Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bajor csokis körtetorta recept

Bajor csokis körtetorta recept

A Bajor csokis körtetorta hozzávalói:
2 hámozott, kockára vágott körte
2 dl fahéjas cukorszirup
fél vaniliarúd
5 zselatinlap
3 dl tej
4 tojássárgája
7,5 dkg cukor
1,5 kávéskanál vaníliaaroma
1,5 dl körtepálinka
1 vékony piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék (Egyszínű, de lehet színes is)


A Bajor csokis körtetorta elkészítési módja:
Vastag falú lábasban a cukorszirupban, a kettévágott vaníliarúddal együtt, 10 percig főzzük a körtéket. A levükben hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejet felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Lassanként hozzáöntjük a tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről. A kinyomkodott zselatint a krémhez keverjük, majd a vaníliát is hozzáadjuk, és kihűtjük, közben időnként megkeverjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a krém kihűlt, beletesszük a körtéket, az alkoholt, majd jól beleforgatjuk a tejszínt is. A krémet olajjal kikent formába simítjuk 2 cm vastagon, majd a piskótával betakarjuk. Hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük a formából. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd az olajat is hozzáadjuk, és habosra keverjük. A csokit langyosra hűtjük, majd a krémre öntjük úgy, hogy mindenütt jól befedje. Tálalásig hűtőbe tesszük. Csokiforgáccsal és kakaóval megszórva kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bajor csokis körtetorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook