Diákigazolány kérdés (tudásbázis)
Köszönöm a válaszokat:)
Írtam e-mailt a titkárnőnek,aki ennyire okos volt!
Meglátjuk mi lesz.
Balcsin már voltam,épp akkor kaptak el,nagy szerencsém volt!
A narancs színűre mi sem nagyon kaptunk matricát. Szerintem azért, mert 18 éves korig tankötelesek vagyunk... Mióta felsőoktatásban vagyok, minden félévben kapok matricát a kék diákigazolványra.
Az 50%-os jegy pedig bármely útszakaszon felhasználható!!! A diák kedvezmény csak bérletre vonatkozóan nem érvényes, amennyiben nem a lakhely és az iskola közé akarja kiváltani. De mivel a bérlet vásároláshoz vagy igazolásához viszonylat kell, így kiküszöbölték a problémát. Én pl nyári gyakorlaton vagyok, és nem az iskolám városában. Ezért az iskolámnak egy igazoló papírt kellett kiállítania a volán részére, hogy vehessek diák bérletet.
Barátomnak a 2. szakmájánál narancs diákja volt 20 évesen, szerintem matricát is kapott félévente.
Szerintem az iskoládat hívd fel, biztos tudják a választ.
Szerintem az a baj, mint oly sok mindennel, hogy nincs összhangban semmi, egyik fél ezt mondja, a másik azt.
Sokszor senki sincs tisztában, hogy akkor most mit és hogyan is kellene..
de 26 év alatt tudsz utazni pénteken 10:00-tól vasárnap 24:00-ig 33%-os kedvezménnyel..
26 év alatti kedvezmény a neve, csak hétvégén.. Szóval a Balatont ne hagyd ki ))
És próbálj meg tényleg matricát szerezni..
Köszi:/
Én meg így jártam hónapokig a metrón-buszon,ha megbüntettek volna,fizethettem volna az iskola hibájából!Ezt nem fogom annyiban hagyni!
Én sem kaptam annak idején matricát, ezek szerint kell, nekem volt másik diákom is, azt használtam.
Akkor inkább tényleg harcold ki magadnak!
Neki volt igaza.. Én is jegyvizsgáló vagyok, benne van a díjszabásban, üzletszabályzatban..
18 felett kell matrica..
bocsi a rossz hírért..
Szia!
Felsőoktatásban mindenképp, közoktatásban meg 18 év felett kell, hogy a diák tartalmazzon érvényességet megjelölő adatot (matricát).
Min tanulsz? Nappali, esti, levelező, távoktatás..?
Szóval kell rá matrica..
Még jó,hogy nem büntettek meg,rendes volt a nő....
Még ha nem is Neki volt igaza.
Az tuti.hogyha utazni fogok,előtte megkérdezek ott Valakit,nem akarom,hogy meglepetés érjen.
A biztonság kedvéért azért még érdeklődj utána.
amúgy iszonyat ritka, hogy elkérjék a diákot, de azért nem árt ha nálad van :)
Meg a korodra is kapsz kedvezményt vonatnál.
Értem:)Köszi!
Szerettem volna még utazni a nyáron vonattal,de nagyon nem mindegy,hogy mennyit fizetek érte,és sajnos egy kalauznak nem lehet megmagyarázni úgy sem...
Igen a barackszínűnél.
Hülyeség, hogy 18 alatt, mert 5x évesen is olyat kap az ember, ha nem felsőoktatásba megy
nappalis estis mehet 50%-al, és tényleg kéne rá a matrica szerintem, de hogy elsőévben nem kéne az is logikus lenne de én ugy tudom 16éves kortól matrica kell rá
levelezős nem
Szép estét!
Diák igazolványom van,20 éves elmúltam,iskolába járok.Ugyebár ezáltal a MÁV-nál jár nekem az 50%-os kedvezmény.DE!A vonaton a kalauz azt mondta,hogy nem fogadhatja el,mert nincs rajta matrica,holott az iskolában azt mondták,hogy matrica nélkül érvényes a kiállítástól számított 1 évig.Most akkor, hogy is van ez?