Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres túrókrémes torta recept

Epres túrókrémes torta recept

Az Epres túrókrémes torta hozzávalói:
1db kakaós piskóta torta (lehet bolti is, csak az drágább)
1db natúr vajkrém (mindegy milyen márka)
ízlés szerint porcukor
kb. 5dkg vaj
1db túrókrém (500g Plusban lehet kapni, olyan mint a krémtúró, csak zsírszegény)
zselatin
kevés tejszín
kb. 1kg eper
főző csokoládé (2-3 tábla)


Az Epres túrókrémes torta elkészítési módja:
A piskótát 3 lapra vágni, az epret megpucolni és megmosni,(pár szép szemet félrerakni) a zselatint az előírás szerint a tejszínben elkészíteni és hűlni hagyni, majd a vajkrémet, vajat, porcukrot kikeverni, bele a túrókrém és végül a kihűlt zselatinos tejszín. Az epret kis darabokra vágni és lazán a kész krémhez keverni. A csokit vízfürdőben felolvasztani. Az alsó tortalapot megkenni krémmel, majd rá a következő lap, arra olvasztott csokit csurgatni (vékonyan), majd krémet kenni rá és befedni a 3. lappal. A tetejére olvasztott csokit kenni és a csokiba mártott egész félretett eprekkel díszíteni.

Nagyon könnyű, finom torta, nálam a család imádja. Lehet variálni a túrókrém helyett epres joghurttal, vagy tetszés szerint natúr túró és tejföl keverékével, esetleg más idénygyümölccsel. (Málna, szeder, barack...)Nálunk eddig ez a recept a nyerő.Annál is inkább, mivel itt van az eperszezon, már van "hazai igazi eper".


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres túrókrémes torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook