Dilemma és kérdés (beszélgetés)
Semmit. Nem beszélünk róla, max négyszemközt a szüleimmel félévente egyszer.
A gyerek még sosem kérdezett rá.
Hat nagyon nem mindegy azert, hogy azert nem tamogat vki mert viszi a penzet a hitele meg a gyerektartas vagy azert mert kulon gyujtoget, o kolt mindenre csak neked nem ad...
Ez ugyanugy nem mindegy minthigy vkinek azert nincs apja mert meghalt, vagy azert mert nem tudja ki az..
Lenyegi infornaciok elhallgatasaval nem kaphatsz korrekt valaszt. Tokmindegy itelnek e vagy nem. Csak bukta lehet igy.
" Nem tervezett baba volt, de én küzdöttem érte, azon az áron is, hogy egyedül kellett idáig nevelnem. "
Mi a kérdés?
és a gyerek mit tud az apjáról? semmit?
Még sosem kérdezett rá?
Nem tudok egyszerre mindent megírni és nem is akarok. Bonyolult. A félretett pénz meg spec ablakcserére kell, de ez is mindegy.
Nyilván egy pszihológusnál élőszóban egy órában több minden elmondásra kerül, mint egy fórumon, és ő tudja, mit kérdezzen, nomeg nem ítélkezik. Gondolom a gyámügyes se.
Ahhoz írok amihez akarok!
Nem kell mindjárt megsértődni,csak nem elfelejteni,hogy mit hazudtál a legelején!
Bocs,de én tudom ki a gyerekem apja!
Ha ugy kersz tanacsot mint itt, hogy egyszer ezt mondod egyszer azt... meg ha vmi nem tetszik akkor hozza teszel meg egy ket infot mint a parodrol... akkor nem fog tudni tanacsot adni. Illetve amit ad az nem lesz adekvat a helyzetetekre.
Es vedd bele mindig a kornyezetet is... az is bekavarhat ha elhalgatsz vmit. Erre jo pelda itt hogy ha az elejen elarulod a topikoloknak hogy a pasid nyakan rengeteg adossag van, tok nas tanacsokat kaptal volna, mint igy higy csak annyit irtal duplajat jeresi mint te. De rarok nem akar aldozni... hmmm... nagyon nem mindegy... szoval a gyamugyestol se kaphatsz kirrekt utmutatast meg a pszichologustol se ilyen modszerrel. Egyszeruen mas helyzetet vazolsz igy fel mint a valosag.
Persze aztan lehet mondani ok mondtak valamit.. de csak magadat okolhatod najd igazabol
Olvass vissza mielőtt hülyeségeket írkálsz.
Vagy ne is írj ide többet, az lesz a legjobb!
És nem kérek jelet, köszi :)
Hétfőn időpontot kérek a gyámügytől, hogy átbeszéljem, mik a tapasztalatok, mit ajánl a jelenlegi ügyintéző.
Aztán pedig meg fogok kérdezni egy gyerekpszihológust, van ismerős szerencsére...
Akkor ennyivel előrébb vagyunk, így már jobb.
bizony :)
ha ilyen helyzetben lennék, valószínűleg kikérném egy gyerekpszichológus tanácsát, hogyan kezelhető ez.
Amugy amikor erett a gyerek... hmm... azert a tobbsegeben a nojon beke termeszetesen mindig mondjuk el amennyire ertheti verziot szoktak inkabbb szakemberek javasolni. Nem egy kivalasztott idopontban raonteni...
Az efyszercsak megmondjak hogy pl orokbefogadtak azert nem egy jo tortenet szokott lenni... gondolj bele mar egy 4 eves szokta jerdezgetni sokszor mi volt anyu mikor a hasadvan voltam? Neked mikyen volt? Ebben a korban mar kezdik sokszor... na itt mar valasztani kell. Es ugye ga valaki csak rahagyja a gyerekre ezt az infot, haaat.. az mar el us indit egy hazugsaglavinat. Hiszen az epul be neki o itt volt abban az emberben... es elindul egy alternativ kepzelges a valosag helyett.
Szoval najd ha erett ra... ilyen nincs.
Meg ha az apa azt allitja nem o az. Nincs teszt se... ok megkeresi 18 evesen majd a gyerek, mert ugye anyuka azt mondja elerhetoseg megvan. Akkor mi lesz? A velt apa aztmondja nem, az anya igen. Es??? Ezek csak szavak.
Raadasul a dns tesztes esetek nem veletlenul szoktak szuletni. Vagy produkalnak a gyerek kore egy egesz truman showt?
Egyszerubb igazat mondani. Nem tologatni a felelosseget. Akkor van eselye a gyereknek elfogadni. Mindenki tevdhet ugyanis. Meg nagyot is. Egy anya is. A fogantatastol fuggetlenul lehet utana boven szereto anyukaja es biztonsagot ado.
nem kell hazudni.
amikor már érett a gyerek, szépen el lehet neki magyarázni, h mi a helyzet. úgy, ahogy az örökbefogadott gyerekeknél is tanácsolják. nem kell hazugságban nevelni, de nem kell túldrámázni se. a gyereknek természetesen kell elmagyarázni a dolgot, akkor nem akad ki.
Gondolom keresni onigazolo velemenyeket. Hogy can meg ember aki ugyanugy all hozza mint o. Es latod. Ugytunik azert van . Csillagtm neg adriana nagyon apaellenesek.
Szerintem az egy nagyon rossz helyzet hogy ki az apad? Nem tudom... vagy hogy hazudunk a gyereknek valakit. Ok az anyanak kenyelmes ez igy, de a gyereknek. . Tenyleg erdemes elbeszelgetni egy ket olyan emberrel aki anyha neven nott fel, ugy hogy nem volt tisztazott az apa...
Mert el nem tudom kepzelni k8nek 4 ev mulva dns teszt amugy
Akkor minek a fórum?
Nem akarsz az apától semmit,mert nem akarod,hogy találkozzon a gyerekkel,ha esetleg úgy döntene.
Most van pénzed,a fórum elején nem volt.
Dns tesztre pedig nem adtál választ.
Biztos egyátalán,hogy övé a gyerek?
Biztos,hogy az apának mondott személynek akarod bizonyítani és nem csak te akarod tudni hogy ő-e az apa és nem más,mert ha nem akkor talán a másik...
Komplikált vagy,és már ne is haragudj,de nem tudom mikor beszélsz igazat!
Tulipán, nem vonok meg tőle semmit. Csak lassan számolnom kell a további költségekkel is, nemsokára iskolakezdés. Addigra valamilyen egyéb bevételre kell szert tennem, ami hasonló nagyságú lehet. Lehet az másik munka vagy pluszmunka.
Jelenleg nincs hiánya banánban vagy gumicukorban sem rendes kajában sem semmiben. Csak majd egyszer lehet lesz, ha én nem oldom meg valahogy. Eddig megoldottam, ovis koráig otthon voltam vele és félretett pénzem is van, csak éppenséggel néha megijedek a felelősségtől is, hogy mindezt NEKEM EGYEDÜL kell megteremtenem. De csinálom...
A témában konkrétan érintett egyetlen anyuka volt, aki "megbánta" a kapcsolatot az apával.
Erről ennyit.
Nem csak a gyerek baja, hanem mindenkié... Az enyém is, különben nem dilemmáznék rajta!
De továbbra is azok hozzászólásai a szimpatikusak, akik azt írják, ne keressem, mert már az elején nem akarta. Most vajon mi változik? Teljesen más egy 18évessel leülni és megbeszélni, hogy ő e az apja vagy nem, mint egy négy évessel foglalkozni, ha egyszer kötelező.