Dominó játék 2.0 (beszélgetés)
Lassan kezd bosszantani a szórakozásnak elkezdett játék.A minap írtam,hogy szinter képtelenség pontvesztés nélkül kötő dominóhoz jutni.
A történés azóta:sikeresen leküzdöttem magam 23 pontosra,majd keservesen vissza építettem a 31 pontomat ami kb 3 hete volt.
Mai "eredményem":kezdő:joker,kaptam 4/6,9/7 majd ajándék-amit be is váltottam/+1 dominó most/megkaptam: 1/1,2/5.
Most ismét vehetek,kerül amibe kerül,eldobálom ha kell a hely vagy nem csinálok semmit amíg nem találok egypontos kötőket.
A játék öröméért.
..azért kerestem rá, csak valamiért elbénáztam ezek szerint elsőre. Nem szándékos volt.
Ángyom van, de az Öreganyáim már nem élnek, úgy hogy az Ő térdekalácsukat ne "szídjad".:-)))
A belépéskor aki figyelmesen adott a kérdésekre választ, azok úgy állították be, hogy a DÓ-n megjelenik egy Színes gomb, arra kattintva csak színes dominót kapnak. Sőt, ha aukcióról vásáról és benyomja ezt a gombot, akkor az asztalára már színes dominó érkezik. Ilyen egyszerű, hogy nelegyen állandóan pontveszteséged az aukciózásból.:-)))
Nem komoly a megjegyzés!
Á nem kell, mert megvettem 2 pontért az összekötőt. :) Hát ez az, hogy NEM úgy ismerlek, de írtam is, hogy van domim aukción, szóval...
Szilvi, nekem válaszolt, de ennyi simán belefér! :)
Úgy ismersz, hogy a keresővel nem néztem meg, mint érdekeség akkor nem talált, egyik ponthatárnál se. megismételve , most megtaláltam.
Fájdalom díjként felajánlom, hogy 18-óra elött megveszem, hogy tudjál dominót felvenni. Így megfelel?:-)))
Nem hinném, hogy Laci rólad beszélt konkrétan, max. a te hsz-odra reagált általánosat...
Nem akar ő bántani senkit.
Nah, én meg játszom az ügyvédjét... :DDD
No igen, ehhez most tényleg kellett mázli...
Én ilyenkor úgy szoktam, hogy ha nagy szünet van a DÓk között, jó előre megnézem a felhozatalt és próbálom megjegyezni, mikor kell mindenképp ide ülnöm. Aztán vagy összejön, vagy nem. Most ez a 2pontos is zsákbamacska volt, még 4et ért, mikor kinéztem. Volt is belőle 15 percen belül asszem 4 vagy 5, de mire leért a 2pontosokhoz, már csak 1 maradt. Rá vagy 20 percre volt még 1, aztán kifújt. Azt már lehet, hogy 3ért is megvettem volna, mert csak a vásárlás előtt mertem felrakni aukcióra a dominómat, és ha nem sikerült volna megvenni az összekötőt, én is könnyen beragadhattam volna.
De ehhez is kellett a mázli, nem is kevés!!!
Közvetlenül lefekvés előtt szoktam szemezgetni általában, de ez is csak akkor jön be, ha este nincs sok DÓ... Ha 2nél több van 8 után, nem nagyon van éjfél körül 2pontos, csak dupla. Azzal meg nem sokat érek. De ehhez is mázli kell, hogy ráérjek kivárni az estét - ált. nem érek rá, úgyhogy bizony néha KELL vennem 3pontost.
Már nincs domid az aukción, tehát tudsz felrakni.
Mit is mondok, ha az asztalodon 3 nem a sorba rakható dominó van, gondolkodni kell, hogy melyiket teszed aukcióra, ha nem tudsz hozzá összekötőt venni. Mikor ez már 4, akkor meg szinte kötelező, a következő DÓ.ig valamit kezdeni vele, nem, a vak szerencsét várni.:-)))
Még egy levezetés, Laci, remélem, értékeled: dominózom kb 1000 napja. A napok 2/3-ában kb rá voltam szorulva, hogy összekötőt vegyek min. 2 pontért 1 helyett, ugyanis más veszteségem nincs, eldobott domijaim száma egyjegyű. Úgy vélem, ebben a gondolkodásomnak nincs annyi szerepe, mint a "szerencsémnek". :S
Na de nem akarom a topikot összekeseregni, csak afféle szemléltetés akart lenni. :)
Yess!!!
Az elsőket ugyan már 3pontosnak elvitték, de most tudtam venni 2ért 3/5ös összekötőt!!! :P
Jut eszembe: csorognak a 3pontosok át a 2pontosba, egész jó a felhozatal... ;)
Akkor sírjunk. :P
Sorvég: 4,
asztal: 0/1, 0/3, 3/8, 1/9
Akkor dicskedjünl.
sorvég 9, 2/4, 4/8, 2/4, 8/9.
Az asztalom:
5/9, 1/5, 5/6, ajándék, 6/5. Mindezt egy 3as sorvéghez...
Hehh???
Jah, már dekódoltam... Tehát van 3 db 9/8 és egy 9/8.
Akkor ez lerakható: 8/9, 9/8, 8/9, 9/6.
Vagy rosszul értelmeztem?