Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Disznóvágás fórum

Disznóvágás (beszélgetés)


1 2 3
47. 5da2bd95cb (válaszként erre: 46. - 9ea67a7a1c)
2009. jan. 23. 15:11
fúj..................olyan gáz az egész. Megölik csóró állatot, valaki még élvezi is...bleee
46. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 45. - 9ea67a7a1c)
2009. jan. 23. 15:05

Zermészetesen a kápsoztás húsban van mindenféle veges ez az,füle-farka stb és üstben készül,ha esik ha fúj...utólag esett és fújt is:)

Kihagytam a tepertősütést is,persze az is szokott lenni.

2009. jan. 23. 15:03

a káposztáshúst még nem olvastam...


Nálunk reggelire füszerezett hagymás vér készül,esetleg mellé velő tojással.

Ebéd nincs,ehelyett van káposztás hús,már amikor elkészül:)valamikor kora délután folyamán,és mivel éjjelbe nyúló poharazással szokott végződni,ezért estefelé sütünk friss hurkát,kolbászt.Ujabban disznósajtot is készitünk,és magunk füstöljük a füstölnivalót.A hurka és a kolbász mellé mostanában szalámi is készül,ugyanazon kolbászhúsbol,de kifejezetten szalmámibélbe töltve,és bár ugyanaz a füszerezése,vastagabb mivolta miatt,másképp érik az íze és isteni finom.

2009. jan. 23. 14:36
cigányka is van tényleg az valami vegyes hús féle valami hájba csavarják és úgy sütik ki
2009. jan. 23. 14:33
mifelénk nem,vagy lehet h készítünk csak másképp hívjuk:)...ezek mik?
42. d57f965cbe (válaszként erre: 36. - Szanád)
2009. jan. 23. 12:05
Én székelyföldi vagyok,nálunkfelé is tesznek szegfűszeget a véreshurkába,de nem mindenki.Városi vagyok ,nekünk már nincs lehetőségünk disznóvágásra,elsősorban anyagiak miatt de még sok egyébb okból .De még mindig emlékszem gyerekkorom néhány specifikus izére.nem tom hogy tifelétek készitnek-e pl.hájszélhurkát,vagy gömböcöt,vagy feltürt húst?
2009. jan. 23. 11:57

jó neked....feltéve ha szereted a disznóvágást.... én már nagyon várom a következőt.

Egyébként az nálunk is szokás h a segítőknek viszünk kóstolót, de ez szerintem nem csak szokás...hanem illik...

2009. jan. 23. 11:23
Holnap ismét vágunk! :)
39. 0260f21e84 (válaszként erre: 37. - Szanád)
2009. jan. 20. 12:36
En is csak csicska voltam. A szurast soha nem birtam, nem is lattam soha. Pont ezert vallaltam a benti munkat, mert elkepzelni, beleondolni en sem szerettem. Csak ugy vagyok ezzel, hogy belenottem, ez volt a hagyomany, meg gyerekkent nagyon tetszett, hogy osszegyulik a csalad, jo a hangulat, ilyesmik.
38. 0260f21e84 (válaszként erre: 36. - Szanád)
2009. jan. 20. 12:33

hu, azt nem tudom en sem elkepzelni. Egy osztalytarsam hozott egyszer suliba, tizoraira lekvaroskenyeret hurkaval :DD

Csudajara jartunk mi is.

37. szanád (válaszként erre: 34. - Szanád)
2009. jan. 20. 12:31

már eleve azért , mert egy állatot leölnek...

aztán utálom azokat a szagokat,a zsíros edényeket mosogatni...stb...meg úgy az egészet....

anyosomék szoktak egyébként vágni, mi csak segítünk.....

36. szanád (válaszként erre: 16. - 0260f21e84)
2009. jan. 20. 12:30

egy ismerősünk szegfűszeget tesz a hurkába.....darálva..

elég érdekes szag van amikor sül... )))

35. 0260f21e84 (válaszként erre: 34. - Szanád)
2009. jan. 20. 12:30
miert utalod?
2009. jan. 20. 12:28

én nagyon utálom....

szerencsére a karácsony előtti disznóvágást megúsztam , mert dolgoztam.. )))

33. 0260f21e84 (válaszként erre: 31. - Vaczila)
2009. jan. 20. 12:27

De jo nektek! :) Jo kis buli lehet ez a beoltozes.

Tenyleg, a kostolo nalunk is divat. Altalaban az visz haza, aki besegitett-tehat a kozeli hozzatartozok.

2009. jan. 20. 08:29
Ha valami konkrét infora van szükséged, nyugodtan kérdezz priviben, mi is rendszeresen vágunk.
2009. jan. 20. 08:28

1. Nálunk faluhelyen szokás disznóvágáskor "maszkába" menni. Szomszédok, vagy barátok szoktak valami maskarába öltözni és egy ágas-bogas bottal a disznótoros vacsorára bemenni. Ilyenkor zajonganak: kopognak, fakanalat ütögetnek, stb. A háziak pedig egy kis kóstolót adnak, hurkát, kolbászt akasztanak a botjukra.

2. Másik népszokás a "komatál". Ez szintén kóstoló küldése általában a komának, vagy más közeli rokonnak.Egy tálban, vagy fonott kosárban küldik.

2009. jan. 18. 18:23

nyami :)

Náélunk jövő hétre lesz kész a szalonna....hm..úgy várom már :)

2009. jan. 18. 13:07

Ma beindult a füstölő! :)))


Készül a fini füstölt kolbi!

2009. jan. 17. 22:29
:) megkínálhatnál... :)
2009. jan. 17. 22:26
Ja, alig várom hogy holnap egyek a tepertőből... aztán a hurkából, kolbászból, szalonnából... :)
2009. jan. 17. 22:25
Sziasztok! Én ma voltam életem első disznó vágásán és nagyon nagyon tetszett! A disznó ölésénél nem voltam ott csak utána érkeztem szerencsére... Hozzá kell tennem hogy szétfagytak az ujjaim és a lábaim :( erre nem számítottam! Viszont nagyon elcsúsztunk a munkával így mi ebédre csak piritóskenyeret ettünk kolbászhússal megkenve jó vastagon meg volt főtt kolbász is azthiszem!
2009. jan. 17. 21:05

hm...a velő is de fincsi....mi azt mindig másnapra csináltuk meg a maradék kolbászhussal... nyamiii

de éhes vagyok már is...órák óta a disznóvágás a téma itthon...nekem meg folyik a nyálam... :D

2009. jan. 17. 21:02

Egyszemélyes fogás:


vese, agyvelő, tojás, hagyma...


nyamm-nyamm :)))

23. 3a92f8d690 (válaszként erre: 20. - C066a749d7)
2009. jan. 17. 20:45
bizony és nagyon finom jajjjjjjj nehogy megkívánjam....
2009. jan. 17. 20:42
na ezt mi is így csináljuk....és isteni...csak egy hibája van....túl gyorsan fogy... :)
21. 09ca1d3343 (válaszként erre: 20. - C066a749d7)
2009. jan. 17. 20:40

Igen,van tokaszalonna.


Az abába megfő, paprika rá meg fokhagyma.

2009. jan. 17. 20:38

nálunk is van véreshurka


tokaszalonnát szoktatok csinálni?

2009. jan. 17. 20:35
Mi is rizssel és van véreshurka is nálunk
18. c066a749d7 (válaszként erre: 16. - 0260f21e84)
2009. jan. 17. 20:33
:) mi zsömlével csináljuk és majoranna nélkül. ahány ház,annyi szokás...azt hiszem elég érdekes és színes paletta lesz felsorolva hurka ügyben :)
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook