Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Dilemma és kérdés fórum

Dilemma és kérdés (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8
76. Derya (válaszként erre: 74. - Ba2cfa7f52)
2015. máj. 26. 18:48

nem, nem ugy...

ez nem kapcsolat, igy nem mukodhet egy kozos elet.

rovid tavon talan, de hosszu tavon semmikeppen sem.

75. globus (válaszként erre: 63. - 31bc25d879)
2015. máj. 26. 18:45
Genetika kérdése nem gyerektartás függvénye
74. ba2cfa7f52 (válaszként erre: 72. - Derya)
2015. máj. 26. 18:44

Mint mikor a parasztbácsi azt mondja a zsiráfra az állatkertben: "Márpedig ilyen állat NINCS!"

??

73. ba2cfa7f52 (válaszként erre: 71. - 31bc25d879)
2015. máj. 26. 18:43
Őszintén: fogalmam sincs. Ez eddig fel sem merült bennem... Majd gondolkodom rajta.
72. Derya (válaszként erre: 71. - 31bc25d879)
2015. máj. 26. 18:43

ez nevetseges, ez nem normalis.

ilyen akpcsolat hosszu tavon teljesen kizart, hogy mukodjon.

2015. máj. 26. 18:42

Hát, nem tudom...akkor pl a karácsonyfa alatt sem közel egyforma ajándék lenne? Vagy az ő fiának lesz érettségi bulija a tiédnek nem?

Mert, hogy a tiédet csak "neveli"? De hogy? Majd megmondja mit szabad és mit nem, vagy melyik inget melyik cipővel vegye fel?

A mérleg nyelve nem lesz egyensúlyban?

70. Derya (válaszként erre: 63. - 31bc25d879)
2015. máj. 26. 18:40

egyetertek.

sot, ez nekem meg eszembe sem jutott, de fontos amit irtal a betegsegekrol...

na mindegy, hat a forumindito dolga vegulis...

69. ba2cfa7f52 (válaszként erre: 68. - B00d33e65c)
2015. máj. 26. 18:33

Házassági szerződés párti.

Nekem nem gond, tőlem nem vesz el semmit, aláírnám, csak éppenséggel nem látom magam fehér ruhában senki mellett, kicsit kikeményedtem mióta gyerekem van :( Nem vagyok valami romantikus és nem is áltatom magam, nevelni nevelné, de finanszírozni magát és a fiát fogja a jövőben is. Elfogadtam ezt, nem is gond.

68. b00d33e65c (válaszként erre: 67. - Ba2cfa7f52)
2015. máj. 26. 18:29

Ez nekem rideg!Nem csoda hogy ódzkodsz a házasságtól!Erős szerződés szaga van,de lehet hogy csak én érzem így.

Bele sem merek gondolni,mi lenne egy hitel esetén.

67. ba2cfa7f52 (válaszként erre: 65. - 31bc25d879)
2015. máj. 26. 18:24

Neki már van egy ki "rutinja": a volt feleségének is volt már egy gyereke, mikor tizeniksz éve összejött vele és elvette. Nevelte is, de mivel a gyerek végül az apjához költözött, megszakadt a kapcsolat. Már nagykorú... Nem tartják a kapcsolatot. A közös gyerekük, a fia, na ővele vállal MINDENT.

Szóval már "járt ebben a cipőben", tudhatja, mit akar és hogy mit nem és hogyan, és miért.

2015. máj. 26. 18:20

Mivel a volt feleségét eltartotta, most nem akar senkit eltartani. Ezt még az elején tisztáztuk. Nyilván nem teljesen feles, ő egy picit többet "ad", és vesz fagyit a fiamnak (ez benne van az apróságokban), ahogy én is ajándékot az ő fiának... Szóval egyelőre működik.

Nyilván ha lenne házasság, amitől ódzkodom, fázom, félek, akkor lehetne róla szó, hogy ő álljon több mindent, de mindig csak annyit amennyi nem áldozat a részéről sem az enyémről.

Mindig azt mondja, a kétkeresős család viszi többre, tehát szó nem lehet arról, hogy mondjuk ne dolgozzak vagy ilyesmi.

A nap végén nagyjából hatvan-negyven "befektetésben" vagyunk, részéről a több.

Viszont.

Sok helyen olvasni, ő ugyan egy fillért nem ad férfira, hiszen azt a gyerekétől veszi el... Én azért beszállok, csak ő tényleg sokkal többet tud félretenni, mint én és a miniszünidőket tényleg szó szerint felesben álljuk, nem nézzük az árakat, csak jól érezzük magunkat.

65. 31bc25d879 (válaszként erre: 62. - Ba2cfa7f52)
2015. máj. 26. 18:10

Ne haragudj ez viszont butaság. Számtalan konfliktus forrása lehet. Együtt éltek, lehet majd házasság is lesz, közös teher, közösen nevelitek a két gyereket.

Miért nem hagyod, hogy gondoskodjon rólatok? Ezt nem értem. Miért csinálsz ebből kabinet kérdést?

Ha így gondolod, véleményem szerint ez nem helyes, előbb-utóbb ráfog unni a társad, hogy erre ráparázol.

Ha szeret, a gyerekeddel együtt szeret, ha biológiai apja nem is lesz a fiadnak de kap egy testvért és egy "igazi apát".

Én nem rontanám el ezzel a ki mennyit keres mentalitással a még el sem kezdődött közös jövőtöket és családi életeteket.

64. b00d33e65c (válaszként erre: 62. - Ba2cfa7f52)
2015. máj. 26. 18:05

Nekem ez furcsa!

Így akarsz családot?Hogy Te eltartod magatokat a és a párod is magát?

Ezt hogyan?Közös programnál is feles lesz a költség,de egy fagyit nem vehet majd a gyereknek,mert az a Te feladatod?

Bocs,nem akarok se kötözködni sem unkónak tűnni,de ez hosszú távon nem lesz jó!De én nem szólok bele,csak már sokat láttam.

2015. máj. 26. 18:04

Nos...hát nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzá még egyszer:

Mi az, hogy egyedül akarta, vállalja és nevelje fel egyedül és, hogy undorító dolog a férfi nyakába sózni?!

1. azért vállalta mert ANYA, a szó legnemesebbik értelmében, megfogant és előjöttek belőle az anyai ösztönök, dolgoztak a hormonok, nem gondolt bele csak kellett a gyerek mindenáron. mert már nem volt egyedül, ott növekedett a hasában a gyermeke. Szerintem vannak még így egy páran.

2. a pasi (direkt nem írom, hogy apa, mert nem az) ha nem akart gyereket minek kefélt ész nélkül és felelőtlenül?! Már bocsánat a vulgarizmusért de, miért csak a nő a dolga a védekezés, hősünk miért nem tett valamit a cél érdekében? A 21. században élünk, számtalan módja van a férfiaknak is a védekezésre.

A másik...és nem csak az öröklés hanem az örökletes/genetika betegségek, azért csak jó lenne tudni, hogy ki fia, borja vagyok és biztos előbb utóbb felmerül majd a kérdés ezer másik téma tekintetében.

A fórumindító azt a pluszt akarja a gyerekének amit mindannyiunk, mert a gyereknek kell a család, az apakép, a nagyszülői kép, az ingerek, a múlt, a családfa, az élmények...

És persze, az remek, hogy most van egy társa és majd együtt. Reméljük így is marad és élnek sokáig boldogan.

62. ba2cfa7f52 (válaszként erre: 61. - B00d33e65c)
2015. máj. 26. 17:58
Az, hogy ő mennyit keres egy év után mondta el. Addig nem volt téma. Nem akarok közös kasszán lenni, ahogy írtam is, a fiamat és magamat én tartom el, még ha nem is könnyű.
61. b00d33e65c (válaszként erre: 60. - Ba2cfa7f52)
2015. máj. 26. 17:50

Ez a külön kassza dolog elég sok veszekedés oka lehet a jövőben!

Nem biztos,hogy jó ötlet,pláne,hogy Te már most azt nézed kinek mennyi zseton van a kezében!

60. ba2cfa7f52 (válaszként erre: 58. - Kleeri)
2015. máj. 26. 17:45
Egyelőre külön kasszán tervezünk. Persze a közös költségeket felesben álljuk, csak ő sokkal de sokkal jobban keres (konkrétan dupla annyit).
59. ba2cfa7f52 (válaszként erre: 56. - Globus)
2015. máj. 26. 17:41

Senki nem kényszerítette az apát semmire.

És ezután sem fogom.

Nemhogy megfogni! :( Az sem fér az agyamba, ha olyan biztos benne, amit mondott, hogy nem az övé, miért nem hagyta hogy kifizessem a tesztet és megcsináljuk?

De mindegy is, lerágott csont. Nem fogom keresni, nem akarom, hogy jogai legyenek, akár rákényszerítve, akár sehogy.

Még valami a házas férfitól gyereket sztorihoz: nálunk az én nevemen van a fiam. Ergo apa soha nem jelenhet meg, nincs rá törvény, hacsak én nem keresném a fiam érdekében. Semmilyen jogi lehetősége nincs az apaságra, sem biróságnál sem gyámügyön.

58. kleeri (válaszként erre: 3. - Ba2cfa7f52)
2015. máj. 26. 17:36

ez nem így működik, ha összeköltöztök nem tudod ketté választani, hogy ezt én fizetem mert az én gyerekemnek kell, ha csak nem lesztek anyagilag egymástól függetlenek külön kasszán, de én ezt egy párkapcsolatban nem nagyon tudom elképzelni hogy csak egyik tartsa el a gyereket,még akkor sem ha nem a férfi a vér szerinti apa

a gyermek apját szerintem nem nagyon van értelme perelni, mert ha megitélnek tartást, akkor jogai is lesznek és ennyi idő után nem biztos hogy a kicsinek ez jót fog tenni

természetesen a Te döntésed, én csak véleményt alkottam

57. Derya (válaszként erre: 56. - Globus)
2015. máj. 26. 13:43
hat az ertelmetlen...
56. globus (válaszként erre: 55. - Derya)
2015. máj. 26. 13:33
Most nézem, nem vagyok egyedül, hogy rosszul értelmeztem, így jött le. Nyilvánvaló, hogy az apának kötelessége gondoskodni gyerekéről, kivéve a szituba kényszerítést. Mindig elborzadok, amikor azt olvasom, hogy gyerekkel akarják megfogni a pasit.
55. Derya (válaszként erre: 54. - Globus)
2015. máj. 26. 13:19

ebbol csak azd erul ki, hogy nem tervezett baba volt.

ezt tudtam.

az nem derul ki, hogy a ferfi vedekezett-e, ugyse momentan csak a gumiovszer johet szoba, teaht hogy hasznalt-e....

de egyebirant jelen esetben ez tok irrelevans, hszen a gyermek megszuletett es ebbo fakadoan neki vannak jogai.

en a gyermek erdekeebne irtam amit irtam, nem amiatt a 20 vagy nem tudom hany ezer forint miatt...

az kit erdekel?

ha egeszseges az ember, akkor tud dolgozni es nyilvan megkeresi azta penzt, amit muszaj...

54. globus (válaszként erre: 52. - Derya)
2015. máj. 26. 13:14

De hát írja, hogy ő akarta.

"Nem tervezett baba volt, de én küzdöttem érte, azon az áron is, hogy egyedül kellett idáig nevelnem."

Persze védekezzen a pasi is, de véletlen baleset leginkább életminőséget befolyásoló hatással a nőre van. Neki jobban felfogott érdeke a védekezés, utólag könnyű mutogatni a másikra, az előre látható tényekkel utólag nem illő revolverezni.

53. Derya (válaszként erre: 50. - 0c7adf8ee7)
2015. máj. 26. 13:04

nem az oszegen volt a hangsuly a hsz-eimben.

ha igy ertetted, akkor felreertetted.

52. Derya (válaszként erre: 51. - Globus)
2015. máj. 26. 13:04

akkor vedekezzen.

ez a no helytelenul viselkedik velemenyem szerint, ha a ferfi kijelenti, hogy nem aakr gyereket es o meg akar, akkor masik tars utan kene nezzen.

azonban a szobanforgo az nem ilyen eset, vagy legalabbis nem irta a forumnyito, hogy az apuka elore kijelentette volna hogy nem akar, es vedekezett volna is, es ennek ellenre lett volna terhes...

az, hogy csak kozli, hogy gyereket nem akar, csak szexelni akar vedekezes nelkul, az nem korrekt megoldas.

ha igy van, akkor menjen hivatasoshoz.

velemenyem szerint.

51. globus (válaszként erre: 49. - Derya)
2015. máj. 26. 12:26

Sújtson megvetés, de egyetértek vele.

Van olyan nőismerősöm, aki mindenáron gyereket akar a nős pasijától. Férfi józan, dehogy szeretne gyerektartást fizetni, ha eddig jól megvoltak, minek kalamajka? Válni nem fog, ezt a nő el is fogadta, neki csak gyerek kell. Ígér fűt-fát, hogy nem kell segítség, nem kell a neve, nem kell támogatás, gyerektartás, csak a baba.

Aztán ha megkapná, mégis benyújtaná a számlát, akkor mi van?

Ilyenkor látszik igazán különbség baba és gyerek tartalmi jelentése között.

2015. máj. 26. 12:18

Aki ezt a megalázó pereskedési tortúrát végigcsinálta éveken át, az tudja, hogy azért a képletes összegért a nyugalmunkkal fizetünk.

Megérte?? (Nem).

49. Derya (válaszként erre: 46. - Andi6020)
2015. máj. 26. 12:10

micsoda himsoviniszta duma ez?

:-o

48. Derya (válaszként erre: 44. - Andi6020)
2015. máj. 26. 12:09

szerintem meg nem, nem egyedul csinalta a kerdezo.

o az apja, vallalnia kell a felelosseget!

felnott ember (valoszinuleg), tudnia kell, hogy ha szexel, akkor abbol gyerek lehet.

47. timycat (válaszként erre: 1. - Ba2cfa7f52)
2015. máj. 25. 22:36

Én pereskedésnek tuti nem tenném ki a fiam. Van egy apja aki eddig letagadta. Ha bíróságra mész és bebizonyosodik hogy ő az apja akkor szerinted ez változik? Azzal a párezerrel ki leszel segítve? Megér annyit hogy jaj kisfiam apád az az ember aki ugyan fizeti a gyerektartást de qrvára nem kíváncsi rád. Vagy rosszabb esetben úgy áll hozzá hogy ha már fizet akkor csak azért is ragaszkodik a kapcsolattartáshoz csak hogy téged bosszantson.

Ami az új pasit illeti. Te már nem egyedül vagy, te vagy meg a gyereked. Nem téged hanem titeket kell elfogadnia, így értelemszerűen ha ez megvan ő is neveli a te gyereked. Ez normális embereknél nem problémaforrás hanem magától értetődik.

1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook