Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Jambalaya recept

Jambalaya recept

A Jambalaya hozzávalói:
15 dkg angolszalonna (kockákra vágott),
1 vöröshagyma (apróra vágott ),
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 hámozott apróra vágott paradicsom,
0,5 kk kapormag,
0,5 kk kakukkfű,
1 pohár főtt rizs,
1 pohár meleg csirkehúslé,
25 dkg főtt sonka 2cm-es darabokra vágva,
40 dkg rák vagy halfilé,
1 sárga húsú paprika csíkokra vágva,
1 zöld húsú paprika csíkokra vágva,
pár csepp erős paprikaszósz,
só,
bors.


A Jambalaya elkészítési módja:
Bemelegítjük a sütőt. A szalonnát megpirítjuk serpenyőben, közepes lángon, majd szűrőkanállal kivesszük, félretesszük, és a zsírjára tesszük a hagymát és fokhagymát. 8 percig sütjük kis lángon, megkevergetve, majd beletesszük a paradicsomot, kaprot, kakukk- füvet, elkeverjük. Hozzáadjuk 5 perc sütés után a rizst, a csirkehúslét, a sonkát, szalonnát, jól elkeverjük, és felforraljuk. Lefedjük, és 15 percig a sütőben sütjük. Beletesszük a rákot vagy halat, a paprikát,a paprikaszószt, lefedjük, és ismét a sütőbe toljuk 10 -15 percre, amíg a rák vagy hal is megsül.


Kategória: Halas ételek receptjei


A jambalaya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook