Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Delikát dinnyehéj télire recept

Delikát dinnyehéj télire recept

A Delikát dinnyehéj télire hozzávalói:
Egy nagyobb dinnyehéj
cukor
vaniliarúd
víz
1 citrom


A Delikát dinnyehéj télire elkészítési módja:
Arányokat itt nem tudok írni, de olyan dinnyét rakjunk el, amelyiknek vastag a héjja. A dinnyét jól meg mossuk, meghámozzuk a zöldhéjjátol, és szép 3x3 cm darabokra vágjuk, lemérjük, amilyen sulyú annyi sulyú cukrot egy fazékba leszük,és annyi sulyú vizet felteszünk forrni a vaniliát kettévágva feldadaroljuk 4-5 daradokra,a citromot felkarikázva együtt forraljuk, amikor már lobog bele teszük a dinyehéjakat és ha ujra felforrt, le vesszük, és félre tesszük hülni. Másnap fazekastul, fel forraljuk ujra,ezt még 3 x meg ismételjük. Utoljára forron száraz üvegekbe töltjük le csavarozzuk és a lernibe teszzük. NEM KELL A SÜTŐT BE KAPCSOLNI! Másnap a polca tesszük.

Nagyon finom, sütemények diszitésére is lehet használni


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A delikát dinnyehéj télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook