Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Disznóvágás fórum

Disznóvágás (beszélgetés)


1 2 3
17. c066a749d7 (válaszként erre: 13. - 3a92f8d690)
2009. jan. 17. 20:32
:D ez jó :) Mi mindig májat sütöttünk hagymával, ebédre pedig a friss húsból gulyásleves készült.
2009. jan. 17. 20:32

A hurkaba azert eleg erdekes dolgok vannak.

Mi is rizzsel keszitjuk, es az erdekes ize a majorannatol van.

2009. jan. 17. 20:32

Ja,és a röfit előbb kábítjuk,aztán szúrjuk!

Ahogy a "nagykönyvben" megvan írva!

14. c066a749d7 (válaszként erre: 11. - Paksi001)
2009. jan. 17. 20:31
Szia! Köszönöm a hozzászólást. Esetleg a hurka receptet leírhatnád nekem,és akkor a hurkákat fogjuk összehasonlítani. :)
2009. jan. 17. 20:29
Nálunk a hentesek már nem bírták a hagymásvért mert mindenhol azt esznek így mi nekik mindig Rántottát csináltunk nekik lecsókolbival:-))
12. 09ca1d3343 (válaszként erre: 8. - C066a749d7)
2009. jan. 17. 20:27

Nálunk a reggeli legtöbbször sült pecsenye, vagy sült vér. Mikor mit kívánnak a fiúk! :)

Ebéd helyett estebéd van :) Ez húsleves, töltött káposzta, hurka, kolbász sütve.

A hurkát mi rizzsel szoktuk elkészíteni.


A szüleimél anno reggelire toros-káposzta volt, Szabolcs-megyében.


Véres hurkát nagyon ritkán csinálunk,mert mindenki a májasat kedveli jobban.


Bélt már régóta nem pucoljuk,hanem veszünk vékonybelet. Ha a párom készít disznósajtot, akkor vagy veszünk kész gyomrot, vagy kimossuk alaposan a gyomrot.


Most ennyi egy szuszra,ha valamit kifelejtettem, szóljál! :)

11. paksi001 (válaszként erre: 1. - C066a749d7)
2009. jan. 17. 20:27
Kedves Zita. Reggel a disznószurásakor edénybe fogjuk a vért és ebből készitünk reggelit, ebédre kész van a húsleves finom májgaluskával, sütünk pecsenyét, kolbászt,hurkát,vesepecsenyét,/ mi HAL-nak hivjuk amit megtöltünk kolbásztöltelékkel/. Ha érdekelnek a receptek akkor irj. /Szlovákia, Röce-i járás /
2009. jan. 17. 20:27
én is szerettem mindig vágni a zsírszalonnát,és tényleg jó kézápolónak is...a legtermészetesebb alapanyagokból :)
2009. jan. 17. 20:25
A temahoz meg annyit tennek hozza, hogy koran reggel indul palinkazassal a nap. Mihozzank hentes jott "szurni". Hogy ott mi folyt, azt nem lattam soha, de a vert utana megcsinalta nagymama hagymas vernek. O megpucolta a belet is, meg a gyomrot. Ram csak a mosogatas, meg hagymavagas, hurkatoltes, kaposztacsinalas volt bizva. A recepteket megkerdezhetem, ha nem erkeznek. Ja, az utolsora emlekszem, apaval foztuk a tepertot az ustben (a tepertonekvalot is szerettem vagni, kezapolonak nem utolso) es jol beborozgattunk.
2009. jan. 17. 20:20

elmex, olyanokra lennék kíváncsi, hogy ilyenkor van e vmi tipikus reggeli kaja vagy ebéd amit esztek? rizzsel csináljátok e a hurkát, vagy zsömlével?


margarita köszönöm a képeket!

7. 09ca1d3343 (válaszként erre: 6. - 0260f21e84)
2009. jan. 17. 20:19
Megnéztem! :DDDDDDD
6. 0260f21e84 (válaszként erre: 1. - C066a749d7)
2009. jan. 17. 20:16

Szia, en raktam fel 3 kepet a naploba. Van meg, ha gondolod, tudok kuldeni :SS


Egyebkent nem mi vagyunk ilyen allatok

5. 09ca1d3343 (válaszként erre: 1. - C066a749d7)
2009. jan. 17. 20:13

Szia!


Pont ma vágtunk, ebben a szezonban a negyediket! :)))


Pihizünk,ha bármilyen kérdésed van,szívesen mesélek!


Nálunk évente kb. 10 disznóvágás van :)

4. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 1. - C066a749d7)
2009. jan. 17. 20:11

Csak azért mosolygok magamban, mert imádom a húst és semmi pénzért nem lennék vegetáriánus.


Illetve, 1 módon. Ha végig kéne néznem egy disznóvágást. (De szerintem nekem elég lenne egy csirkevágás is!:)


Ebben az esetben, ebben az életben többet nem ennék húst. Még az is lehet, hogy semmit sem. Mondjuk, csak csokoládét.


:-))))


De ez ne riasszon el senkit a hagyományok és a jó receptek leírásától!

2009. jan. 17. 20:10
rendben, köszönöm
2. 127f14054c (válaszként erre: 1. - C066a749d7)
2009. jan. 17. 20:07
Szia.Mi is vagtunk....karacsony elott...nem vagyok nagy hive de ez van....sajna most nincs idom errol irni de holnap tudnek egy privit dobni.
2009. jan. 17. 20:05

Gondolom vannak itt akik vágtak régebben disznót, vagy esetleg még mostanában is vágnak.

Öcsém népismeretből érettségizik, amihez projektmunkát kell készítenie. A disznóvágást választotta, mert mi minden évben vágtunk eddig, egész kicsi korunk óta benne vagyunk ebben, mi is és egyre több mindenben tudtunk segíteni az évek során... De mi csak a sváb szokásokat ismerjük,azon belül is csak a saját falusi szokásokat.

Aki esetleg tud más tájakról,már népek hagyományairól írni,azokat kérem, hogy segítsenek egy kis nosztalgiázással :)

Igazán olyasmik kellenének, hogy milyen előkészületek vannak, a vágás reggelén mik történnek, napközben... ilyesmik... esetleg receptek.

Köszönök minden segítséget

1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook