Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirke vadas recept

Csirke vadas recept

Elkészítési idő 60 perc

A Csirke vadas hozzávalói:
70 dkg csirkemell vagy comb filé , pulyka is lehet
1 nagy fej hagyma
6 nagy sárgarépa
3 nagy fehérrépa
1 kis zeller

1 ek cukor
kakukkfű
2 szem borókabogyó
1 picike babérlevél
1 tejföl
1ek mustár
2 ek citromlé


A Csirke vadas elkészítési módja:
A zöldségeket megpucolod és tökreszelőn lereszeled, hagymát kockára vágod.A húst szeletekre vágod, sózod pici olajon hirtelen kisütöd, majd egy tálba félre rakod. Ebbe az olajba belerakod a hagymát, ha megpirult a répát,zellert és a cukrot is hozzáteszed. 5 percig pirítod, majd vizet öntesz rá(kb egy újnyira lepje el), sóval, ételízeítővel, borókabogyóval,babérlevéllel , egy kávéskanál kakukkfűvel puhára főzöd. A fűszereket kihorgászod és összeturmixolod. A tejfölt összekevered a mustárral és behabarod vele a levet. Aki sűrűbben szereti keményítővel, liszttel sűrítheti. Majd jön a citromlé ,visszarakod bele a husit, jól átforralod és kész is. Zsemlegombóc, makaróni, szarvacska tészta mellé a legjobb.

Szintén saját szerzeményem, erre is a kényszer vitt rá. Egy családtagom trombózis miatt nem ehetett sem disznót, sem marhát a vadast meg imádja :) Hát nem tudtam mit tenni , elővettem a főzőkanalat és addig kotyvasztottam amíg nem lett olyan mint az igazi, hosszan főtt marhából készült verzió:)

Próbáljátok ki, én nagyon szeretem :)


Kategória: Húsételek receptjei


A csirke vadas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook