Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Csőben sült sárgarépa recept

Csőben sült sárgarépa recept

A Csőben sült sárgarépa hozzávalói:
1 kg nagyméretű sárgarépa
20 dkg reszelt sajt
5 dkg gomba
1-1 evőkanál vaj és liszt
2-2 dl tejföl és tej
2 húsleveskocka
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál szezámmag
ízlés szerint só,
formához olaj és morzsa


A Csőben sült sárgarépa elkészítési módja:
A sárgarépákat tisztítás után lapjában félbevágom, majd a kerek oldalból levágok annyit, a répa ne billegjen. A levágott részeket és a gombát nagyon apróra vágom. A vajat, a liszttel habzásig forrósítom, majd felöntöm tejjel. Beleteszem a répa-és hagyma vagdalékot, beletördelem a húsleveskockát. Kevergetve sűrűre főzöm, sózom borsozom, hozzáadom a felaprózott petrezselymet, a szezámmagot és sajt felét. Kikent tepsibe egymás mellé rakom a répákat és megpúpozom a sajtos krémmel. Előmelegített, közepesen forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg a mártáson szilárd kéred nem sül. Még forrón megszórom a maradék sajttal és tálalom.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A csőben sült sárgarépa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook