Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Disznótoros sertéspörkölt bográcsban, szabad tűzön recept

Disznótoros sertéspörkölt bográcsban, szabad tűzön recept

Elkészítési idő 120 perc

A Disznótoros sertéspörkölt bográcsban, szabad tűzön hozzávalói:
2-3 kg
csontos sertéshús
4-6 kanálnyi zsír
4-5 közepes fej vöröshagyma
4-6 db
babérlevél
2-3 szárított csípős paprika
3-4 evőkanálnyi fűszerpaprika
1 kiskanál morzsolt majoránna
3 szem paradicsom
2 db
zöldpaprika
4-5 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint őrölt fekete bors
őrölt köménymag
szemes fekete bors
só.


A Disznótoros sertéspörkölt bográcsban, szabad tűzön elkészítési módja:
A bográcsba a kisütött zsírból teszünk3 kanálnyit, majd a megtisztított és feldarabolt húsból a csontosabb darabokat a bogrács aljára rakjuk, rárétegezzük a darabolt hús egy részét. Ízesítjük a fűszerekkel, megszórva sóval is, majd a hús többi része következik.A végén a maradék zsírral meglocsoljuk és lassú tűzön pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. A fűszerpaprikát csak akkor adjuk hozzá, ha a hús már megpuhult.Ezt követően 6-8 percig még főzzük, majd tálaljuk.

Télen a paradicsom és a zöldpaprika helyett néhány kanálnyi lecsót, vagy paradicsompürét használjunk.A bográcsban a húst soha se keverjük meg, csak a bogrács forgatásával mozgassuk meg a húsokat.Tálaljuk főtt burgonyával, puliszkával, kenyérrel és savanyúsággal.Disznóöléskor készített étel.


Kategória: Húsételek receptjei


A disznótoros sertéspörkölt bográcsban, szabad tűzön elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook