Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csőben sült sajtos kelbimbó recept

Csőben sült sajtos kelbimbó recept

A Csőben sült sajtos kelbimbó hozzávalói:
Csőben sült sajtos kelbimbó

- 1 kg kelbimbó
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 5 dkg vaj
- 10 dkg sajt
- olaj
- zsemlemorzsa
- szerecsendió, só, bors ízlés szerint


A Csőben sült sajtos kelbimbó elkészítési módja:
A megmosott kelbimbót főzzük meg enyhén sózott vízben, szűrjük le. A felolvasztott margarinon pirítsuk világossárgára a lisztet, majd adjuk hozzá a tejet. Mikor forrni kezd, vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a tojássárgáját, a tejfölt és a reszelt sajt felét. Ízesítsük reszelt szerecsendióval, sóval, borssal. A tojásfehérjét verjük habbá, és keverjük a mártáshoz. A kelbimbót egy olajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba tegyük, öntsük rá a mártást, szórjuk a tetejére a maradék reszelt sajtot, és forró sütőben süssük, míg a teteje megpirul.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csőben sült sajtos kelbimbó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook