Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csülkös pacalpörkölt recept

Csülkös pacalpörkölt recept

Elkészítési idő 120 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Csülkös pacalpörkölt hozzávalói:
1 kg pacal,
0,5 kg csont nélküli sertéscsülök,
2 nagy fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma
1 db csípős hegyes zöldpaprika,
2 db közepes paradicsom,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kacsazsír vagy libazsír,
ízlés szerint: patikasó, színes őrölt bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, fűszerpaprika


Csülkös pacalpörkölt

A Csülkös pacalpörkölt elkészítési módja:
A pacalt megtisztítottam és csíkokra vágtam. Kevés étolajon kb. 6-8 percig előpirítottam. Utána az egészet úgy ahogy volt átöntöttem egy kuktába, hozzátettem a feldarabolt csülköt és kb. 6 dl vizzzel felöntöttem. Kb. 80 percig kuktáztam. Ezalatt a zsiradékon a megtisztított, felkockázott vöröshagymákat megpirítottam. Ezután a megtisztított paprikát és a paradicsomokat beleszeltem és pár percig pirítottam néha megkevergetve. Ezután hozzáadtam az apróra szeletelt fokhagymát és a fűszereket. Majd a megkuktázott pacalt és a csülköt a pörköltalaphoz adtam és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt készre pörköltem. Néha megkevertem és ha kellett a kuktában megmaradt főzővízzel (kb. 1-2 dl-el) felengedtem, amíg az egész teljesen megpuhult. Én ezúttal kifőtt durumtésztával körítettem, de főtt sós burgonya is jó hozzá. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A csülkös pacalpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook