Disznóvágás (beszélgetés)
A hurkaba azert eleg erdekes dolgok vannak.
Mi is rizzsel keszitjuk, es az erdekes ize a majorannatol van.
Ja,és a röfit előbb kábítjuk,aztán szúrjuk!
Ahogy a "nagykönyvben" megvan írva!
Nálunk a reggeli legtöbbször sült pecsenye, vagy sült vér. Mikor mit kívánnak a fiúk! :)
Ebéd helyett estebéd van :) Ez húsleves, töltött káposzta, hurka, kolbász sütve.
A hurkát mi rizzsel szoktuk elkészíteni.
A szüleimél anno reggelire toros-káposzta volt, Szabolcs-megyében.
Véres hurkát nagyon ritkán csinálunk,mert mindenki a májasat kedveli jobban.
Bélt már régóta nem pucoljuk,hanem veszünk vékonybelet. Ha a párom készít disznósajtot, akkor vagy veszünk kész gyomrot, vagy kimossuk alaposan a gyomrot.
Most ennyi egy szuszra,ha valamit kifelejtettem, szóljál! :)
elmex, olyanokra lennék kíváncsi, hogy ilyenkor van e vmi tipikus reggeli kaja vagy ebéd amit esztek? rizzsel csináljátok e a hurkát, vagy zsömlével?
margarita köszönöm a képeket!
Szia, en raktam fel 3 kepet a naploba. Van meg, ha gondolod, tudok kuldeni :SS
Egyebkent nem mi vagyunk ilyen allatok
Szia!
Pont ma vágtunk, ebben a szezonban a negyediket! :)))
Pihizünk,ha bármilyen kérdésed van,szívesen mesélek!
Nálunk évente kb. 10 disznóvágás van :)
Csak azért mosolygok magamban, mert imádom a húst és semmi pénzért nem lennék vegetáriánus.
Illetve, 1 módon. Ha végig kéne néznem egy disznóvágást. (De szerintem nekem elég lenne egy csirkevágás is!:)
Ebben az esetben, ebben az életben többet nem ennék húst. Még az is lehet, hogy semmit sem. Mondjuk, csak csokoládét.
:-))))
De ez ne riasszon el senkit a hagyományok és a jó receptek leírásától!
Gondolom vannak itt akik vágtak régebben disznót, vagy esetleg még mostanában is vágnak.
Öcsém népismeretből érettségizik, amihez projektmunkát kell készítenie. A disznóvágást választotta, mert mi minden évben vágtunk eddig, egész kicsi korunk óta benne vagyunk ebben, mi is és egyre több mindenben tudtunk segíteni az évek során... De mi csak a sváb szokásokat ismerjük,azon belül is csak a saját falusi szokásokat.
Aki esetleg tud más tájakról,már népek hagyományairól írni,azokat kérem, hogy segítsenek egy kis nosztalgiázással :)
Igazán olyasmik kellenének, hogy milyen előkészületek vannak, a vágás reggelén mik történnek, napközben... ilyesmik... esetleg receptek.
Köszönök minden segítséget