Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sajtgombóc leves recept

Sajtgombóc leves recept

Elkészítési idő 50 perc

A Sajtgombóc leves hozzávalói:
4 liter víz
2-3 db húsleveskocka
ételízesítő

sárgarépa
fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 db burgonya
1-2 paradicsom
1 fehér paprika
2-3 gerezd fokhagyma

A gombóchoz:
30 dkg reszelt sajt
1 teáskanál só
3 tojás sárgája
fehér bors
6 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt


A Sajtgombóc leves elkészítési módja:
A vizet a zöldségekkel főzzük. A reszelt sajthoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a borsot, a sót, a zsemlemorzsát, a lisztet és összegyúrjuk. Kicsi gombócokat formálunk belőle, melyet zsemlemorzsába forgatunk. Forró olajban kicsit megpirítjuk, de vigyázzunk, hogy ne süssük meg nagyon! Eztán a levesbe tesszük a golyókat. Pár percig még főzzük, hogy a gombócok feljöjjenek a leves tetejére és kész a leves.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sajtgombóc leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook