Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Dr. Varga Kornél kismamái fórum

Dr. Varga Kornél kismamái (beszélgetés)

❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
1132. Waniii
2014. márc. 13. 19:28
Köszi Lányok! :)
1131. d501d9a1f8 (válaszként erre: 1129. - Waniii)
2014. márc. 13. 19:22

Akkor nem unatkozol, elég sűrű a programod így a vége fele, persze ez így a jó... :)

Szóval tényleg, még egyszer kitartást kívánok, sima, gyors szülést és minden jót, amit ilyenkor csak lehet. :) Jó, hogy van köztünk kismami is, feldobja a kedvem, hogy részben Veletek izgulhatunk, a legcsodásabb dolog a világon. 

1130. d501d9a1f8 (válaszként erre: 1127. - Waniii)
2014. márc. 13. 19:16

Szia! Akkor nagyon szorítok, hogy segítsen Nektek az a front, ha nagyon szeretnéd, akkor biztosan fog is. ;)

Várjuk a híreket továbbra is! :) Addig pedig kitartást Neked!

1129. Waniii (válaszként erre: 1128. - Kdra)
2014. márc. 13. 18:21
Szia! Igen, mindenki kérdezget, hogy egyben vagyok-e még, de hát ez ilyenkor természetes. :) A várakozást viszonylag jól kezelem azt hiszem, csak azért drukkolok, hogy ha előbb nem, legalább tényleg hétfőig meglegyen, hogy ne kelljen indítani. Kollégádék nagyon szerencsések voltak, remélem hasonló jóra számíthatunk mi is. :) Nekem nem kell magánrendelésre mennem, a 36. hét óta csak nst-re járok. Ugye a Kornél 2 hetente pénteken van az SZTK-ban, azokon a heteken pénteken megyek, a köztes heteken pedig csütörtöki napon, mert akkor meg a kórházban van az uh-n, és oda kell átvinnem az nst-s papírom kiértékelésre, meg olyankor megnéz uh-n is. Ezen a héten, túl a 40-en kell csak 2x mennem, kedden voltam nst-n, onnan kellett átmennem a Szegedy Györgyné utcába, de akkor se vizsgált meg, csak áramlást nézett. Meg holnap megyek újra nst-re, de akkor meg úgy is ott lesz az sztk-ban. Nem tudom, hogy egyébként is ez a bevett szokás, vagy ahány kismama, annyi alternatíva.
1128. kdra (válaszként erre: 1127. - Waniii)
2014. márc. 13. 16:27

Waniii, gondoltam rád sokat, de nem mertem megkérdezni még egyszer, hogy mizu, mert gondolom alapban is őrjítő a várakozás, meg sejtem, hogy mindenki kérdezgeti, mi van már. Mennyire sűrűn kell most Kornélhoz járnod? Igaz az, hogy ha túlhordás van, akkor behív a keddi meg a szombati rendelésre is?

Nagyon szurkolok, hogy meginduljon a baba kifelé. Kollégámék úgy voltak, hogy hétfőre voltak berendelve, előtte szombat hajnalban megszültek.

1127. Waniii (válaszként erre: 1123. - D501d9a1f8)
2014. márc. 13. 11:31
Sziasztok! 4 nappal túl a kiírt időponton nálunk még mindig semmi fejlemény. Ha a héten nem szülünk, akkor hétfőn indítják. Nem szeretném megvárni, ezért még a hétvégi hidegfrontban nagyon bizakodom. :)
1126. Beus333
2014. márc. 13. 10:38

Szia!

Tapolcán tőlem megkérdezték, hogy melyiket választom a merionalt vagy a gonalt, de a Török dr a gonalt javasolta, ezért azt választottam. A gonallal nem volt semmi gondom, nem viselt meg.

2014. márc. 13. 07:54
Egyébkén ma már nem akarok felfordulni a merional injekciótól, úgyhogy talán csak a kezdeti sokk mutatkozott meg a tegnapi rosszullétnél :))))
2014. márc. 13. 07:52
Igen, próbáltam a puregon, de nálam nem hatott, utánna gonalF -et kaptam, arra reagáltam jól. Ez ugyanolyan előre töltött szuri, mint a puregon. Nekem két inszeminációm volt még Kornélnál Szombathelyen, meg most ez a tapolcai. S ha minden jól megy, jövőhéten még egy. Ha az nem sikerülne, májusra elő vagyunk jegyezve beültetésre. Amúgy mi 6 éve próbálkozunk, ebből másfelet elvesztegettünk egy vacak orvosnál Sopronban, aki tudott a betegségemről, de nem kezelte, így az csak burjánzott. Erre akkor jöttem rá, mikor 2010 végén átjöttem a Kornélhoz. Hajmeresztő dolgokat csinált meg velem, én meg hagytam, mert tudatlan voltam. Na, de mindegy. Akkor indult be igazán a dolog, mikor Kornél először megvizsgált. Azonnal közölte a PCO-t, írt rá gyógyszert, látszólag rendeződött a ciklusom, de normális peteérést csak 2012 januárja után tudtunk elérni, miután megoperált és kipucolta a petefészkeimet. Azóta az itthoni LH teszt alapján volt peteérésem, de normál úton nem estem teherbe. A műtét után volt két inszeminációm, de akkor nagyon megviselte a szervezetemet a sok hormon, úgyhogy közel egy évig csak spontán próbálkoztunk. Végül 2013 őszén Kornél tanácsára döntöttünk úgy, hogy megpróbáljuk a lombikot. Ekkor kerültem Tapolcára, s most itt tartunk! Nagyvonalakban ennyi :)
1123. d501d9a1f8 (válaszként erre: 1121. - Journalist)
2014. márc. 13. 01:11

Journalist, köszönöm Neked is a választ!

Hm, remélem nálam nem ez lesz a helyezet, mert jelenleg nagyon nagy reményeket fűzök a dologhoz, talán nem is kellene ekkorát... :/

Ok, a 4000 nem sok, persze akár dupláját is kiadná az ember a cél érdekében.

Én egyelőre egyiket sem ismerem, tüszőserkentők közül, most készülök a Clostyl-al megismerkedni, de nem bánnám, ha ezzel meg is elégedne a szervezetem. :/ :)

Puregonról csak innen hallottam, szóval kezdő vagyok a témában és nem bánnám, ha ez így is maradna...

Journalist, inszemed már volt? Mióta próbálkoztok? Bocsánat, ha már sokszor leírtad ezekre a választ előrébb, nekem néha kihagy az agyam, pedig mindig vissza olvasok. :S

A végső heteikben lévő kismamikkal mi a helyzet? :) Bréko-bréko, jelentkezzetek! :)

2014. márc. 12. 19:39
Sziasztok. Találkozott már valaki merional injekcióval? Tüszőserkentő. Én mist azt kapom, de délelőtt majd fejre álltam tőle(
2014. márc. 10. 11:09
Sziasztok Nálam a clostilbergit önmagában semmit sem ért, puregon, majd gonalF szurit adtam be magamnak mellé. A tüszőrepesztő nálam pregnyl volt, én védőnővel adattam be. Kedden és szombaton mentem magánba, csütörtökön meg kórházba, a magánban nálam 4000 Ft volt az UH, de ez már legalább 2 éve volt. Sajnos nekem van elég tapasztalatom, de a fórumot ritkábban nézem, ha kérdés van, üziben is megkereshettek!
1120. Bolzee
2014. márc. 9. 16:46

Nagyon szívesen!

Én a D-vitaminról is hallottam, hogy többeknek segített a teherbe esésben. Nem tudom, hogy van e hozzá köze, de kb 2 hónappal a teherbeesésem előtt (más okból) kezdtem el szedni D-vitamint, bár akkor még nem tudtam, hogy a baba projektre is hatással lehet, ezért nem is említettem Kornél dokinak, de ki tudja, lehet, az is közre játszott. Én napi 4000-6000NE egységet szedtem, ami nem kevés:)

Jobb orvossal még én sem találkoztam, pedig én is elkoptattam párat, mire nála kötöttem ki! Túl vagyunk már pár nehézségen, de mindig számíthattam rá, sosem kellett szólni, mindig ő ajánlotta fel a segítségét! Le a kalappal előtte!

Az Aviva biztosan nem árthat, maximum nem használ, de ha mozog az ember az csak jót tehet, szóval leírni semmikép nem szabad!

Majd írj a fejleményekről!!:)

1119. Bolzee
2014. márc. 8. 12:22

Hú ez hosszú egy kicsit, de a lényeg, hogy voltak spontán hónapok, hátha összejön, aztán amíg a különböző vizsgálatok lezajlottak azzal is elment némi idő, aztán sima ciklusfigyelés, és csak ez után kezdődött a gyógyszer melletti ciklus figyelés.

Ne aggódj, semmi bajod nem lesz a gyógyszerektől, legalábbis, én a világon semmi mellékhatást nem tapasztaltam egyiknél sem, és a babának sem árt szerintem! Azért a clostyl még nem egy olyan "komoly" gyógyszer, vannak ennél sokkal "durvábbak" is és mégis egészséges babák születnek, bár biztos, hogy az anya szervezetének nem a legjobb, de a cél érdekében mindent ugyebár! Az Aviva tornát egyszer én is említettem a dokinak, azt mondta: "jó kis reklámfogás" szóval én nem is erőltettem!

1118. d501d9a1f8 (válaszként erre: 1117. - Bolzee)
2014. márc. 8. 09:29

Ok, elhiszem. ;) Nekem is nulla, szóval remélem tényleg nem lesz vészes, bár a cél érdekében mindent, nem igaz? :)

Ha már egy évig nem volt tüszőérésed, akkor, hogy hogy nem kaptál előbb gyógyit? Nekem ez és még egy hónap volt, amikor igazolhatóan nem volt pé-m, ezért kicsit meg is lepődtem, hogy felajánlotta a Clostyl-t a Kornél.

Azért bevallom kicsit meg vagyok ijedve a dologtól, nem is kicsit. :/

Januárban kezdtem Aviva-zni, azt most a gyógyszerek miatt abba kell hagynom, de tartok tőle, hogy nem lett-e volna jobb előbb kitartani a torna mellet, az mégis csak természetes. De azt meg, hogy mondjam a dokinak, hogy köszi nem kell, mert én otthon "tornázgatok". :/ Főleg úgy, hogy nagyon szeretnénk babát... Nem tudom mi lett volna a jobb, de mivel már, szinte komolyabb gondolkodás nélkül, elkezdtem szedni a gyógyszert, ezért nem is nagyon agyalok már...

1117. Bolzee (válaszként erre: 1116. - D501d9a1f8)
2014. márc. 7. 18:13

Nincs mit!

Hát nálam valószínűleg csak besegített végül a clostyl, ( mielőtt elkezdtem szedni kb egy évig nem volt tüszőérésem!) mert az elhagyását következő hónapban jött össze spontán(!) a baba!

Az injekció picit sem fáj, ne félj tőle, nekem elhiheted, mert gyakorlatilag nulla a fájdalomküszöböm!!

1116. d501d9a1f8 (válaszként erre: 1115. - Bolzee)
2014. márc. 7. 16:46

Köszönöm, ezek nagyon hasznos infók voltak, bocsánat ezek IS. :)

Nálad a Clostyl hozott sikert? Nekem is ezt az injekciót írta fel Kornél dr., akkor erre jó, ha felkészülök, hogy magamnak kell beadni majd. :) Jujjj :)

1115. Bolzee (válaszként erre: 1114. - D501d9a1f8)
2014. márc. 7. 14:03

Szia!

Én 2 naponta jártam cikluskövetésre, (kb 5-6 alkalom/hó) ha nem magánba, akkor a kórházba vagy az sztk-ba kellett mennem. Csak magánban fizettem, de akkor is "csak" 6000ft-ot alkalmanként,mert nem vizsgált, csak UH-t csinált mindig.

Nekem Ovitrelle tüszőrepesztőt írt fel, és én adtam be magamnak itthon, nem nagy dolog ám, csak elsőre ijesztő, nálunk nagy röhögés volt belőle:) (Olyan "tollban" van mint az inzulin)

Remélem sikert hoz a Clostyl!! Drukkolni fogok nagyon!!

Amúgy én is cetlivel járok dokihoz!:)

1114. d501d9a1f8 (válaszként erre: 1113. - Körti78)
2014. márc. 7. 13:09

Én is erősen próbálok memorizálni mielőtt megyek hozzá, hogy semmi ne maradjon ki. :) Ez a kis cetli jó ötlet. ;)

Nekem nem ezt az injekciót írta, azt tudom, de a pontos nevét nem. Amúgy kész injekció, az van rajta. Annyit már elöljáróban elmondott, hogy elkezdjük figyelni a tüszőket és a repesztő injekció után 36 órán belül kell majd jól megszeretgetnünk egymást a férjemmel. :)

A menetét lényegében értem meg minden, de most minden apróság, ami ezzel kapcsolatos, motoszkál a fejemben. Már alig várom, hogy mehessek figyelésre meg minden. :)

Elképesztően nagy reményeket fűzök a dologhoz, remélem nem kell majd csalódnom.

Mit gondoltok, kinek milyenek a tapasztalatai ezzel kapcsolatban?

1113. Körti78 (válaszként erre: 1112. - D501d9a1f8)
2014. márc. 7. 12:17
Nekem a tüszőrepit hol a háziorvos, hol az ügyeleten adták be.Izomba kell, ha jól emlékszem, azért azt én már itthon nem tudtam.A Puregonnal boldogultam, az csak olyan, mint a cukorbetegek adagolója.Hogy mikor kell beadni, attól is függ, mikor tudtok házaséletet élni, vagy mikor lesz az inszem.Ha jók az emlékeim, 36-38 órával előbb kell beadni.De erről biztosan beszéltek majd Kornéllal, mikor mit kell csinálnod.A peteérést ő látja és értékeli, mikor kell beadni.Nyugodtan kérdezz tőle, mindenre válaszol.Én mindig úgy voltam, csomó kérdésem volt, de mikor ott voltam nála, nem jutott eszembe semmi.A végén felírtam és cetlivel mentem. :) Drukkolok nagyon!
1112. d501d9a1f8 (válaszként erre: 1110. - Körti78)
2014. márc. 7. 08:01

Jah, a tüszőrepi injekciót Ő fogja beadni, mert hallottam már olyanról is, hogy valaki saját maga kellett, hogy beadja otthon. Ez nekem több okból is fura, mert egyrészt honnan tudom pontosan mikor kell, másrészt pedig nem szoktam hozzá, hogy ilyet csináljak... :)Nálad/nálatok ez, hogy volt?

Nagyon izgulok, hogy sikerüljön a Clostis hónapunk, egy éve várjuk a "sikert". :/

1111. d501d9a1f8 (válaszként erre: 1110. - Körti78)
2014. márc. 7. 07:45
Körti78! Köszi! Nekem is a 8-10. nap környékén kell mennem először majd és azután figyeli csak...
1110. Körti78 (válaszként erre: 1109. - D501d9a1f8)
2014. márc. 6. 23:53

Jujj, régen volt, de amire emlékszem:

Nem minden nap kellett menni,ha jól emlékszem a 7. naptól figyelte, de nem minden nap.Ha nem volt maszekban, akkor a kórházba mentem UH-ra.Kórházban én sosem fizettem.

2014. márc. 6. 21:09

Sziasztok!

Kaptam Clostibegyt-et, aztán tüszőfigyelünk... :)

Sajnos nincs pé-m. :(

Csajok, ha figyelésre kell menni, akkor naponta kell mennem majd? Vagy hogy van ez? Ha nem keddre, vagy szombatra esnek a napok, akkor hova fog behívni majd? Ennek komplett ára van, vagy minden alkalom 10, mint a vizsgálatok?

Bocsi a buta kérdésekért, de ezt nem akartam még megkérdezni tőle, viszont érdekel nagyon. :)

1108. Waniii (válaszként erre: 1107. - Kdra)
2014. márc. 5. 08:03
Szia! Még egyben! :)
1107. kdra (válaszként erre: 1071. - Waniii)
2014. márc. 4. 19:16
Waniii, mizu? Még egyben, vagy már babázol?
2014. febr. 27. 14:11

Sziasztok!

Journalist! Sajnálom, de nagyon klassz mind emellett, hogy még nagyon sok esélyetek van és azok közül biztosan eredményes lesz egy, lehet már a következő hónap. :) Én nagyon szorítok Nektek!

Köszönöm, az "észhez térítést". :) Tényleg nem okos dolog ez a sok netezgetés, főleg ebben a témában. Igyekszem ezt mellőzni már, úgy néz ki sikerül is, egy hátránya, hogy Titeket is ritkábban olvaslak, nah, de majd ezen is változtatunk... :)

Kedden megyek Kornél dokihoz, olyan idejében leszek a ciklusomnak, hogy pont meg tudjuk nézni mi újság tűsző és méhnyálkahártya ügyben. Remélem pozitív lesz a vizsgálat eredménye, azaz nincs semmi probléma.

1105. Waniii (válaszként erre: 1100. - Journalist)
2014. febr. 26. 18:56
Kitartás, és sok sikert a következőhöz! Szorítok továbbra is.
1104. kdra (válaszként erre: 1100. - Journalist)
2014. febr. 26. 17:10
Ez azért jó, hogy következő hónapban inszem, aztán meg hamar újra beültetés. Legalább minden hónap hordoz magában reményt. Megérdemled a sikert, meg is fog érkezni!
2014. febr. 26. 14:03
Journalist drukkolok,kitartás sikerülni fog!:)
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook