Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csípős falusi kocsonya recept

Csípős falusi kocsonya recept

Elkészítési idő 300 perc

A Csípős falusi kocsonya hozzávalói:
2 kg kocsonyahús (fej, köröm, farok, csánk, színhús, bőrke, stb)
1-1 fej fokhagyma és vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db csípős paprika
ha csípősen szeretjük
Ízlés szerint szemes fekete bors és só.


A Csípős falusi kocsonya elkészítési módja:
A kocsonyahúst jól megtisztítjuk és megmossuk. Hideg vízben feltesszük főni. Az első levét leöntjük és új vízben ismét feltesszük főni. Ha ismét felforrt, hozzáadjuk a hagymákat, a zöldségeket és a fűszereket. Kis lángon, a felforralás után lassú tűzön kb 4-5 óra alatt készre főzzük.Az a jó, ha éppen csak "petyeg" a tűzön. Ha kész, akkor evőkanállal kiveszünk egy kevés lét és ha az ujjunkat belemártva teszteljük. Ha "ragacsos", akkor jó. Van aki ekkor kicsontozza és leszűri. A főtt húst mélytányérokban egyenlően szétosztjuk és rámerjük a levet. Időnként ahogy dermed, a zsírréteget leszedjük és hideg helyre tesszük. A főtt zöldségekkel díszíthetjük a tányérokat is. Kenyérrel, ecettel vagy citromlével kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A csípős falusi kocsonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook