Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirke zöldségmártással recept

Csirke zöldségmártással recept

Elkészítési idő 45 perc

A Csirke zöldségmártással hozzávalói:
50 dkg csirkemell
25 dkg bacon
1 csokor petrezselyem
2-3 szál vastagabb sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
4-5 gerezd fokhagyma
1-2 doboz tejföl


A Csirke zöldségmártással elkészítési módja:
Egy tepsit kibélelünk szalonnával, és beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Megsózzuk, és mellédobáljuk a megpucolt sárgarépát, fehérrépát, fél csokor petrezselymet és 2-3 gerezd fokhagymát. A tepsit alufóliával lefedjük, és sütőbe helyezzük. Amikor a hús átsült, a zöldségeket kiszedjük mellőle, és a húst fólia nélkül visszatesszük a sütőbe, hogy pirosra süljön. A zöldségeket egy keverőtálban villával összetörjük, majd hozzáöntjük a tejfölt, sózzuk, és leturmixoljuk. Ezután fél citrom levét rácsavarjuk, és az egész mártást felfőzzük.

Köret: Egy serpenyőben fokhagymát pirítunk, majd hozzászórjuk az apróra vágott petrezselymet, majd megforgatjuk benne a főtt, megpucolt krumplit.

Tálalás: A petrezselymes krumplival és a zöldségmártással tálaljuk a pirosra sült csirkemellet.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirke zöldségmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook