Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis Marlenka recept

Csokis Marlenka recept

A Csokis Marlenka hozzávalói:
Tészta: 100 gr
vaj 2 nagy kanál méz 250 gr
cukor 1 kis kanál ecet 1 nagy kanál szódabikarbóna 2 tojás 700 gr
finomliszt.


A Csokis Marlenka elkészítési módja:
A szódabikarbónát az ecettel összekeverjük. Egy tálba teszünk vajat, mézet, cukrot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbóna + ecet keverékét. Jól összekeverjük a gázon, majd hozzáadjuk a 2 tojást, s addig keverjük, míg a teteje habos lesz, s az egész massza megbarnul. Levesszük a gázról. Amikor félig kihűlt, hozzáadjuk a lisztet (700 gr.). A tésztát letakarjuk, s meleg helyen 1 órát állni hagyjuk. 7-8 gömböt formálunk belőle. Egyenként vékonyra kinyújtjuk. Megsütjük. Krém: 200 gr. vaj 1 szalalkáli Aki szereti, mogyorót + 100 gr. konyakot tesz hozzá. A szalalkáli 3 órán át vízben főzzük - kihűtjük, majd vajjal összemixeljük. Hozzáadjuk a mogyorót + konyakot.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis marlenka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook