Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Mazsolás borleves recept

Mazsolás borleves recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Mazsolás borleves hozzávalói:
1,5 l félédes bor,
4 tojássárgája,
4 dl tejszín,
20 dkg mazsola,
2-3 szem szegfűszeg,
egy egész fahéj,
reszelt citromhéj,
csipetnyi patikasó,
ízlés szerint: rum, cukor vagy édesítőszer


A Mazsolás borleves elkészítési módja:
A mazsolát előzetesen rumba áztattam. A borhoz hozzáadtam a cukrot, citromhéjat, szegfűszeget, fahéjat, csipetnyi sót és lassú tűzön felforraltam. Hűlni hagytam egy fél órát. Közben a léből kiszűrtem a fűszereket. Ezt követően a tojássárgákat elkevertem 1,5 dl tejszínnel, majd állandó keverés közben hozzáadtam a bort és krémszerűvé kevertem. Utána beletettem a rumba áztatott, lecsöpögtetett mazsolát. A megmaradt tejszínből cukorral kemény habot készítettem és a leves tálalásakor habrózsákkal díszítettem. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A mazsolás borleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook