Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pasifogó pörkölt recept

Pasifogó pörkölt recept

Elkészítési idő 180 perc

A Pasifogó pörkölt hozzávalói:
30 dkg marhahus,
30 dkg sertéscomb,
egy kisebb füstölt csülök,
3 nagyobb fej hagyma,
1 kg burgonya,
3-5 dl vörösbor,
zsír (vagy olaj),
só, bors, pirospaprika, köménymag, petrezselyemzöld


A Pasifogó pörkölt elkészítési módja:
A csülköt félig főzzük meg vízben és hagyjuk kihűlni. Húsát aprítsuk fel és a kockákra vágott marhahússal együtt pároljuk meg paprikás, hagymás zsírban. Adjunk hozzá kevés vizet. Ha félig már puha, rakjuk bele a sertéshúst, köménymagot és sózzuk ízlés szerint.Mikor a húsok szinte teljesen puhára főttek, tegyük bele a felkockázott burgonyát. A végén felöntjük borral, felforraljuk es megszorjuk petrezselyemzöldel.

Puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A pasifogó pörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook