Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zöldséges húsos ragu recept

Zöldséges húsos ragu recept

Elkészítési idő 60 perc

A Zöldséges húsos ragu hozzávalói:
40 dkg sovány hús,

25 dkg burgonya,

15 dkg sampinyon gomba,

1 nagy sárgarépa,

1 húsos pirospaprika,

1 húsos zöldpaprika,

10 dkg brokkoli,

1 fej vöröshagyma,

1 gerezd fokhagyma,

5 dkg vaj,

0,5 dl olaj,

só,

bors,

szójaszósz,

esetleg erőspaprika


A Zöldséges húsos ragu elkészítési módja:
A hagymát karikákra szeljük, és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra szeletelt húst, a zúzott fokhagymát, és borsozzuk. A húst meg kell pirítani, és mikor levet ereszt, lefedjük, dinszteljük, míg puha lesz. Időközben a zöldségeket csíkokra szeleteljük. A húshoz legelőször a répát adjuk, mikor félig megpuhult, hozzátesszük a paprikát, és a végén a brokkolit, a gombat, és dinszteljük együtt még pár percig. A burgonyát szintén csíkokra vágjuk és megsütjük a megmaradt vajon és olajon. Mikor elkészült, összekeverjük a húsraguval, és még egyet rottyantunk rajta, hogy a burgonya magába szívja a szaftot. Ízlés szerint szójaszósszal vagy egy kis erőspaprikával pikánsabbá tehetjük.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. máj. 16. 19:21
A zöldséges húsos ragu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook