegnap voltam Tapolcán, kaptam egy szurit, ami az agyalapi miriggyel csinál valamit. Legközelebb akkor kell mennem, ha megjött, ami kb 8-10 nap után esedékes. A doki szerint kb. egy hónap múlva lesz a leszívás. Amint újabb fejlemény van, megosztom veletek.

1279. lajra (válaszként erre: 1278. - Kdra)
2014. máj. 14. 07:48
Köszönöm a választ.inszemináciora szeretnénk menni egy már volt egy másik dokinál,még két alkalom és utánna ha nem sikeredik akkor Győr.
1278. kdra (válaszként erre: 1275. - Lajra)
2014. máj. 12. 19:58

Szia!

A várakozási idő több mindentől függ. Ha szombaton mész, 10-11 után, akkor nagy valószínűséggel lesz legalább 1-1,5 óra csúszás. Keddenként ritkábban fordul elő komolyabb csúszás.

Szombaton reggel, meg kedden reggel, és kora délután általában nem kell sokat várni.

1277. lajra (válaszként erre: 1276. - D501d9a1f8)
2014. máj. 12. 17:29
Szia,igen sajna nekem volt hogy 3 orát vártam.csak mivel van aszisztens kiváncsi voltam van-e valami változás?
1276. d501d9a1f8 (válaszként erre: 1275. - Lajra)
2014. máj. 12. 13:11

Szia!

Én soha nem vártam még nála órákat, persze lehet pusztán csak szerencsém volt... :)

1275. lajra
2014. máj. 12. 13:04
Sziasztok,szeretném megkérdezni,hogy most milyen várakozás van a Varga dokinál? Sok órás még.mindíg?
1274. Bolzee (válaszként erre: 1272. - Kdra)
2014. máj. 11. 10:22

Szia!

Dávid 10 napos korára nyerte vissza a születési súlyát! Ma egy hónapos és 3610 grammot nyom (2650-re esett vissza a kórházban) Mi nem mértük minden nap, mert nagyon kevés anyatejet kapott sajnos, így nem volt szükséges, hiszen pontosan láttuk, hogy mennyit eszik.

Egyébként azt mondta a gyerekorvos, ha az első hónapban nem gyarapszik jelentősen az sem baj, úgyhogy ne aggódj egy percet sem, szépen növöget a fiatalember!:)

Amíg úgy látod, hogy jól lakik biztos nem kell neki táp!

Amúgy Dávid is nagyon jó baba még mindig, egyre érdeklődőbb és figyelmesebb, nincs egy hangja sem, még én is várom, hogy mikor üt be a krahh, de bízom benne, hogy már nem fog!:)

2014. máj. 10. 22:30

Sziasztok!

Köszi Waniii! 

Kdra, jó hallani, hogy minden ilyen jól megy. De miért változna ez? Nem fog és pont!!! ;)

Ma voltam gyógyszert íratni Kornélnál... Azt mondta hat hónapig lehet szedni a Clostilt és ebből az utolsó négyben lehet inszemet is csinálni. Nekem ez lesz a harmadik, így pont bele fog férni akár négy inszem is. Remélem valamelyik elhozza a sikert, a babát.

Journalist! Tényleg 3 napra leszek kiírva kórházi ellátásra? Ennek az egynek nem örülök... A munkahelyemen nem szeretnék erről beszámolni, te hogy oldottad meg? Egyébként mit vigyek majd inszemkor magammal? Papucs stb...? És fájni fog? Nem érdekelne az sem, de mégis, mire készüljek? Olyan izgatott vagyok. Jó értelemben véve... :)

1272. kdra (válaszként erre: 1256. - Bolzee)
2014. máj. 10. 16:27

Köszi Waniii, rendben vagyunk, egyenlőre olyan mintaszerű minden, hogy el sem hiszem :) Várom, mikor romlanak majd el a dolgok :)

Bolzee, Dávid nálatok a 3 hét alatt egyenletesen fejlődött, egyenletesen szedte fel a súlyt, amivel elérte a 3200 grammot? Arni nagyon lassan gyarapszik, 2700 grammról esett vissza 2450-re, 2560-al hoztuk haza a kórházból, rá pár napra már 2770 gramm volt, de itt most egy kicsit megtorpantunk, és még mindig csak 2880 grammnál tartunk, 2 hetes múlt pénteken. Nekem megfelel ez a gyarapodás, de nem tudom, hogy a szakembereknek is elég lesz-e. Nem szeretném még egyenlőre tápozni, hisz teljesen úgy tűnik, hogy jól lakik anyatejjel, és meg is eszi a napi adagját (mérek minden evést).

1271. Waniii
2014. máj. 8. 18:51

Sziasztok!

Monyóka, akkor nektek továbbra is megy a drukk, remélem az inszemináció sikeres lesz, és hamarosan beköltözik a pocaklakód! ;)

Kdra! Akkor hasonlóképp alakult a szülésed, mint az enyém. Nálunk a szívhang gyengülése, és a baba szülőcsatornában való elakadása miatt került sor a császárra. Nálunk apás szülés volt, és bár nagyon megijedt a férjem, nekem sokat jelentett, hogy velem volt a nehéz percekben.

Remélem jól telnek a napjaitok a picivel, és minden rendben van veletek! :)

2014. máj. 8. 17:46

Helló Csajok!

Ma úgy fest bejelentkezett az újabb sikertelenséget jelző "tünet". Ma beszéltem Kornél dr-al, következő ciklusban inszemináció...

Nálatok mi újság?

1269. d501d9a1f8 (válaszként erre: 1268. - Kdra)
2014. máj. 5. 12:47

Ok ;) :) Majd kiderül... Köszi!

A frissen édesanyává váló, kedves fórumtagoknak utólag is nagyon boldog anyák napját kívánok! És, hogy legyen nagyon sok örömük a gyerekeikben. :) 

1268. kdra (válaszként erre: 1267. - D501d9a1f8)
2014. máj. 4. 19:02
a kiskatonák 72 órát várakoznak a célnál, úgyhogy minden esély megvan :)
1267. d501d9a1f8 (válaszként erre: 1266. - Journalist)
2014. máj. 4. 06:28

Hát, igen... Sajnos nekem is meg kell értenem, azt hiszem sikerült is, hogy ez nem így megy mindig.

De igazából, ha csütörtökön már meg volt repedve a tüszőm és a repesztőt is akkor adtam be, de a tojásfehérje másnap volt csak, akkor a csütörtök reggeli és éjszakai együttlét simán jó lehet, nem? Előtte pár napig pihentek a katonák is... :) Meg szombaton este voltunk együtt...

Bocsi, hogy ilyen részletesen írom le, de a férjem szerint ez így tökéletes volt. Ti mit gondoltok?

2014. máj. 3. 20:25
Nálunk is volt olyan sokszor, hogy délután mondta a doki, hogy ma uccu neki, de mire hazaérte, a párom elment éjjelre dolizni,
1265. d501d9a1f8 (válaszként erre: 1264. - Kdra)
2014. máj. 3. 16:24

Igen, igazad van. Csak tudod, hogy milyen csalódott tud lenni egy nő ilyen helyzetben... Szóval én is éppen olyan csalódott voltam. De talán ha a napján voltunk együtt (reggel és éjjel is), előtte pár napig pedig nem, akkor talán mégsem szúrtuk el teljesen. :)

Aranyos vagy. 

1264. kdra (válaszként erre: 1263. - D501d9a1f8)
2014. máj. 3. 13:06

Ne add fel! A két évnyi próbálkozás alatt én is hányszor éreztem úgy, hogy megőrülök az "órára" kufircolstól, és milyen csalódott voltam, mikor elmaradt a megfelelő pillanat!

Lesz még rá alkalom, és eredmény is! Hidd el!

2014. máj. 3. 12:07

Kdra!

Ez nem hangzik túl biztatóan, de végül is mindketten jól vagytok, ez a lényeg! Csak tanuljátok egymást! :) Jó babázást!

Nálunk tegnap lett volna az ideje leginkább, hogy összebújjunk, de a férjem, miután egy céges buliból hazavittem nem mutatott érdeklődést a dolgok iránt... Nagyon csalódott voltam, vagyok, mert nekem sem volt sok energiám 12 óra munka után és ma is hajnalban keltem. De ez van...

Isten bizony elgondolkoztat ez a helyzet... :(

1262. kdra (válaszként erre: 1256. - Bolzee)
2014. máj. 3. 10:31

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a gratulációkat, és az érdeklődés.

Igyekszek mindenre válaszolni:

Házi praktika nem kellett, megrendelés szerűen jött a két héttel korábbi szülés indulás. Csütörtök este 10:30-kor kezdődött, nem hittem, hogy „szülök”, azt hittem jóslók. De aztán péntek hajnali 4-kor megrepedt a burok, így indultunk is a kórházba.

A kórházba menet még csak voltak fájásaim, de ott, miután rám kötötték az NST-t, elmúltak. Még csak bő 1 ujjnyira voltam tágulva. Így átkerültem a szobámba, egy egyágyas szobát „béreltünk”. Apa elment dolgozni.

Délután 2 körül újra kezdődtek a fájások, fél 4 körül felkerültem újra a szülőszobára, megjöttek az erős, 2 percesek, 1 óra alatt kitágultam 4 ujjnyira, de a koponya nem ékelődött be. Cserébe a szívhang 60-ra zuhant minden fájásnál. Misa főorvos megpróbálta kézzel kifordítani és felszedni a méhszájat, hogy tolhassak, mert már tudtuk, a baba már nem bírja sokáig. Ez nagyon fájdalmas volt, én szűkölve könyörögtem a halálért, és szorongattam a szülésznőt, de sajnos a beavatkozás nem sikerült, így azonnal toltak a műtőbe 18:30 körül, ahol pillanatok alatt kikapták Arnoldot, a szülésznő elrohant vele, épp csak az ajtóból visszafordulva tudta 1 pillanatra megmutatni. Engem összeférceltek, aztán utána 2 percre a szülésznő kihozta nekem a babát, és rám tette, de csak a feje búbocskáját láttam. Az őrzőben még kétszer odahozták nekem, ott már ismerkedtünk. Majd szombat délelőtt 10-kor átmehettem a szobámba, délben meghozták Arnit is, és azóta együtt vagyunk, tanuljuk egymást.

A VIP szoba nagyon jó volt, a személyzet profi, ha bármire szükségem volt, jöttek, amint tudtak, mindenki kedves volt, nekem senkire sincs panaszom. Én még mindig azt mondom, hogy szerintem a szombathelyi kórház szülészet-nőgyógyászata nagyon profi.

Sok hálával tartozom Misa főorvosnak, aki mindent megtett, meg a szülésznőmnek is, aki ott volt, támogatott, és megfizethetetlen volt, hogy olyan valaki volt mellettem a Vészhelyzet sorozatba illő műtőbe vivős pánik közepette, aki tudta, hogy mi történik. Ez nekem akkora biztonság érzetet adott, amit nem lehet meghálálni. És a történtek után, ami a szülőszobán a kézzel történő beavatkozásokat, meg a pánikhangulatot illeti, amikor kiderült, hogy csásáz kell, mert bajban van a baba, áldom a sorsot, hogy nem apás szülés volt, és hogy a páromnak ezt nem kellett megélnie.

A császár engem egyáltalán nem viselt meg, szerdán már úgy jöttem haza a kórházból, mintha mi sem történt volna. Hétfő óta tulajdonképpen nincsenek fájdalmaim, és semmi gondom. A szülőszobán átéltekhez képest az első napokban is csak harmada annyira fájt.

Tegnap óta rendesen van már anyatej is, így most már kezdünk kialakítani egy napirendet, talán még pár nap, és már minden flottul fog menni.

Remélem válaszoltam mindenre. Mindenkinek sok puszi, a beavatkozás előtt állóknak pedig nagyon sok sikert!

2014. máj. 2. 09:11

Köszi Csajok a drukkot! Reméljük segít majd! :)

:*

1260. Waniii
2014. máj. 1. 21:11

Sziasztok!

Kdra! Szívből gratulálok én is! Nagyon jó egészséget, sok örömöt kívánok Nektek, Neked pedig mielőbbi jobbulást! Én is várom a választ Bolzee kérdéseire. :) Meg majd egy kicsit bővebb beszámolót a benyomásokról a kórházban töltött napokat illetően, persze majd csak akkor, ha lesz egy kis időd a picur mellett. :)

Monyóka! Akkor Nektek meg hajrá, megy a drukk ezerrel! :) Köszönöm a kedves szavakat, valóban nincs okom panaszra, minden szép és jó. :) Kívánom, hogy mielőbb része legyen ebben mindannyiótoknak, akik még előtte álltok az anyai örömöknek!

1259. Bolzee (válaszként erre: 1257. - D501d9a1f8)
2014. máj. 1. 19:22
Akkor csak hajrá!! Gyertyafényes vacsi, aztán uccu neki!!:)
1258. Körti78 (válaszként erre: 1255. - Kdra)
2014. máj. 1. 16:42
Gratulálok a picihez, jó egészséget!
2014. máj. 1. 14:05

Sziasztok!

De jó hallani ezt a sok jót! :) Köszönöm Nektek a támogatást.

Waniii, nagyon jó hallani, hogy ilyen szuper már minden, csodálatos lehet az életetek, reméljük előbb-utóbb mindenki megtapasztalhatja közülünk is! :)

Kdra! Szívből gratulálok a kis édeshez! Sok erőt és egészséget kívánok a felneveléséhez Nektek! :) A lényeg, hogy mindketten jól vagytok, majd kint megnő a drága.;) És Neked is köszi a drukkot.

Bolzee kérdései nagyon jók..., hogy vagy és hoyg hívják a babát?

Velem meg az a helyzet, hogy ma el tudtam menni a celli kórházba, a főorvos nagyon rendes volt és fogadott. Ő műtött anno missed után...

A lényeg, hogy ő úgy látta a tüszőm már megrepedt, magától. Ő azért azt mondta, adjam csak be a repesztőt, nem árthat és hajrá... Hát, ilyen eredményre nem számítottam, de örülök neki és annak is, hogy ez így sikerült.

1256. Bolzee (válaszként erre: 1255. - Kdra)
2014. máj. 1. 11:06

Szia! Szívből gratulálok a kicsihez! Ő sem épp vasgyúró, de majd meglátod milyen gyorsan fog gyarapodni!! Dávid 2650gramm-ról 3 hét alatt 3200grammra cseperedett...szóval ne aggódj a súlya miatt!

Ezek szerint Neked sem volt szükséged "házi praktikákra":-)

Hogy hívják a fiatalebert? Te, hogy vagy?

1255. kdra (válaszként erre: 1253. - Waniii)
2014. máj. 1. 09:17

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki halad valamerre, hiszem, hogy mindenkihez be fog kopogtatni egy picinyke élet!

Nálunk 38+0-nál burokrepedést követően megszületett a kisfiunk, 25-én pénteken. A vajúdás jól haladt, de sajnos a koponya nem akart időben beilleszkedni, szívhangok pedig romlottak, így a szülés megindulását követő 20. órában császárral jött a világra. Tegnap óta itthon vagyunk, most tanuljuk egymást. Születési súlya 2700 gramm volt, 2480-ra esett vissza, ezt próbáljuk most helyre hozni :)!

Puszi mindenkinek!

2014. ápr. 30. 12:37
Ez nem lombik volt. Az majd most lesz. Kiváncsi vagyok, mert ez most tényleg egy tök új dolog lesz.
1253. Waniii
2014. ápr. 30. 09:53

Sziasztok! Elég rég jelentkeztem, de továbbra is drukkolok Journalist és Monyóka! Várom továbbra is a fejleményeket, remélem hamarosan jó híreket olvasok itt.

Kdraval mi lehet? Izgulok érte/értük is!

Nálunk minden rendben, Zétink szépen cseperedik, egyre jobban telnek a napjaink, összecsiszolódtunk már. A hasfájás is viszonylag elviselhetővé vált, persze azért még mindig akadnak rosszabb napok.

Burokban ennyi. :)

❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook