Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkés-sonkás rizs recept

Csirkés-sonkás rizs recept

A Csirkés-sonkás rizs hozzávalói:
30 dkg hosszú szemű rizs
60 dkg csirkehús
15 dkg főtt sonka
50 dkg paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zeller
2 paprika
3 evőkanál olaj
4 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
10 dkg zöldborsó

a fűszerkeverékhez: csipetnyi chili, pirospaprika,
őrölt kakukkfű
oreganó


A Csirkés-sonkás rizs elkészítési módja:
A paprikát kicsumázzuk, húsát felkockázzuk. A paradicsomokat fél percre forró vízbe tesszük, a héjukat lehúzzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát, a felkockázott zellert és a zúzott fokhagymát az olajban megfuttatjuk, megsózzuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a felkockázott sonkát és a csíkokra vágott húst. Hozzáadjuk a rizst, és néhány percig pároljuk. A levessel felöntjük, lefedjük, és félpuhára főzzük. Végül belekeverjük a zöldborsót, a paradicsom- meg a paprikakockákat, és puhára főzzük. Közben, ha szükséges, apránként adunk még hozzá húslevest.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkés-sonkás rizs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook